Új hozzászólás Aktív témák

  • sanchy

    aktív tag

    válasz Kékes525 #46924 üzenetére

    Spora Ransomware tapasztalat.

    Sikerrel megfertőzött, egy ártalmatlannak tűnő betűtípus frissítésnek látszó bővítménnyel.

    ESET és Malwarebytes Antivirus programokkal sikerült eltakarítani a gépről.

    Akinek nincs biztonsági mentése, ne is akarja decryptelni a fájljait vagy data recoveryvel visszahozni, mert esélytelen.
    Töménytelen weboldal átolvasása után az derült ki számomra, hogy ez a zsarólóvírus talán az eddigi legrosszabb, nem csak azért mert a képeket, dokumentumokat támadja, hanem azért mert egyelőre semmilyen megoldásnak tűnő variáció nem létezik, nem is nagyon van cikk hogy próbálkoznának egyáltalán a dekódolásával.

    Szóval a több órányi kutakodás és többféle programmal történő próbálkozás után arra jutottam - mivel számomra rengeteg fontos dokumentum ugrott volna -, hogy kifizetem a tetveknek a számomra 140$-ba kerülő (állítólag ez felhasználónként változó is lehet) teljes tisztítást. (még ha mindenhol azt is írták hogy ne merészeljem, mivel ezek bűnözők, és csak arra ösztönözzük őket hogy tovább gyártsanak ilyen szennyeket stb. stb. )

    A bitcoin kifizetése után rákattintva a visszaállításra, azonnal letöltődött egy exe, ami szépen elkezdte visszaállítani eredeti állapotába a dekódolt fájlokat. Most teljesen rendeben van minden.

    [ Szerkesztve ]

    Mi oda megyünk be, ahonnan más csak menekül!

Új hozzászólás Aktív témák