Új hozzászólás Aktív témák

  • Pano

    addikt

    válasz Rowon #71034 üzenetére

    Szia!

    Megértem az aggodalmad, de szembe kell néznünk a szomorú tényekkel. Ma már nem tudsz úgy semmilyen digitális terméket használni -ami egyszer is csatlakozik valamilyen hálózathoz-, ami ne gyűjtene rólad adatokat. Bizonyos fokig szükség is van rá, hogy szolgáltatásokat, funkciókat úgy tudjunk használni, ahogy. Beszippantott adatok nélkül ezek használata lehetetlenné válna. Ezt fontos megérteni, hogy bizonyos helyzetekben nem az adatok bekérése, letapogatása a probléma, hanem a másik fél általi kezelése, felhasználása vethet fel kérdőjeleket.
    Önmagában a Windowsnak is rengeteg adatgyűjtési metódusa van, ami teljesen automatizált és nem kikapcsolható. Ebbe beletartozik a Defender és azoknak összetevői is.

    Kaspersky: Igen, vetődtek fel megbízhatósági vádak a USA által. Ők robbantották be lényegében az egész témát, de ez elsősorban inkább politika volt és nemzetbiztonsági kérdés. Utóbbi esetében minden olyan tényező potenciális veszély, ami felett nincs komplett irányítás. Tehát, ha írok egy Hello World programot, ami csak annyit csinál, hogy ezt kiírja, az is nemzetbiztonsági kockázat, mert az én tulajdonom és a forráskódjához nem fér hozzá az USA nemzetbiztonsági hivatala és nem tudja felügyelni. :D
    Ehhez a történethez hozzátartozik az is, hogy a Kaspersky minden forráskódot önként hozzáférhetővé tett bárkinek, aki kérte. Érdekes módon, senki nem jelentkezett az átvizsgálására azok közül, akik ezt az egész vádaskodást elindították.

    Av-comperatives teszteket, meg kb minden más AV tesztet fenntartással kezelj. Én inkább azt javasolnám, felejtsd el. Teljesen értelmetlenek már régóta (és borzalmas korruptak)..

    Az, hogy használj fizetős AV-t vagy ne már személyes igény kérdése, de azt az alapkitételt nem árt tudnod, hogy az ingyenes antivirusok gyűjtik rólad a legtöbb adatot. Annak fejlesztési és fenntartási költsége abból (is) jön vissza. Ott konkrétan az adataiddal fizetsz a használatért.

    Adatkezelési szempontból a legmegbízhatóbb az F-Secure és az Emsisoft. Védelem tekintetéből pedig a Kaspersky-vel jársz a legjobban.

Új hozzászólás Aktív témák