Új hozzászólás Aktív témák

  • tkazmer

    addikt

    válasz BÁ Nutrition #26421 üzenetére

    ertem en
    nem, nem érted :)

    személyeskedés nélkül:

    (1) egy fix kamatozású hitel törlesztőrészlete nem változik azzal, ha a kamatok, prémiumok, stb. változnak. Az, hogy volt pár(százezer) spekuláns az országban, aki Svájc ellenében Magyarországra fogadott, mégpedig hosszú távon, az egy dolog, de nem változtat azon az alapigazságon, hogy az infláció a fix kamatozású hitellel rendelkezőknek manna az égből.

    (2) bármennyire is viccesnek érzed, de a reáleszközbe menekülés a fundamentális alapjait tekintve szó szoros értelmében arról szól, amit leírtál: "a lakas meg lakas marad fele aron is". Ennek oka pedig a bizonytalanság. Ahogy már leírtam korábban, egy hiperinfláció tipikusan átrendezi az árarányokat, fogalmad sincs, hogy 1 óra munkádért pontosan hány kiló kenyeret fogsz kapni a hiperinflációs időszakot követően. Semmi, aminek az értéke pénzhez van kötve, nem biztos. Ilyenkor pénzt szeretnél inkább vagy kenyeret?

    (3) bizonyos vállalatok részvényei valóban relatív ellenállóbbak lehetnek egy inflációs válságban. Te milyen részvényeket vennél ilyenkor? (a kérdés nem költői)

    (4) egy háborúban minden megtörténhet. ami a tapasztalatok alapján szinte biztos, az az erősödő inflációs környezet, és nem csak a vesztes oldalakon. más kérdés, hogy az usa kontinentális részén nem is tudom mikor lőttek már utoljára háborús céllal emberek egymásra, az meg hogy fognak e - nos ha igen, akkor már maximum koporsót lesz érdemes venni magunknak :)

    [ Szerkesztve ]

    úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

Új hozzászólás Aktív témák