Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
kb. 1-2 hete volt tárgyalva, javuló a baleseti statisztikájuk, de sajnos sokszor az első balesetük egyben az utolsó is vagy olyan sérülést szenvednek el, hogy az további életben leveszi őket a gépről, vagy Szt.Péter.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
mephi666
nagyúr
na, tényleg jobb nem kísérteni a sorsot akkor... pedig akár olyan szituáció is megeshet, hogy közterületen parkol az illető a lakása mellett, szépen szakemberre issza magát és kitalálja, hogy lemegy a kocsit mókolni... (amire ugye nincs szabály, hogy ne tehetné meg...) ehhez pedig járó motor kell és könnyen magyarázhatja, hogy eszében nincs elmozdulni, viszont szüksége van arra, hogy hallja a motor hangját... (pl gyertyát akar cserélni, csak előtte melengetni akar kicsit a motoron, hogy könnyebb legyen kitekerni)
ui: gondolom "ittas vezetés kísérlete" esetén jóval kisebb a büntetés, mintha már megvalósul a szabálysértés/bűncselekmény (és helye van fellebbezésnek, ha elég jó indoka van az "elkövetőnek")
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
titán
Nekem nem kell úgy állnom, hogy a motoros elférjen. A szabály csak akkor engedi az előresorolást, ha elegendő hely áll rendelkezésre. Természetesen segíti az ember őket ahol lehetséges, legalábbis én így közlekedem. Ha meg nem fér el, ne keménykedjen, mert ő a paraszt, nem az autós.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Akkor lehet mondani hogy a baj nem járt egyedül...
(#46035) Ulthanito
Azért simán töröd a nyakad egy ilyen szituban főleg ha még bukó sincs rajtad.Az a földárok fal olyan kemény mint a beton.Mivel függőlegesen áll a motor az árokban szerintem volt ott sebesség is rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Cicero
őstag
"...a balesetet egy 77 éves férfi okozta..."
vs.
"...akkor vágott ki, mikor már szembe jött egy másik autó."
nem volt szándékos. ez a korral jár. lassú reflexek, romlott ítélőképesség, hibás sebességérzet. azért egyébként ilyenkor kíváncsi lennék, hogy előszedik-e a háziorvosát.
-
quailstorm
nagyúr
Vagy egy desszerttel. Aztán 2 hét múlva... ismerős
-
Cicero
őstag
Nem tudom, hogy feltűnt-e, de ebben a topikban igyekszünk a jogszabályhoz kötötten értelmezni a dolgokat. A témaindító kérdése is azt implikálta, hogy jogilag mi lett volna a helyes.
Ennek ellenére én is dudáltam volna, bár azt még mindig nem látom biztosan, hogy ezt a szitut nem lehetett volna veszélyhelyzetnek - és ezzel a dudálást jogilag is megalapozottnak - tekinteni.
Megjegyzem, én is álltam már meg így, rám is dudáltak és meg is ijedtem, hogy a gyalogos most akkor lelép és elütik szemből. Forgalmi vizsgán pl. pontlevonás a gyalogos "lecsalogatása" a járdáról.
jozefgucci1: rám is gurultak már így hátulról, ki sem szálltam. sokat bír a lökhárító alakváltozás nélkül, kétlem, hogy alatta történt volna valami.[ Szerkesztve ]
-
Tibko8
senior tag
Nem 50 cm volt. Majd nem a felező vonal mellet volt. Inkább a vonaltol volt 50 cm. Persze én sem azt várom el tőlük hogy a padkán menjenek. Csak ha nem akar balra fordulni tartson jobbra. Ha pedig fordulni akar akkor a kezét nyujtsa ki csak egy pillanatra.
Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
-
Zolás
addikt
Az a piros peugeot is toppon volt a végén, jobbos kanyarban előz, záróvonalon.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Chris Kiki
senior tag
-
nyikszi
őstag
Ööö, én is meglepődtem, de Romániában régebben a körforgalomba behajtónak (!) volt elsőbbsége, a jobb kéz szabály miatt. Úgy tudom ezt később már táblákkal megoldották, vagyis az van mint nálunk. Persze ez nem mentesíti az autószállítót a felelősség alól.
Kérdés: "Miért indexelnek a román kamionosok a körforgalomba behajtva?
Már megfigyeltem (Makón és környékén ahol sok a román kamionos) hogy indexelnek befele a körforgalomba, és ez nagyon megtévesztő mert végig kint hagyják míg a körforgóban tartózkodnak.Ők más kreszt tanulnak vagy most mi van?Vagy csak bunkók?"Válasz: "Jajmár ilyet írni hogy itt Mo-n is kell befelé indexelni....dehogy, csak kifelé jövet. A románok pedig azért indexelnek befelé jövet, mert romániában úgy van megoldva a körforgalom, hogy nincs kitéve előtte azt jelző tábla, és annak van elsőbbsége aki belehajt, nem annak aki benne van+ ez a szabály náluk. Ők így oldották meg...."
Forrás: [link]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
jozefgucci1
addikt
+1 Nekem is volt már olyan , hogy az exem annyira mondta az igét és felhúzott , hogy inkább félreálltam , mert nem éreztem biztonságosnak tovább haladni . Szerencsétlen nem tehet róla , hogy a csajt elütötték .Értelmetlen tragédia .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
-
syberia
veterán
Se téli gumi, se blokkolásgátlós fék. Jól látszik hogy az első kereke állóra van fékezve (ónos eső) a körforgalomba érkezéskor. Természetesen a tréleres lett volna a hibás összeütközés esetén, de a kamerás sofőr jól lereagálta a szituációt.
(#46804) mephi666: Indiánok? Ott az emberek vérében van a vezetés.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
dh66e
veterán
Valószínűleg,de még az sem biztositék ha be vagy kötve akkor is törheted a nyakad.
(#47039) Tibko8
Ehhez nem tudok érdemben hozzászólni,nem tudom mennyire és kiknél népszerű a Suzu SX Cross,az meg hogy idős embernek ilyen kocsija van hát nem jelent semmit.
(#47041) mezis
Lesz még ilyen úgy érzem akármit is csinálsz oda a figyelmetlen embereknek,legyen az fiatal vagy öreg tökmindegy......
-
-
dh66e
veterán
Sajnos ez tévhit,van az a becsapódási sebesség ami előidézhet ilyet.
Ennél a balesetnél a frontlis ütküzés után a szalagkorlátnak csapódott az autó,bár nem tűnik komolynak a hátsó rész sérülése,de a hátsó utas ilyenkor is elszenvedheti azt a bizonyos traumát a tehetetlenség miatt.#47046) Eagl3
Oh köszi a szakszerű megfogalmazást.
[ Szerkesztve ]
-
-
dh66e
veterán
Ezt bizonyítani kéne,ha ez megvan akkor mehet a munkügyi per,de ezzel nem lehet érvelnie mert ha csak simán kap egy fotót gyorshajtásért akkor ő fog fizetni és nem a cég.
Ez meg....remélem bevonják a jogsiját, itt tömegkatasztrófa is lehetett volna ha lemegy a busz.Természetesen ha ezt így megcsinálja a munkáltató az gusztustalan és etikátlan,de hogy nem veszik őket elő abban is biztos lehetsz.
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
"Amúgy azt sem sokan hiszik hogy egy 1.9-es vivaró megpakolva súrolja a 200-at, pedig..."
Persze, hogy nem hisszük el, mivel fizikai képtelenség, hogy gyári állapotban elérje a 200-at sík úton, szélcsendben. Üresen közel 2 tonnásak ezek az 1.9-es Vivarók és ehhez legjobb esetben is csak 120 lóerő tartozik. Ugyanakkor hatalmas a homokfelületük, 120 km/h felett a légellenállásnak igen nagy szerepe van.
Amit állítsz, az sci-fi kategória.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest