Új hozzászólás Aktív témák

  • szagnes69

    aktív tag

    Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. :) A fiamnak vettünk egy Western Digital (Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX) belső winchestert karácsonyra a számítógépéhez.

    A gépébe az alábbi eszközök voltak eddig:
    LAP: ASRock A55M-HVS (mATX) (AMD-FM1)
    CPU: AMD Athlon II X4 651K 3,0GHz FM1 BOX
    RAM: Kingmax DDR3 1600MHz / 8GB KIT (2x4GB)
    HDD: Western Digital Caviar Blue 500GB (WD5000AAKX)
    VGA: Gigabyte HD7770 1GB OC (GV-R777OC-1GD)
    ODD: SONY AD-7283S-0B SATA Fekete OEM LabelFlash
    TÁP: FSP 400W 12cm FSP400 APN
    HÁZ: Sharkoon Vaya

    Tegnap beszereltem a gépbe az új winchester, de sajnos csak két olyan vezeték volt a gépbe, ami a tápellátást biztosítja a winchesternek és az alaplapból indul ki: az egyik a DVD meghajtóba, a másik a régi winchesterhez megy. Ideiglenes elvettem a DVD meghajtótól és beledugtam az új winchesterbe, ugyanígy az adatkábelt is. Most szépen megy a két winchester együtt, de nyilván kelleni fog majd a DVD meghajtó is. Nagyon analfabéta vagyok ezekhez a dolgokhoz, de úgy gondoltam rendelni fogok ilyen kábelt, mert az alaplapon van még 4 szabad hely. Hogyan keressek rá az ilyen kábelre a netes boltokban, mi a neve?
    Az adatkábelre 3 eszközt lehet rátenni, de ahogy látom elég szűkösen tudnám megoldani, hogy a két winchestert és egy DVD-meghatót rácsatlakoztassak. Ehhez szükségem lenne újabb adatkábelre, annak mi a pontos neve. :)
    Régi winchesterek és alaplapok esetén elboldogultam, de az újabbakhoz nem értek. Régen figyelni kellett a jumperekre, hogy milyen sorrendben csatlakoztatom a szalagkábelre ezeket az eszközöket. Most is vannak ilyen szabályok?
    Tegnap elkapott bennünket a gépszíj, hogy esetleg tegyünk még a gépbe egy SSD-t is (Kingston 120 GB). :) Úgy már főleg kellenek a plusz kábelek! Elég lesz a tápegység ennyi eszközhöz?
    Bocsi a bugyuta kérdések miatt, természetesen, ha túl bonyolult a helyzet, akkor szakemberhez viszem.
    Előre is köszönöm a segítséget! :)

Új hozzászólás Aktív témák