Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz radi8tor #282039 üzenetére

    Nálunk egyenes ági ajándékozás volt: anya a lányának.
    Nem is volt nagy érték, akkoriban 400-900k között ment ez az évjárat, motor, váltó, kasztni a hahu-n. 2018 októberében volt, idén elévül, még nem jött ellenőrzés.
    Azóta vettünk lakást, adtunk el lakást, sokkal nagyobb értékű tranzakciók voltak, amivel kapcsolatban amúgy volt egy - mondhatni, téves* - NAV ellenőrzés.

    * külön HRSZ-en volt a lakás és a garázs, jogi osztatlanság alá vontuk, de két külön tranzakció keretében vettük meg. Az ügyintéző először csak a lakásszerződést vette kézbe és nem volt neki egyértemű, hogy az abban szereplő vételárnak nem része a garázs. Az illeték megállapításához akarta tisztázni a garázs értékét, helyszíni szemlét tartott volna. Na, ez persze nem volt benne a sablon levélben, mindenki sík ideges volt az ellenőrzés miatt. Felhívtam az ügyintézőt, elmagyaráztam neki a helyzetet, epapir-on feltöltöttük neki a kért doksikat, ő pedig pár napra rá megküldte ügyfélkapun a határozatot. Nem kellett kijönnie az ellenőrzésre, telefonon elintéztük.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák