Új hozzászólás Aktív témák

  • katsi

    tag

    Tiszteletem!

    Több, mint 10 éve ismerem, olvasom a Prohardvert, regisztrálni viszont - ehhez az időszakhoz mérten - nem olyan régen regisztráltam, azt is a hardverapró miatt.
    Olyan embernek tartom magam, aki előbb utánajár, aztán olvas, majd még többet olvas, leszűri mások tapasztalatait, végül megerősítést kér, legvégén pedig dönt s elégedetten használja az adott hardvert.

    Nos, mivel ez a hozzászólás megszületett, elérkeztem a megerősítés fázisába, ugyanis sok-sok olvasás, utánajárás eredményeként megszületett a döntés, amely az új konfigurációmra vonatkozik.

    Alaplap: ASRock H61M/U3S3 - 19,5k
    Processzor: intel Core i5-2400 - 53k
    RAM: 2x4 GB Kingston 1333 MHz KIT (a sima "zöld") - 13k
    HDD: van
    ODD: egyelőre ráér
    VGA: egyelőre ráér, majd néhány hónappal később vásárolok, apróról
    Tápegység: Chieftec CTG-450-80P - 12k
    Ház: Sharkoon MS140 mATX (1 nagy, 1 kis hely) - 11,5k

    Összesen: kb 110 ezer forint

    Ezeket az alkatrészeket válogattam össze. Mi a véleményetek róla?

    Kérdéseim viszont maradtak.
    Ami fontos kikötés, hogy minél kisebb legyen a ház, ezért esett döntésem erre a típusra, valamint bevallom nekem a sokat ajánlott Sharkoon Vaya kinézetre nem tetszik.
    Ennek ellenére pont a házzal nem vagyok tisztában. Tudtok ajánlani egy ilyen rendszerhez maximum bruttó 15 ezer forintig mATX számítógépházakat? A rendszer videokártyáját később szerzem majd be, egyelőre arról nincsen fogalmam, hogy abból milyet szeretnék.
    A számítógép fő felhasználási területe a modern játékok lesz, VGA hiányában pedig a régebbi játékokat fogom futtatni rajta.
    Egy 3200+-os Barton magos rendszerről váltok, mely immár 7 és fél éves.

    Továbbá privátban szeretnék kérni tanácsot, hogy ezeket hol lehet a legolcsóbban megvenni együtt (a közöltek körülbelüli ip*nos árak)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák