Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
Mi van még a hálózatodban? Mondok egy példát, hogy miért kérdezem. Az irodámban egy db tp-link managelhető switch van, minden más mikrotik (ezt még nem cseréltem). Én ezt sima layer2 switchnek használom, semmi nincs beállítva, 3 éve hozzá se nyúltam. Aztán kellett még egy bejövő wan, csak minden portom foglalt volt, nosza előkaptam egy kis 8 portos switchet a szekrényből, ideiglenesen jó lesz, a telefonközpontot és még valamit kiraktam erre , lett egy szabad portom.
1 napra rá látom, hogy néha meghülyül a fő router (3011), pár perc és helyreáll magától, de random előjött megint, kb mint nálad...
A lényeg, a hirtelen előkapott switch is managelhető volt, a két switch azonos IP-cimmel rendelkezett, miközben én azt az alhálót nem is használtam, de mikin egy bridgbe kerültek, stb. Amint egy buta switch-re cseréltem a másodiknak berakott kütyüt, megszűnt minden probléma.
Szóval lehet nem is a mikrotikben kell keresni a hibát..
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Hálózati / IP kamera
- Öregszem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- BestBuy topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ip. 3 "Kis Gamer" Laptop -35% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest