Új hozzászólás Aktív témák

  • Szellem.

    Topikgazda

    Nem akarom offolni a topicot, de csak egy észrevétel ami kapcsolódik ide:

    A gépem adott.( lapomon elolvasható) Korábban Win8 Pro X64 volt fent, majd felraktam a 8.1-et.
    Vírusvédelem tekintetében a 8 alatt nem vettem volna észre, hogy gyorsabban működnének a programok, mint a 7 alatt. Számomra ebben a tekintetben nem hozott előrelépést. A 8.1 alatt pedig nem próbáltam semmit, mert nem láttam, hogy melyik támogatja, melyik nem és nem is kerestem. Nem kisérletezem, mert ha behal a rendszer nincs kedvem javítgatni és újarhúzni.
    Win8 tekintetében ott a SmartScreen, ami vagy véd, vagy nem a vírusoktól. Ezt még nem tudom, nem tudjuk pontosan. Amikre jelez, azokra a legtöbb esetben a Defender is szólt. Így nem tudom, hogy ad-e plusz védelmet.

    A személyes véleményem a Win8-ról:
    A csempés felülete siralmas. Ez egy táblagépen, meobiltelefonon vagy egyéb érintőképernyőm okés de asztali gépen nem. Ha a legtöbben az Asztalt használják és be is lehet állítani a 8.1 esetében hogy egyből az Asztal jöjjön be, akkor minek a Startképernyő? Teljesen felesleges.
    A 8.1 újjításai a számomra nem adnak annyi pluszt, mint amennyit tulajdonítanak neki. A számomra a Start menű hiányzik (persze meg lehet mókolni a 3rd party szoftverrel). A GUI-ja csúnya. Hiányzik az átlátszó felület, de még az alap Win7 felület is jobban tetszett.
    SSD tekintetében olyan nagy előrelépés gyorsulás tekintetében nincs. Ráadásul a Win8 gyorsindítása adatvesztést okoz, amit sajnos tapasztalok is a céges gépemen.Olvastam egy cikket, és ha jól emlékszem arról szól, hogy hasonló gyorsindítást a Win7 esetében is el lehet érni.
    Szóval, a számomra az a pont jött el, hogy megy vissza a Win7.

Új hozzászólás Aktív témák