Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
Somatom
veterán
A telód 5GHz -en kommunikál a routerrel, a router Lanon továbbítja az utasítást a Gateway -nek, az meg wireless kommunikál az egyes eszközökkel. Gondolom, ez utóbbi 2,4GHz, de ez már független a telódtól és a routertől.
Mcrazy:
Ha 5GHz -en kommunikálnának az eszközök, akkor még rövidebb lenne a hatótáv. Egy Powerline -os cucc lehetne még megoldás.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Topikgazda
válasz Somatom #2952 üzenetére
Gondolom, hogy a hatótáv miatt nem is erőlködnek a gyártók az 5Ghz-el. Akinek nincs 2.4Ghz-es routere, az inkább a Gateway verziót vegye, ami kábelen csatlakozik a routerre. A Tuya eszközök valami egyedi rádiójelen kommunikálnak, ha jól tudom.
Annyit még hozzá kell tennem, hogy az eszközök adatforgalma oly csekély, hogy a leggyengébb sávszélen is működnek.Üdv: Mcrazy
-
no1r
őstag
köszönöm a felhomályosítást mindenkinek!
a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
Plug Life
senior tag
MIUI-n nem megy a Disable Alarm action? Nálam nem csinál semmit...
-
Topikgazda
Smart (Okos) konnektorok vezérlése Macrodroiddal.
Ha esetleg valaki nem olvasott volna vissza. (Elég későn lettem kész és nem figyeltem a megosztás részletességére.)
Csaxólok
Láttam, hogy a Letöltések nem egyenesarányosak. Vagyis többen csak a kettő makrót töltötték le, de a Műveleti blokkokat nem (.ablock kiterjesztés) . Jelzem, hogy náluk nem fog működni., hacsak nem készítenek egyedi műveleteket.
Ha valaki nem boldogul vele, keressen nyugodtan.Üdv: Mcrazy
-
Topikgazda
Sziasztok!
Borzasztóan zavart az a helyzet, hogy face vagy más videók lejátszása közben mindig a fizikai hangerő gombokat kellett nyomkodni.
Ezért készítettem egy makrót, amivel 2 lebegőgomb jelenik meg a bal felső sarokban hang lejátszás közben.
Használjátok egészséggel: Hangerő módosítás lebegőgombbalÜdv: Mcrazy
-
zeon.hu
nagyúr
1001 hála!
Egy kérdés:
Hogyan tudok kivételt adni hozzá?
(Pl YouTube ReVanced esetén nincs rá szükségem, mert a képernyő simításával is tudom állítani a hangerőt.)Illetve egy látható csúszka még elférne állítás közben, hogy épp hol áll a hangerő.
De ez már csak extra ficsőr lenne[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
Topikgazda
válasz zeon.hu #2963 üzenetére
Frissítettem, elhelyeztem benne egy %-os kijelzést. A csúszka macerás és sokat kitakarna a kijelzőből.
A "Zene/hangok lejátszása" esemény alá betettem egy feltételt. Ebben módosítsd az alkalmazást és engedélyezd a feltételt.
A makróimat a jövőben egy db mappában fogjátok találni, mert a frissítések miatt egyszerűbb.
Később majd az összefoglalóban is elhelyezem. Saját makróimÜdv: Mcrazy
-
Topikgazda
Sziasztok!
Sikerült valakinek működésre bírni az Okos konnektor vezérlő Smartthings makrót?Zeon.hu megfelel a frissített makró?
Üdv: Mcrazy
-
7Sony7
addikt
Srácok, valahogy kikerült egy lebegő gomb, kis md bábuval az asztalra. Mire jó ez, és hogy tudom eltüntetni?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
veterán
Valaki segítene nekem az alábbi makróban?
Annyit szeretnék, ha:
- bluetooth-on csatlakozik egy eszköz a telefonhoz induljon egy pl a youtube music.
- A bluetooth hangerő 80% legyen
- ha lecsatlakozik a bluetooth eszköz akkor kikapcsolja a youtube music-ot.Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
DrKapocs
őstag
válasz gyuri81 #2972 üzenetére
Nem pont az, amit kértél, de nagyon hasonlít hozzá. Én PowerAmpot használok, ami adott bluetooth eszköz csatlakozásakor elindítja az utolsó tracket (ez nálam egy netrádió). A bt eszköz leválasztásakor a PowerAmp leállítja a streamet, de ehhez nem kell külön makró, lásd a képet.
Itt tálalod a makrómat a PowerAmp indításához.
-
g_g_g
őstag
Sziasztok!
A következőkben kérnék segítséget amennyiben egyáltalán van megoldás.
Google chat van telepítve és klónozva is, hogy másik fiókkal is használhassam.
Ezt a klónozott app-ot szeretném egy widget-tel tiltani.
Ha megcsinálom a makrót a sima Chat app-ot tiltja de a klónozottat nem.
Az is jó lenne ha mindkettőt tiltaná.
MIUI 14 Android 13, root van.Köszi.
-
jó reggelt technikai kérdés... ez az app hogyan bírható működésre miui13 alatt? felteszem az appot+a helpert, megcsinálom az adb hack-et, újraindítom a telót, és semmit sem csinál... létrehozok egy szabályt, mondjuk ha elindítok egy appot, akkor kapcsolja be az akkukímélőt, nem kapcsolja be, a másik, ha beállítom, hogy ha elhagyom a lakást, akkor kapcsolja be a mobilnetet,nfc-t, akkor sem csinál semmit
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #2976 üzenetére
Szia!
Mivel nincs MIUI-s telefonom, ezért nem nagyon tudom a választ. Nálam EMUI fut Huawei P30-on, abból is a 9-es. Próbáltam én is az Akkukímélő módot, de látszólag nem csinált semmit, de valahogy mégis, mert pld ha használatba veszem a helymegosztás funkciót, akkor rögtön dob egy üzenetet, hogy kapcsoljam ki az Akkukímélő módot a pontosabb helymeghatározás érdekében. És ha ezt a MD-n keresztül megteszem, megint működik a megszokott módon. A telefon menüjében sajnos nem mutat semmilyen változást az akkunál.
Talán részletesebb választ kaphatsz a MD angol nyelvű fórumán, ahol a fejlesztő is megtalálható.[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #2978 üzenetére
A mobiladat nálam sem működik, de ez a művelet leírásában benne is van, hogy az ADB ellenére sem működik minden eszközön. Az NFC viszont megy, hibátlanul.
-
Topikgazda
-
-
DrKapocs
őstag
válasz st3v3np3t3r #2982 üzenetére
Közel sem tud mindent a Bixby Routines...az alapokat tudja, maradjunk ennyiben. A rutin mellett nálam simán fenn van a Macrodroid, nem is feleslegesen.
-
-
PistiSan
addikt
válasz st3v3np3t3r #2982 üzenetére
Jelenleg samsungon vagyok, a rutinokat próbáltam, de maradtam a macrodroid mellett. Alap dolgokra elég a rutin.
-
Obyboy
addikt
Sziasztok, ide irányítottak az Android appok topikból.
Adott egy Samsung Galaxy A5(2017) gyári sértetlen rootolatlan Android 8.0-val a fedélzetén. Már nem mobiltelefonként hanem smart eszközként szeretném használni így folyamatosan töltőre szeretném tenni. Ez szerintem nem biztos, hogy jót tesz az aksinak. Létezik olyan (vagy tudok csinálni?) macrodroid makró amiben be tudom állítani, hogy pl töltse fel 80%-ig az aksit majd hagyja lemerülni 40%-ra és innen töltse újra?"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Obyboy
addikt
A fent leírt telóhoz lenne még egy kérdésem. Ebben a telefonban van egy SIM kártya (amin nincs internet előfizetés és wifi kapcsolat sem áll rendelkezésre). Ennek a telefonszámnak az összes bejövő hívását át szoktam irányítani váltakozó időnként különböző (általam ismert személyekhez tartozó) telefonszámokra. Azt már meg tudtam oldani makróval hogy az átirányításokat ütemezzem (**21*telefonszám# -et kell tárcsázni).
Ha le szeretném ellenőrizni, hogy éppen melyik számra van irányítva a teló akkor a *#21#-et kell a telefononhívás menüben vagy makróból tárcsáznom. Ekkor egy felugró ablakban kiírja melyik számra vannak éppen átirányítva a bejövő hívások. Ennek a felugró ablaknak a szövegét ki tudom másolni és el tudom küldeni magamnak SMS-ben makróval? Azt tudom, hogy a vágólap tartalmát el tudom küldeni de nem tudom, hogy egy felugró ablak szövegét ki tudom-e másolni a vágólapra?"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Topikgazda
Az ilyen jellegű értesítést csak a Képernyőtartalom beolvasásával lehet elkapni.
Eseménynek állíts be egy Kimenő hívást- Itt add meg a *#21#-et.
Műveletnek előbb egy 5mp-es várakozást (lehet, hogy ezzel majd kisérletezni kell plusz-minuszba) végül pedig a Képernyőtartalom beolvasása műveletet. Ehhez tartozik majd egy Szótár változó. Ebben lesznek a bejegyzések. Ebből a bejegyzésekből tudod a megfelelő váltózót beilleszteni az SMS szövegrészébe.
Az okozhat kisebb problémát, ha minden hívásnál más képernyőtartalom lesz előtérben, mert ilyenkor változik majd a szótárbejegyzések száma és a változók neve is, ahol a neked kellő lesz. Ehhez kell készíteni egy keresés szövegre és utána megpróbálni.
Persze ehhez már kell dolgozni egy kicsit, mert változók db számát le kell menteni egy külön változóba majd ezen szám alapján feltételekkel keresést csinálni. Segítek, ha elakadnál.[ Szerkesztve ]
-
Obyboy
addikt
Köszi, nagyon pro vagy.
Már 99%-ban működik a makró.
Felhívja a *#21#-et, vár 3sec-et, kivágja a változóba amit lát és el is küldi SMS-ben. Már csak a szövege szeretnék rövidíteni. Jelenleg ez a teljes szöveg:
"Hívásátirányítás feltétel nélkül.
Hang: +36123456789
Szinkronizálás: +36123456789
Aszinkron: +36123456789"
Ha csak az első két sort küldené el az maximálisan elég lenne nekem.
Úgy tapasztalom minden hívásnál azonos a képernyő tartalom csak a telenszám más."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Estét... Kicsit visszatérnék ehhez a Macrodroid "hogy működik" dologhoz...
Mint anno írtam, olyan appot keresek miui alá, ami hasonló képességeket tud, mint a Samsung Bixby Rutin... Amit az tud, nekem elég lenne Miui alatt... Honnan tudom azt megállapítani,hogy ha egy makróban brállítok valamit,az Miui-n ha nem is látszódik vizuálisan, de biztos, hogy makró szerint lefutott... Most feltettem a Miui14et ami már android 13 alapú...
Feltettem az ingyenes macrosroidot a play áruházból, meg az md helpert a fórumról...[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #2994 üzenetére
" Honnan tudom azt megállapítani,hogy ha egy makróban brállítok valamit,az Miui-n ha nem is látszódik vizuálisan, de biztos, hogy makró szerint lefutott"
Szia!
Onnan tudod, hogy van egy rendszernapló, ahol rögzítésre kerül minden, ami engedélyezve van. Itt olvashatók a hibák is, amik miatt esetleg megakad a makró.Üdv: Mcrazy
-
-
Somatom
veterán
válasz st3v3np3t3r #2996 üzenetére
Tehetsz a makróba értesítést. Buboréküzenet, notibar értesítés, TTS, stb.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #2996 üzenetére
Ahogy Somatom is írta, tesztelni kell olyan műveletekkel, amik vizuális visszajelzést adnak és ha ezekkel rendben van minden, akkor jöhet az éles művelet. Ettől függetlenül bárki belefuthat olyan helyzetekbe, amikor feltétel vagy művelet ütközések, (feltétel nélküli műveletek) instabillá tehetik a makrót vagy a nem kontrolált műveletek miatt hurokműködés lép fel. (bekapcsol a kijelző majd rögtön kikapcsol)
-
Obyboy
addikt
A rész stringgel kivágtam csak a telenszámot így már csak ezt küldi el. Azt meg tudom esetleg csinálni, hogy a telefonszám helyett a telefonkönyvben hozzá tartozó nevet küldi el? Vagy egy adatbázisból kikeresi a megfelelő nevet?
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
Új hozzászólás Aktív témák
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest