Új hozzászólás Aktív témák

  • FőDudu

    addikt

    válasz ilyen_85 #3147 üzenetére

    Probalom osszefoglalni mi fontos - masok majd kijavitanak ha nem pontos.

    - a homok szuro az kotelezo. Ekkora medencet a papir szuros pumpa nem kepes hatekonyan tisztitani. Ilik tul meretezni - azaz 10m3 medencehez olyat venni ami nem 5-6 oras uzemidovel forgatja at. A szuro labdakat is felejtsd el. Tisztithatatlan marhasag.
    Uveg homokot is. Tularazott. 25kg ivoviz minosegu homok az nincs tiz euro - szezon vegen kiboritom. Az uveget nem tudod rendesen kimosni es tarolni. Berohad a szurobe, maceras. Ovd a kornyezetet, hogy szezon vegen a homokt kiboritod valahova, ugyis jo budos.

    - a medencet nem rakhatod foldre, meg geo textiliaval sem, mert sem nem egyenes, sem nem biztonsagos (nalunk pl kino a bambusz alola) . XPS lap ajanlott ala. Nem is akar milyen, olyan kell ami minimum 300-as. Minimum 3cm vastag. Ez a garazs es egyeb helyekre javasolt verzio amit ujjal mar nem tudsz benyomni. Az XPS-bol letezik olyan aminek L profilu az ele - azokat konnyebb ossze illeszteni, nem csusznak szet. Es azokat egy szeles cellux ragasztoval osszefogatod es nem csuszik szet soha.

    -XPS-re meg megy egy reteg alatet folia, azt adjak a medencehez, aztan mehet ra a medence. Igy az alja sima lesz es nem torik el a gyerek laba ha talpast ugrik.

    - sobonto utolag is beepitheto.

    Szvsz a sobonto uri huncutsag. Mondjuk en tengernel elek, nekem nem ujdonsag a sos viz ;)

    Nincs semmi baj a klorral, oxigenes verzio nekem nem mukodott (30 fok folotti viznel).

    Vegyszerbol kell gyorsklor - gyorsan oldodo - ez arra jo, hogy ha baj van, akkor hamar korrigalni lehet vele. Amugy kell meg kombi tabletta (multitab). Ez mar foleg 200 grammos verzioban letezik. Heti 1 kell nekem a 10m3 vizbe. Ez lassabban oldodik.

    PH minusz is kelleni fog - a viz Ph-ja altalaban felfele tolodik el, igy PH minusz hozzaadasaval lehet korrigalni. Ebbol erdemes egybol az 5 kilosat venni. Elfogy a szezon alatt.

    Kell viz teszter. Nekem a sima tablettas (egyik a klor meresere, masik a ph meresere) is bevalt. Vettem Lidl-ben pH merot, ugyanazt mutatja.

    AMi meg hasznos lehet az a csodazsak nevu szuro. Ez arra jo, hogy olyan szennyezodest is kiszurjon amit a homok szuro nem. Ha valami csunyasagot hoz az eso - szaharai homokot peldaul - azt altalaban nem szedi ki semmilyen mas szuro. Vagy osszegyulik a medence aljan es kiereszted egy slaggal, vagy csodazsak szuri ki a vizbol hatekonyan.

    Csodazsakhoz kell majd cso. Mert azt a befujo agra kell raknod mikozben a szivo agra dufott csovel porszivozol. Nalam gyerek imadja, buvarkodik.

    [ Szerkesztve ]

    FőDudu

Új hozzászólás Aktív témák