Új hozzászólás Aktív témák

  • kushwavez

    Topikgazda

    válasz kleinguru #36631 üzenetére

    Clover v Opencore?
    Ha OC akkor generálj egy SMBIOS-t és legyen a CustomSMBIOSGuid= False

    Ha Clover akkor is generálj egy új SMBIOS-t, 5140 óta van két új "feature" (amit még szerintem a fejlesztők maguk sem tudnak hogy mire kell és mikor) az SMBIOS résznél ami kellhet. Ez az ExtendedFirmwareFeatures és ExtendedFirmwareFeaturesMask. Előfordulhat, hogy ez miatt áll meg mert ezek nincsenek.

    Tudod ehhez használni a Clover Configurator-t vagy az OpenCore Configurator-t, szépen legenerálja neked. Ja, nem kell a serialt ellenőrizgetni meg ilyenek, totál felesleges ha esetleg csinálnád. csak le kell generálni azt kész.
    Ezután én 0-ról inkább újrakezdeném az installt, lehet megbutul az előző.

    Nekem csak úgy magától végigment a T440-en a frissítés 12.0.1-re hiba nélkül Clover v5138-on, de lehet azért mert a kiválasztott SMBIOS (MBP11,1) régebbi és nem kell neki a fent említett 2 dolog. Nem tudom, utána kell járnom ennek a két featurenek, hogy mégis mik.

    Ötletem van, de még elég homályos.

    Milyen SMBIOS-t használsz? (gondolom az i5-ös géphez a cuccaid közül)

    #36634 @general:
    Milyen verzión van most a Clovered? (bár gondolom jó régi) Milyen kextek vannak abban a Clover-ben? Írd le kérlek ezeket.
    Leírás alapján hozd létre a Clovert, régi kextjeidre rákeresve töltsd le mindenből a legújabbat aztán próba.

    Vagy maradjon Catalina, ne legyen Rosetta inteles konfigon?
    Nincs túl sok köze semmihez ha Intelről vagy

    Ha OpenCore-ral szeretnél továbbmenni ahhoz is tudod az itteni leírást is használni. Ha nem jó, akkor javítanom kell... (amúgy is kell rá már egy frissítés mert ott is lettek új featurek...)

    Próbálj meg mindent pontosan követni.. pl Clover esetében OpenCoreRuntime legyen a helyén, VirtualSMC-t használj és NE FakeSMC-t, ha VirtualSMC-t használsz NE legyen benn a drivers/UEFI mappában az SMCHelper.efi, ilyenek.

    Ellenőrizd. Sok idő tudom, de ez egy ilyen szakma.

    Hétvégén én is létrehozok egy telepítőt és csinálok fresh installt a gépeken, hátha csak akkor van pl a Firmware Update-s hiba, update-nél meg nem, kitudja.

    Sőt ha valakinek itt van friss Monterey telepítője és van ideje rá ráküldhetné ő is leírás alapján és bootolhatna róla, sok segítség. Elég csak a telepítő screenig.

    Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

Új hozzászólás Aktív témák