Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz mókuska #1501 üzenetére
Természetesen. A műveletek között, a listában megtalálod az "Értesítés eltávolítása"-t. Előtte azonban tegyél be a rezgés után (vagy elé is beszúrhatod mindkettőt, ahogy tetszik) egy 1-2mp várakozást, hogy biztosan be legyen zárva a program. A "Több-kevesebb" sikernél a "Több"-höz közelebb kerülsz, ha gyakran tanulmányozod az Események/Műveletek/Feltételek listát.
Üdv: Mcrazy
-
Topikgazda
válasz mókuska #1503 üzenetére
Pedig nem bonyolult a logikája. Felülről lefelé irányban működik. Érkezik egy esemény és az alatta lévő műveletek lefutnak. Ha feltételek is vannak a makróban, akkor azok teljesülése esetén fut le az adott művelet. Az Események és a Feltételek mindegy, hogy milyen sorrendben vannak, de a Műveletek nem. Ott válik egy kicsit kacifántosabbá, amikor egy makróban több esemény is van és ezekhez külön műveleteket rendelünk. Ilyenkor lényeges a jó tervezés, If elágazások, Ismétlődések működésének ismerete, de hidd el, bele lehet jönni. Ajánlom figyelmedbe az Összefoglaló olvasását is. Sokat megtudsz belőle.
-
kerekx
csendes tag
Még egyszer köszönet a tanácsokért, vszleg nélkülük még mindíg kinlódnék. Így viszont legfontosabb dolgok már teljesen jól működnek, megvan viber, mail, sms, meg persze a hívócsoportos csengőhangok is. Már tudom a bt-t is kapcsolgatni stabilan. A secure settings kiegészítővel ez is jól működik, míg önmagában -úgy vettem észre- van amikor nem hajtja végre a bt leválasztását, csatlakoztatását.
Alig egy hete nyomkodom makit, nagyon megszerettem, szinte végtelen lehetőségek, ritka okos kis program.[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Örülök hogy tetszik a program, én is nagyon szeretem, végtelen lehetőségek vannak benne, viszont az hogy minden android fő verzióval veszít a funkcionalitásából az nagyon nem tetszik, ez nem a fejlesztő hibája, a google egyre zártabb.
A következő telefonom valószínűleg azért lesz samsung márkájú, mert rootolás, bootloader nyitás, minden féle mókolás nélkül lesz benne bixby routines, ami tud repülő módot is kapcsolgatni, nálam ez egy fontos funkció amit nem szeretnék manuálisan csinálni.
Egyik kollégám telefonján meg néztem miket tud, hát mit ne mondjak, a macrodroidhoz képest egy kalapács.
Amúgy mekkora pofátlanság már az, hogy a macrodroidhoz kell a root hogy pl repülő módot, mobil netet kapcsoljon, innentől kezdve meg nem megbízható az eszköz, sok minden panaszkodik, vagy nem települ ez miatt, de ha ugyan ezt a funkciót a gyártó rakja bele saját programmal, akkor az rendben van.
Ha lehetne olyan telefont venni, ahol gyárilag macrodroid automatizálás van benne, biztos azt vennék![ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz mókuska #1511 üzenetére
Ezt a két makrót össze lehet gyúrni egybe is, nem olyan bonyolult, de a komolyabbakhoz kicsit több gyakorlat kell, mert sok eseményt és műveletet fejben össze kell rakni. Olyasmi, mint a sakk. Fejben lejátszod a meccs felét minimum, mire az első lépést megteszed.
Nem mindenki szereti az egybe makrókat, mert zsúfoltnak találja. Én magam meg azt szeretem, hogy amit csak lehet, egybe pakolni. Nem szeretek ugrálni 2-3 makró között, hogy megtaláljam a helyes működést. Persze vannak kivételek, amikor ez elkerülhetetlen. Kinek a paplanÜdv: Mcrazy
-
Topikgazda
válasz mókuska #1514 üzenetére
Nézz vissza egy kicsit a hsz-ek között. Találsz sok példamakrót, amiben láthatod, hogy néz ki egy több eseményes, kicsit zsufi megoldás..
És egy kérés: Ha lehet, akkor a képeket illeszd be a hsz-be, ne a linkjét. Mindenkinek jobb és egyszerűbb, ha azonnal látja és nem kell kattintgatni. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz mókuska #1516 üzenetére
Nem tudom Te mit látsz a böngésződben, de nálam Tőled csak ennyi.
Itt egy kis infó a beillesztésről:
Ha a szerkesztőben csak simán a kép beszúrását választod, akkor link fog bekerülni, nem kép.
Közben Oldman2 jelezte, hogy nála jól jelenik meg. Akkor lehet, hogy ez böngészőtől függ. Sorry.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz mókuska #1519 üzenetére
Egész jól sikerült! Annyit javítanék rajta, ami lényeges, hogy a második If -ben lévő 2mp várakozást a Bt tiltás elé helyezd el, mert ott van értelme. Ami nem túl lényeges, csak esztétikailag, az a második IF, ami nem szükséges. Helyette az elsőhöz betennék egy Else vagy Else/IF-et és a második IF tartalmát ez alá helyezném el. Az első két esemény hatására első IF-ben lévő műveletek csak akkor futnak le, ha a Bt csatlakoztatva van.
És még egy fontos. Az "Alkalmazás leállítva- Headphones" eseményhez fűzz még hozzá egy "Bt csatlakoztatva" feltételt, a BT fülessel megjelölve, mert különben, ha véletlen megnyitod majd leállítod az alkalmazást úgy, hogy közben más Bt eszköz van csatlakoztatva, akkor is letiltja a Bt-t, ami nem biztos, hogy szerencsés.
[ Szerkesztve ]
-
zeon.hu
nagyúr
Mióta nincs fent playen a MD?
#?*@&!
-
zeon.hu
nagyúr
Email hibát megoldottam.
Más:
Hogyan tudom betenni egy automatikusan küldött emailbe az utolsó nem fogadott hívás számát/névjegyét?#?*@&!
-
Topikgazda
válasz zeon.hu #1526 üzenetére
Először a Nem fogadott hívó számat mentsd le a call_name változóval egy változóba (mert a call_name csak rövid ideig él) és ezt a változót meg tudod hívni az email tárgyánál vagy az üzenetben.
Mi a megoldás az email küldés hibára? Nekem sem sikerült küldeni.Üdv: Mcrazy
-
Topikgazda
válasz zeon.hu #1528 üzenetére
Közben utánanéztem. Lehet, hogy menni fog direktben is. Itt egy kis help hozzá:
A call_name helyett jobb a call_number, mert ha nincs a telefonkönyvben a hívó, akkor csak egy üres üzenet lesz. Viszont utóbbinál meg ismerni kell a telefonszámot, hogy azonnal beazonosítható legyen.
[ Szerkesztve ]
-
dzsordzs69
senior tag
Szerk: bocs, megoldódott, balfék voltam...
[ Szerkesztve ]
-
mókuska
tag
válasz Dolphine #1536 üzenetére
Lényegében annyit akartam csinálni, hogy mikor fel van csatlakozva a bluetooth fülesem, akkor elindítsa a hozzátartozó programot. Mivel abban, tevékenységemtől függően beállítom a zajszűrést. Mikor kilépek belőle elindítja a zenelejátszót. Ha pedig lecsatlakoztatom a fülest, le akartam kapcsolni a bluetooth-ot és leállítani a zenelejátszót. Ezt 2 makróban csináltam meg először. Majd Mcrazy segítségével és tanácsára 1 makróban csináltam meg.
Először csináltam egy eseményt a bluetooth csatlakoztatására. Egy olyan eseményt adtam még hozzá ami leállítja a Headphones (Sony alkalmazás) alkalmazást. Ezt Mcrazy javasolta (elfelejtettem megkérdezni, hogy pontosan miért is ). Illetve egy bluetooth eszköz leválasztás eseményt a végére.
Műveleteknél 2 feltételt adtam meg.
Az elsőnél a rezgő móddal kezdtem Mivel nem akarom, hogy zenehallgatás közben hangosan csörögjön a telefonom. Majd utána indítja a Headphones programot. Ha kilép vár 2 mp-t és megy a zenelejátszó.
A második műveletnél, ha nincs csatlakozva a bluetooth füles vár 2 mp-t és lekapcsolja a bluetooth-ot. Leállítja a zenelejátszót. És eltávolítja az értesítését. A végén visszaállítja a normál csengőmódot.Remélem jól írtam le
-
kerekx
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete kérdeztem itt itt először és tanácsaitok segítségével -meg sok kísérletezéssel- eredeti elképzeléseimet sikerült abszolválni. A héten viszont megint elakadtam és nem megy. A gondom az h. van egy "If megerősítéssel" feltételem ahol azt szeretném amennyiben nincs reagálás xxx idő után a "Mégsem" hajtódjon végre. Próbáltam több mindent, pl. h- várakozási idő után "Reagálás értesítésre - Kattintás műveletre sajnos nem, ha Vissza gombot teszem oda, az sem jó. Végül is nem katasztrófa, mert amíg nem választok, addig nem történik semmi és attól h ez várakozik, a többi makró vidáman teszik dolgát.
Csak piszkálja a csőröm h ott marad a kérdés, amíg meg nem nyomom a "Mégsem" gombot.
Esetleg valaki már küzdött ilyennel? -
Topikgazda
Szia!
Ott van a probléma, hogy az If megerősítés-nek nincs feltétele, ezért nincs mire hivatkozni, hogy a "Mégse" gomb aktiválódjon.Tehát előtte létre kell hozni egy normál If-et, amibe behelyezed a kívánt If megerősítéssel műveletet. Valamint szükséged van egy Stopper-re is, mert a sima várakozás ebben az esetben nem használható. Nézd meg az alábbi képet és látni fogod a megoldást. A lebegő gomb ne tévesszen meg, ott bármi lehet. Én ezzel teszteltem, illetve indítottam a makrót.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Egy kis módosítás még kellett bele. Szóval itt a teljes kép a makróról.
A működés a következő: Lebegő gomb megnyomására (de lehet bármi más esemény) aktiválódik az első If művelet, mert ez van feltételként beállítva. Elindul a Stopper és felugrik a kérdés az If művelet hatására. Esetünkben, ha 10mp-en belül érkezik Igaz gombnyomás, akkor a Teszt felbukkanó üzenet kiíródik és a makró megáll, ellenkező esetben vagy a mégse gomb megnyomására 10mp után a második If-ben lévő műveletek hajtódnak végre.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Használja vki az Auto Tools -t kisegítő alkalmazásként? Az elmélet az lenne, hogy a Google -t lecserélni Auto Tools -ra (alkalmazások -> alapértelmezett alkalmazások -> Segédalkalmazás). Innentől a home hosszan nyomás az Auto Tools -t hívja meg, amit automatizálóban eseményként lehet kezelni (Auto Tools Assistant). Sajnos, a Robot nem reagál rá.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Topikgazda
válasz Somatom #1544 üzenetére
Na az tényleg nagyon más világ. Állapotot vizsgál, nem eseményt. Én megvettem annak idején, de nekem nagyon nem jött be. Arról nem is beszélve, hogy van nyűgje annak is.
Sok sikert hozzá! Majd azért azt elmondhatnád, hogy mit tud olyat, amiért az mellett döntöttél.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Nem döntöttem el semmit. Mondjuk inkább úgy, hogy szagolgatom. Pl. az App Factory -t jó ötletnek tartom és sztem a log esemény is zseniális húzás. Az egyebekről nem is beszélve. Nézd meg a change logot!
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Fall-N
veterán
Mind a kettőt ismeri a Tasker, attól függ mit kell monitoroznia, azaz mit adsz meg. Egyébként is hülyeség, egy példa: a bejövő hívás esemény nem állapot. Az állapot például az, hogy aktív-e BT. De az is esemény, hogy például a telefon csatlakozik hálózatra vagy beléptünk egy földrajzi helyre.
Használata meg nem nehéz, nyilván kicsit más a logikája a felületnek, de ahogy írtam korábban is ugyanazt lehet megcsinálni vele, amit a Macrodroiddal. Én Taskerről jöttem át a Macrodroidra, de semmi különös oka nem volt, hogy váltottam, csak jobban bejön az UI és a toast üzentek is jobban testre szabhatóak. Ezenkívül nagyszerű program a Tasker is.
Viszont egy nyerő funkciója van a Taskernek, amit más nem tud. Az új verzió képes ADB kapcsolatot szimulálni, így amihez root kellene, de ADB-n megkerülhető, azt képes a Tasker megadni, úgy hogy nem kell PC hozzá, hogy megadjuk az ADB jogot. Még nem próbáltam, csak olvastam róla. Jelenleg amúgy sincs két automatizáló telepítve, mert nem célszerű.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Oké, a működéséről tévesen nyilatkoztam, a tudását nem firtattam és nem is igazán mennék bele ebbe a méregetésbe, de ezt most muszáj kimondanom. Az hogy a "Használata nem nehéz" és "Kicsit más a logikája a felületnek" nagyon enyhe kifejezés.
Ezt a könnyedséget egy olyantól kéne megkérdezni, aki még sose látott automatizálót, akinek semmi angol tudása és informatikai alapismerete nincs.
Somatomnak nem jött be az MD. Reméljük a másikkal többre jut.
Egyébként pont az UI az egyik legfontosabb a funkciók mellett, ami miatt lehet utálni vagy szeretni egy alkalmazást.[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Anno az e-robottal kezdtem minden félét automatizálni, utána a macrodroid felüdülés volt, jól át látható az egész. Egyiket sem használom ki mélyre hatóan, de amire kell azt itt sokkal egyszerűbb volt össze hozni.
Az a baj hogy az új android verziókkal mindig csökken a funkcionalitásuk. Új telóm csak a bixby routines miatt lesz valószínűleg samsung.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nyomtató topik
- DIGI internet
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Lenovo Thinkpad L13 Gen 3 i7-1265U, 16GB DDR4, 512GB NVMe, FHD+ IPS, HUN Vil.Bill
- ARCTIC Liquid Freezer II 360 - INGYEN FOXPOST
- LG 27UL600-W IPS 4K HDR 27"-os monitor ajándék fali konzollal eladó
- Könyv, Tolltartó, Füzet, Zsírkréta, Ceruza STB... eladó / Csere is van!
- Épített Gamer PC - Ryzen 5 3600/RX 5700 XT 8 GB/32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest