Új hozzászólás Aktív témák

  • mrszitya

    senior tag

    válasz trickyy #15247 üzenetére

    avast!-nál hiba, hogy a telepítésnél és első használatba vételnél semmilyen módon nem hívja fel a figyelmet arra, hogy a potenciálisan nemkívánatos programok (PUP) elleni védelem alapértelmezés szerint nem aktív, illetve talán egyedül az intézőből indított keresés során van bekapcsolva.

    Ennek persze megvan az oka: " PUP (Potentially Unwanted Programs) – magyarul valószínűleg felesleges vagy kéretlen programok. Ez az új kategória azért nyerhetett létjogosultságot, hogy elkerülhetők legyenek az olyan törvényes bonyodalmak, ahol a gyártók azt vitathatják, törvényes-e a szoftverük, vagy sem; illetve törvényes-e, hogy a vírusvédelmi alkalmazások kártevőként jelölik meg az ő kétes programjukat. Néhány esetben ráadásul legális szoftverekben is előfordulhat ilyen szoftver-„csatolmány”. " (Vírusok Varázslatos Világa, PC World)

    Mivel a - kémirtónak indult - SAS talált nálad vmiket, lehetséges hogy pont a deaktív PUP miatt történt ez.
    (Pl. valamelyik szoftver toolbart tett fel, és annak komponenseit találta.)

    Szóval én mindenkinek azt javaslom, avast!-nál kapcsolja be a PUP-elleni védelmet, legalább az állandó védelmi komponensnél: Állandó védelmek > Fájlrendszer védelem > Szakértői beállítások > Érzékenység > Potenciálisan nemkívánatos programok (PUP) vizsgálata
    A kézi és ütemezett keresésnél sem árt ugyanilyen módon aktiválni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák