Új hozzászólás Aktív témák

  • voross

    csendes tag

    Sziasztok!
    Szeretnék egy kis segítséget és tanácsokat kérni gép összerakáshoz. Az utolsó asztali gépem egy AMD Athlon volt a 2000-es évek elejéről, ami valahol a padláson porosodik jó ideje, kb. 2010-től egy i3-as laptopon csináltam a dolgaimat, de most már nem halogathatom tovább a fejlesztést. Na jó, még 2018. január-februárig tudnék várni, ha akkor nagy akciózások jönnének...

    1. Mire fogod használni a gépet?
    - Adobe Lightroom, Photoshop és Illustrator: Főleg egy Nikon D7000 16mpx-es képeit dolgoznám fel, esetenként családi mobillal felvett HD videók vagdosása
    - Office: egyszerűbb táblázatok és dokumentumok szerkesztése, ritkán prezik gyártása
    - Netezés: Chrome (2 felhasználói fiókkal)
    - Ha véletlenül maradna szabadidőm, majd egyszer Rfactor2 –t is játszanék, de ez nem prioritás, főleg, ha nem jön ki a keretből, és a FFB kormány is hiányzik még.

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    - egér, billentyűzet :)
    - monitor és egy HDD gyakorlatilag van átmeneti beépítésre.

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Gyakorlatilag minden:
    - Ház és táp: Egyszerű, megbízható megoldásokat szeretnék, nem kell csilli-villi LED világításos ház, vagy ilyesmik.
    - Alaplap, processzor: 4 magos CPU-t szeretnék, ezeket nézegetem: i5-7400, i5-7500, i3-8100, i3-8350k ?
    - RAM dual channel (8 vagy 16GB?)
    - SSD 240GB (az oprendszer SSD-ről menne, és a képek egy hagyományos HDD-n lennének, ami van is kéznél (Sata 3, 5400rpm - 2TB) de ez is fejlesztendő egy következő lépcsőben.
    - Videókártya (2GB VRAM-ot ír az Adobe a hivatalos ajánlott rendszerigénynél, de remélem azért ide nem kell játékra is megfelelő erő) Nézegetem a GeForce GT 710-730 és a 1030-1050-t, de nem látom ez mennyire számítana az én felhasználási célomnál…

    4. Mennyi a kereted rá?
    - 200.000 Ft, amibe be kéne férnie még egy Windows 10-nek is. (Ha valami nagyon tuti szuperség lenne, akkor még 20-30.000 Ft akad valahol erre a célra)

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
    - Tervezek monitort is majd hamarosan, most egy AG neovo x-W22 van kéznél (22”, 1680 x 1050 - analóg és DVI bemenete van) átmeneti megoldásnak.

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    - A netes leírások szerint az Adobe programok jobban szeretik az Intelt.
    - Egy i3-370M laptopot vált majd ki a rendszer, tehát szinte mindent hiperűrugrásnak fogok megélni, de azért jó lenne, ha 3-4 vagy talán akár 5 évig még nem kéne hozzányúlni a rendszerhez.

    Előre is köszönöm a hozzászólásokat!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák