Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
arthropod
tag
-
leeate
senior tag
Lehet, nem jó helyre írok, de nem tudna valaki ajánlani egy K bajonettes filmes nagylátószögű obit, amihez viszonylag könnyen hozzá lehet férni? Minél kisebb, annál jobb, de azért ne halszem legyen. Szóval olyan 15 és 25mm közötti gyújtótávval. Vki?
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
1010
őstag
soligor
bagy mien obik jok?
par ezer ft ert lehet hozza jutni liciten,nem tom meger e annyit[ Szerkesztve ]
-
kricsi81
senior tag
Sziasztok
Vaterán néztem M42-es obikat, és az áruk+fényerejük eléggé elcsábított. Azt tudom, hogy Szten Márs itt nagy manuál obi párti
A kérdésem az lenne, hogy megéri-e ilyen obikra beruházni (58/50mm-eseket néztem), nem nagyon zavaró az MF? D300-on a gépről is tudom "vezérelni" a rekeszt? Vagy ez obi/adapter függő?
És milyen adaptert érdemes venni? Mert pl a vaterán is van 2600-ért, de van 6000-ért is.?
köszi a segítségeket előre is
(u.i: képek is jöhetnek obi típussal+beállításokkal együtt )kovacsrichard.hu
-
Szten Márs
nagyúr
válasz kricsi81 #1359 üzenetére
M42-esnél legalábbis Pentaxon mindig munkarekeszen van van az objektív, tehát lerekeszelve igen nehéz komponálni. Hogy Nikonnál így van-e... nos, passz. Sosem foglalkoztatott igazán az M42, K bajonettel úgy érzem (legalábbis nekem) nincs rá szükségem
Amúgy a D300 tud fényt mérni (na meg élességet visszajelezni) manuális obikkal, így talám érdemes körülnézni, hogy milyen F bajonettes régi jó cuccok kaphatóak. Őszintén, fogalmam sincs, de az F bajonett is csak-csak elterjedt volt (és most is az pesze) és igencsak régóta létezik, szóval úgy érzem abszolút esélyes lehet, hogy találsz rá manuális nagy fényerejű fixeket.
Ja igen. Az MF-et meg meg lehet szokni. Persze nem akciófotózásra való
[ Szerkesztve ]
-
Stitch
őstag
Szia!
Nem tudom mennyit szánsz a dologra, de Nikonhoz vannak régi, F bajonettes AI, AI-S manuális objektívek is. Igaz, hogy kicsit borsosabb az áruk, de némelyik bőven hozza az áráért a képminőség többletet, ráadásul adapterrel se kell nyűglődnöd.
Nekem se véletlenül van Nikon F/Canon EOS adapterem. Nemrégiben majdnem vettem egy Nikkor 50/1,4 AI-t, azt hiszem 30k körül volt.
Ha képek érdekelnek olvass vissza bátran a topikba, volt már pár.
-
BEE
addikt
válasz Szten Márs #1361 üzenetére
Pentaxon kényelmesebb használni az M42-eseket,
mint a manuális K obikat. Csak az obicsere lassabb, ha 1 adaptered van.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
-
Stitch
őstag
Milyen gyújtótávok érdekelnek?
Sokan dícsérik ezt az objektívet. Sokáig vadásztam egy ilyenre, csak aztán találtam egy Zuiko 135/2,8-at és arra esett a választás.
-
BEE
addikt
válasz Szten Márs #1365 üzenetére
Megy Av-ben a fénymérés, nem kell ződgombbal pöcsölni.
BEE
-
Szten Márs
nagyúr
Igen, ez logikus, de így sem látom az előnyét, legalábbis úgy generel nem. Egyrészt vannak manuális K bajonettes obik, amiken van A állás, ott már nincs ilyen gond, másrészt a zöld gomb az pont egy gombnyomás, harmadrészt meg ha tényleg rekelszelni kell, akkor mivel az M42-es állandóan munkarekeszen van, baromi sötét keresőképet ad, igencsak keményen rontva az élményt is és a használhatóságot is. Persze, ha F/4-ig használjuk, akkor oké, úgy jobb lehet valóban, ha A állás nélküli manuális K bajonettessel vetjük össze, de nem látom, hogy behozná a sok nyűgét és kényelmetlenségét ez. Persze kinek hogy.
-
BEE
addikt
válasz Szten Márs #1368 üzenetére
Azért az A-s obikat ne tegyük már az M42-esek mellé !
A munkablendét nyugodtan tekerheted F8-ig általános használatnál,
ki fogsz látni a lyukon, ez tapasztalat.
Makrónál meg akár F16-al is használom így, még jó is hogy folyamatosan
látom a mélységélességet.
Egyedül sötétben problémás, de akkor úgyis valami AF-est rakok fel.BEE
-
-
Szten Márs
nagyúr
Ha esetleg holnap hozol majd valamilyen M42-eset, akkor megkuksolnám akció közben. Mondjuk mivel mások vagyunk, elhiszem, hogy van, akit jobban vonzanak az előnyei, mint riasztanak a hátrányai, de én inkább megnyomok még egy gombot, mint hogy négyszer-nyolcszor-tizenhatszor sötétebb keresőképet nézzek. Kinek hogy.
(Manuális obikról beszélgettünk, mindenféle megkötés nélkül, szóval nem érzem, hogy az A-sokat ki kéne hagynunk. Legalábbis a teljes kép kedvéért mindenképp megemlítendők szerintem. )
[ Szerkesztve ]
-
BEE
addikt
válasz Szten Márs #1371 üzenetére
Mivel köd várható, lesz nálam egy Helios.
BEE
-
MODERÁTOR
Üdvözlet, szép napot!
M42 adaptert keresek mostanság. Vaterán "találtam" ilyen fajtát és ilyet is. Az második jobb felépítésűnek tűnik, viszont azt írja, nincs végtelen minden objektívnél.
Kérdések:
- Ez miért van?
- Az első linken lévőn van?
- Mennyire baj ez?Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
Értem, köszönöm! Akkor megvárom, míg lesz az előbbi fajtából.
Harrrr!!!!
-
tzimash
őstag
üdv!
engem is egyre jobban foglalkoztat ez a téma. Olympus e-520-ra szeretnék valamilyen adaptert venni, de még nem jutottam dűlőre, hogy milyet... m42/canon/nikon.
A cél, valamilyen 50-100mm körüli makróobi vásárlás lenne, max 50k értékben. a lényeg a legalább 15-20cm tárgytávolság 1:1-nél, mert főként rovarokat szeretnék fényképezni (ezért is esett ki a zuiko 35mm-ese, pedig találtam 40-ért használtan). Ha tudtok ilyen obiról, akkor már az adaptert is könnyű lesz eldönteni
Valamint tervezem még a későbbiekben egy közepes tele (300mm körüli fix, a 600 eqv. már biztos elég lenne, legalábbis több mint a mostani 300mm.) vásárlását is, madarazáshoz.
nézelődtem már neten mindenfele, de van még jó pár dolog ami nem tiszta...
úgy általában az olympuson mennyire használhatóak a régi objektívek?
fókuszvisszajelzésen kívül nem fog más működni a chipes adapterrel? vagy még az sem biztos?
Meg ez a végtelen nélküliség is aggaszt, bár nem tudom makróobinál ez mennyire játszik, telénél bizonyára kellemetlen lenne. -
MODERÁTOR
Kicsit tényleg elszálltak a mostani fényerős manuális obik árai idehaza. Sajnálatos, de mindenképpen szeretnék egyet beszerezni.
50mm-es kellene, f/1.4-es blendével (max. f/1.8).
Ezek közt keresgéltem: Chinon, Takumar, Helios, Jupiter.
Ezeknek ahogy olvasgattam elég szép rajzolatuk van.
M42 vagy K bajonettes jöhet szóba, K100D-re lenne.Ha valaki esetleg tud egyről normális áron, jó állapotban, az ne tartsa magában, szóljon.
Szten: Az is jó nekem, de 10k a keret (lélektani határ).
[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #1381 üzenetére
Jó az is. Tudsz ilyenről? Ahogy fentebb írtam, 10k a határ.
[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #1383 üzenetére
Ahhha, szóval ~15k a K bajonettes. A lágyítás nem olyan nagy baj. A bokeh legyen szép...
Most jut eszembe, még egy tele is kellene... Ajjaj, az már csak jövőre lesz.Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #1385 üzenetére
Az jó áron volt. Inkább még várok és gyűjtögetek kicsit. M-es vagy A-s?
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #1387 üzenetére
Értem.
Itt találtam is egyet, rákérdeztem mennyit gondol érte a tulaj. Talán meg tudnám szerezni olcsón.[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
arthropod
tag
Üdv!
Szerintetek egy vadonatúj Carl Zeiss Jena Tessar 2/8 50 mennyit ér! Láttam, ismerem a történetét, valóban vadonatúj!!! A szerintetek reális ára érdekelne a leírtak függvényében! Persze ez alapján tudnék dönteni nekem mennyivel ér adott esetben többet. Köszi előre is!Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!
-
-
-
johnjohn
addikt
válasz arthropod #1391 üzenetére
A Zebra talán még olcsóbb szokott lenni. Az, hogy a nálam járt példányon nem volt végtelen persze lehet egy szakszerűtlen tisztítás, és összeszerelés eredménye is. Tized-mm is számíthat. Ki kell próbálni alaposan, milyen a rajza, van némi szórás a példányok között.
Mennyiért kínálták ? Mondjuk Én Zebra változatot még nem is igen láttam ebből.
Ilyennek kellene lennie.[ Szerkesztve ]
-
arthropod
tag
Köszi
Lenne még valami. Helios-okról hallottam hogy minél újabbak annál jobbak voltak. És állítólag nem csak a bevonat miatt. Tessar-nal is így lehet? Vagy a Zeiss az Zeiss, mindegy mikori gyártás ezeknél a "régi" lencséknél? Rajzáról annyit hogy gyorsban amit láttam agyon veri az 1,8 pentacont Egyébként 6-ért bírnám megvenni.Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!
-
arthropod
tag
Nem hiszem hogy megunom, de ha igen gondolok rád
Sejtettem hogy jó lesz, főleg mikor megláttam. Vadi új, szó szerint! Hitetlenkedtem de csak addig míg meg nem láttam! Egy Praktika gépen volt, na az sem semmi így 35 évesen egy karc, horzsolás, hiba nélkül látni!Köszi még egyszer
Eladó Voltcraft IPC 1L +8db Eneloop a Vaterán olcsón!!!
-
MODERÁTOR
Pentax-ra keresek tele objektívet. Lehet akár K bajonettes, akár M42-es is, fix vagy zoom.
300mm-es lenne a legjobb, de ha 200mm-es, akkor nem baj, ha makrót is.
Mindezt -nem tudom mennyire lehet megvalósítani- bele kellene préselni a 20k költségvetési határon belülre.
Amiket most hirtelen találtam:
SMC Pentax 200mm f/4
Tokina 200mm f/3.5
Pentax SMC 300mm f/4
SMC Pentax-A 70-210mm f/4
Ez mind K bajonettes és ahogy látom, nehéz őket beszerezni. M42-ből biztos vannak hasonló darabok.Harrrr!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Star Citizen
- Dell notebook topic
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- iPad topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest