Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz Sundesz #105436 üzenetére

    [Májusban már egyszer kifakadtam emiatt] , akkor ismét:

    Nem az akkori BIOS (UEFI firmware) jár garivesztéssel, csak a GamerNexus (mivel az ő videóját szokták eme témában folyton berakni, mint forrást) az amúgy az akkor minden ASUS Beta BIOS-nál kint lévő figyelmeztetést kicsit túl tolta.

    Itt az eredeti szöveg, amit amúgy utána már levettek.
    Ismét, angolosoknak gyakorlásként lehet értelmezni:

    Please note that this is a beta BIOS version of the montherboard which is still undergoing final testing before it's official release. The UEFI, its firmware and all content found on it are provided on an "as is" and "as available" basis. ASUS does not give any warranties, whether express or limited, as to the suitability, compatibility, or usability of the UEFI, its firmware or any of its content. Except as provided in the Product warranty and to the maximum extent permitted by law, ASUS is not responsible for direct, special, incidental or consequential damages resulting from using this BETA bios.

    Az aláhúzott, kiemelt rész lenne a lényeg, az ASUS valójában kihangsúlyozza, hogy az alapértelmezett garancián és a törvényben előírt jótálási/garanciális szabályokon túl nem tehető felelőssé a BETA bios által bekövetkezett esetleges hibákért.

    Lehet lamentálni azon, miért kellett ez a rész, mert értelemszerűen támadási felület, hiszen akkoriban minden gyártónál maximum Beta jelöléssel adták ki kapkodva az AGESA 1.0.0.6, majd 1.0.0.7 jelölésű BIOS-okat, hogy a VSOC fesz korlátozás mihamarabb a felhasználókhoz jusson.

    Ahol annál a videónál elgurult a GN-nél gyógyszer, az az, hogy csak az ASUS-t pécézték ki maguknak. A videó terén a GN csak és kizárólag az ASUS egy adott deszkáját vizsgálta. Egy ilyen videó úgy lenne korrekt, ha mellé rakják más gyártóktól származó deszkákat, és megnézik ott is. Nyilván erre sem idő nem volt (hiszen fontos, hogy a hírt mihamarabb kirakják), sem erőforrás.

    A GamersNexus nagyon is tudatosan csinálta ezt szerintem, érdemes megnézni, hogy az elmúlt egy évben a 7700X3D "felrobbantó" (1.3M feletti nézettség) és az "ASUS Scumbag" (1.2M ezer feletti nézettség) videók voltak legnézettebbek náluk, és csak a Linus Media Group körüli ekézés előzi meg ezeket. Mivel ezeket osztja mindenki orrba-szájba, és közben az átlagos videóik nézettsége 200-500 ezer körüli az utóbbi időben. Nekik megér ennyit, hogy keltsék a hangulatot...

    Értem miért csinálják, csak nem értek egyet vele...

    És (és-sel nem kezdünk mondatot...) ismétlem önmagam: amennyiben van más alátámasztott érv, természetesen minden további nélkül hajlandó vagyok felülvizsgálni a véleményemet azok fényében.

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák