Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz Lazika #33374 üzenetére
Én használok, Win 10 - Mojave egy SSD-n két gépen is.
Kb Sierra óta van így mindkét gép, eddig nem volt vele problémám (frissítésnél sem).
Egyszerűen feltettem mellé a Windows-t, majd a Win automatikusan elindult mindig.
Ezt követően, hogy a Clover induljon el mindig megnyitottam a cmd-t admin módban és ezt írtam be:bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi
Majd újraindítottam a gépet, és a Clover-ben kiválasztom amelyiket indítani szeretném.
Régebben használtam NTFS manager-t Mac alatt, hogy hozzáférjek a Win partícióhoz, de letöröltem, mert egyszer belepiszkált a partícióba. Inkább a HDD-t leformáztam exFat-ra "Data" néven és azt mindkét rendszer használhatja közösen, így nincs probléma.
Még az EFI-re kell figyelni, hogy ne rondítsunk bele a Win részébe.
+ dolog, hogy egyszer kijött egy frissítés Win 10-re, mindkettő gép feltelepítette, és behalt mindkettő. Azóta Win 10 frissítés off. Szóval maga a Win 10 is képes elcseszni mindent.Két külön vinyón egyszerűbb a helyzet, ennél az esetnél csak a Mac EFI-jével kell foglalkozni, hogy legyen rajta Clover, majd a gép indulásánál boot gombbal kiválasztani.
Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest