Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    Topikgazda

    válasz cOxeR #3274 üzenetére

    Fedés nélkül valóban nem csodás a PP medence, de -bár ez természetesen szubjektív- azért az a natúr fém lavór sem a szépség csúcsa fedés nélkül. :D A műanyag szintén áthelyezhető,illetve a burkolás költsége gyakorlatilag minimális, pár nm. lambéria + festék (sacc/kb. 50k). Még így is bőven olcsóbban jönnél ki, hiszen a két termék között 320k az árkülönbség. Természetesen nem rábeszélni akarlak, csak próbálok segíteni a döntésben.

    Szűrőnél a nagyobb teljesítménynek nem igazán van hátránya -az extrém túlméretezéses eseteket leszámítva-, de itt erről nincsen szó. Még hatékonyabb is, mert gyorsabban átmozgatja a vizet ezért kevesebbet kell járatni, ami energiát takarít meg.

    A vízkezelésnél viszont nem teljesen értem a logikát. Ugye írtad, hogy kvázi egész éves használat a cél, ezért kell a hőszivattyú is. Akkor viszont gyakorlatilag értelmetlen a vízcserés elképzelésed, hiszen egyrészt már nem csak egy rövid szezont, tehát max. 2-3 hónapot kellene így megoldanod, hanem az egész évet, másrészt télen a hidegben vizet cserélni nem lenne egy leányálom.

    További adalék, hogy önmagában a vízcserével nem véded ki a fertőzésveszélyt, mert ahhoz a teljes medencét át kéne fertőtleníteni a friss víz feltöltése előtt. Ha bármi visszamarad a medencében -márpedig vissza fog, mert nem tudod 100% leeresztni a vizet és a medence falán is tenyészetnek indulhatnak a baktériumok-, akkor sajnos az egészségügyi kockázatot jelenthet.

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák