Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexar007
veterán
Litecoin pumpa!
Give me your cum,bull!
-
Simi37
őstag
Srácok ez mennyire megbízható. Avagy milyen powered usb3.0os risert ajánlotok?
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
Hurkafej
aktív tag
Ha fent vagytok: ETC pumpa van folyamatan
-
deadwing
addikt
válasz Hurkafej #22456 üzenetére
Na látod. Ezért szarom én le a pumpákat meg mindent.
Nicehash, aztán nem kell hozzányúlni. Nyilván lenyúlnak valamennyire, de nem kell ilyenekkel foglalkozni, hogy mikor mit, meg hol váltsak át... Meg mikor van pump...
Berakod a gépet, megy, azt kapod a pézt.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Dexar007
veterán
dogecoin yea.
Give me your cum,bull!
-
mepet
addikt
válasz janos666 #22445 üzenetére
"Általában a Hynix a legjobb választás." Úgy legyen! Majd megosztom mit sikerült kihozni belőle, ha egyszer lesz időm nekiugrani.
ETC pump: Nagyon gyanús volt, hogy hónapok óta jelentősen kevesebbet hozott a kalkulátorok szerint, mint az ETH. Nem így szokott lenni ez, emlékeim szerint 2016 végén pl. folyton váltakozott, hogy éppen az ETH vagy az ETC hoz többet. Mondjuk azóta nagyon nagy a csend is az ETC körül. Pedig nem rég még azzal példálóztak más coinok fórumain a btctalkon, hogy bezzeg az ETC-nek micsoda profi fejlesztő csapata van...
-
-
Enter65
senior tag
Sziasztok!
Előre is bocsi, de érdeklődnék, hogy milyen alaplapot tudnátok ajánlani? A terv az egy rig lenne, 6db rx480-al szerelve.
Előre is köszi a helept!
-
Ghard
őstag
Régebbi alaplap+procival van tapasztalat, hogy lassabb-e mint a szokásos H81 Pro BTC+G1820 kombóval?
Egy Athlon II X2 220 (2,8GHz) és DDR2es lapra gondolok 4db r9 280as kártyával -
KRoy19
őstag
Sziasztok
Fontolgatom, hogy én is bányásznak állok viszont nagyon keveset tudok még a témáról. Tudnátok ajánlani pár olvasmányt, amivel mélyrehatóbban tudnám tanulmányozni a témát, illetve felmérni a kockázatokat.
Kb. 1 milliót szánnék bányászgép/gépek építésére (természetesen ha úgy döntök, hogy belevágok)
-
Parano1d
tag
válasz KRoy19 #22470 üzenetére
Ha van egy közép, vagy felsőkategóriás videokártyád, azt javaslom, első körben próbáld ki a dolgot. Így mindenféle kockázat nélkül belevághatsz. Tapasztalatszerzésre teljesen jó, sőt ajánlott!
Háttérinformációt nem nagyon tudok ajánlani, szerintem egyszerűen olvasd a wikipédia "bitcoin" témakörét, a lényeget leírja, a többi altcoin is lényegében erre az alapra épül.
YT-on is rengeteg info van róla. Székely Vegan (szv tech) videóit tudom ajánlani, rengeteg gyakorlati dolgot is megtudsz belőlük a bányászatról.[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
válasz KRoy19 #22472 üzenetére
Attól függ mit bányászol. Van ahol nagyon számít a memória, van ahol semmit.
Biztos jó lesz bányászatra a Vega, de ugyanakkor biztosan drága is lesz maga a kártya.
A leglényegesebb szempont, a teljesítmény/fogyasztás arány. Ebből a szempontból, én nem gondolom, hogy sokkal jobb volna, mint a mostani Polarisok.
Ez mondjuk csak találgatás, de azért nem teljesen alaptalan.[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz KRoy19 #22470 üzenetére
1070-es kártyákkal nicehashen kb 2 euró/kártya/nap a bevétel, 75-80% power limittel. Így 100-110W/kártya a nettó fogyasztás. Erre még rájön a többi komponens fogyasztása + a táp hatékonyságból illetve hatékonytalanságból fakadó többlet. Ezzel számolhatsz, elég pontos adatok.
AMD esetében ez hogy néz ki, valaki kiszámolja nekem?[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Szoszo94
őstag
Na gyors hazaugrottam, bedobtam a kártyát ami ma jött meg a gépbe és felraktam rá a moddolt BIOS-om, így már kettő van és egyelőre marad is
Még kell majd kis finomhangolás, így most 2*120W a fogyasztása a kártyáknak és napi 2,6$-t ír az ethermine oldal. Fogyasztást le kell venni belőle.
[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
Ajánlották ezt a riser pakkot, hogy kb 1 hét alatt megérkezik. Lehet hátrányom abból hogy csak ver 005-ös? Nem találtam sehol verzió összevetéseket. köszönöm!
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Parano1d #22473 üzenetére
Pont az a lényeg, hogy azoknál az érméknél, amiket most érdemes bányászni a memória hozzáférés, gyorsaság igenis nagyon számít. Ezért volt annyira kiábrándító a Polaris ebből a szempontból és ezért várja mindenki az új szériát az újratervezett memóriákkal. A Polaris nagy újdonsága az alacsony fogyasztás volt, ezt kellene most megfejelni egy olyan memória megoldással ami komoly sebességnövekedést jelentene bányászat során. Akkor lenne érdemes meggondolni a cserét, átállást vagy a drágább kártya megvételét.
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
janos666
nagyúr
válasz deadwing #22475 üzenetére
Nálam most 3.2 USD/nap-ot ír a NiceHash a 1070-re. Igaz, ez a kártya játékra van belőve, ami kb. azt jelenti, hogy ki van facsarva belőle az utolsó MHz GPU-n és RAM-on is (és addig van tolva a TDP keret, ameddig a gyári BIOS engedi, ami talán 200 vagy 215W...? nem is tudom...), tehát vélhetően áram-pazarlóan bányászik (2050MHz-es boost frekin jár most a GPU [claymore ETH-val felszaladt ugyan a maximális baseclock-ra, de nem boost-olt rá] alapfeszen [amíg nincs egyszerű TDP mod, addig szerintem kár tolni neki, de talán amúgy is az...], mellé pedig 2180MHz-en a RAM).
Viszont két darab RX470 is kijön egy GTX1070 árából még a múltheti ~20k leárazás után is, amik hoznak úgy 2.3 USD/nap-ot kártyánként hasonló fogyasztásból.
Tehát ~1.5x sebességből, ami most épp napi ~300Ft kell behoznia a kártyának ~60kHUF-ot, ami saccra úgy 200 nap. Ha mindig ilyen jól hozna a bányászat, mint az utóbbi pár hétben, akkor ez tök jó üzletnek tűnne, mert egy termékcikluson belül behozza a különbözetet és akár extra profitot is hoz, ráadásul "minőségibb" kártyákkal dolgozol (ránézésre is szebb a NYÁK, jobb a gyári léghűtés, kevesebb a szopás a driver-ekkel olyan szinteken, stb).
De szerintem sajnos nem az év legjobb két-három hete a mérvadó.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Parano1d
tag
válasz Mesterlovesz #22478 üzenetére
Konkrétan a legjobb bányászkártya. Talán nem minden coinban a csúcs, de ott van a legjobbak között bármiben.
Figyelembe véve, hogy csak egy középkategóriás megoldás, nem lehet annyira "kiábrándító".
Egyedül a zec algóra gyengébb a vártnál, de azért ott sem rossz. Az meg pont nem annyira memóriaintenzív talán.
Visszatérve a "találgatós részhez" A HBM2-től én nem várom, hogy megváltja a világot, a HBM sem tette. Fogyasztásban biztos jó lesz, de nem fognak tömegesen átállni az emberek a polarisról, sem várni nem érdemes rá, a mostani hozamok mellett.
Mire kapható lesz, egy RX 470 már majdnem visszahozza az árát. -
deadwing
addikt
válasz janos666 #22479 üzenetére
Nálam most pont a fogyasztás lesz nem elhanyagolható tényező, ezért maradtam nvidia vonalon. Jön a nyár, van klíma ugyan, de az megint többlet költség a villanyban. Annak meg semmi értelme, hogy btc-re váltsam a villanyszámlára befizetett pénzt
Így az efficiency 3.2 fölött van. Tuninggal ez simán 2 alá esik. 75-80% power limit mellett hogy alakul a 470 effije? Meg tudod nézni nekem?60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
janos666
nagyúr
válasz deadwing #22481 üzenetére
2 alá? Ugyan már... A lenti beállításokkal (ami a GTX topic-ot elnézve viszonylag tisztességes tuning egy ref/FE-közeli kártyától) ~2.6 az equihash efficiency: ~440 sps ~165W-ból (és VRel, szóval nem folytja semmi, csak a biztonsági boost fesz limit).
Ahogy jön nyár, félek mi lesz az RX480-akkal, de az RX470-esek szerintem bírják majd (ugyan az a hűtés, de számottevően kevesebb a hőtermelés). Talán el kéne cserélgetni őket játékosokkal RX470-re, akik kifogytak a 4Gb RAM-ból (ezeket még az előtt vettem, hogy boltokba került az RX470).
Bocs, de nem nagyon. Az összes Polaris kártyámon kikapcsoltam VBIOS-ból az egész PowerLimit dolgot (úgy, hogy el is tűnik a csúszka a driver-ből), mert szerintem badarság ezzel korlátozni indirekt módon a GPU órajelet, ráadásul dinamikusan (ronthatja a stabilitást, lásd pl. a "Furikát" és a ClockBlocker-t).
A Geforce picit más a boost miatt, ott elhiszem hogy lehet értelme TDP keretet piszkálni, de azzal még nincs ilyen irányú tapasztalatom (de a legjobb szerintem ott is az lenne 24/7 bányászathoz, vagy épp 3DMark rekorderkedéshez, esetleg verseny jellegű játékhoz is, hogy boost és TDP-limit is teljesen OFF, aztán iterálással megkeresni az ideálisnak tűnő fix órajelet).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
KRoy19
őstag
Sziasztok, már kezdek kicsit képbe kerülni a bányászás témakörben, de azért még mindíg sok a vak folt.
Ethereum bányászat felé húzok, talán decred-el karöltve (dual mining)
Kérdésem az lenne, hogy eddigi keresgéléseim alapján az jött le, hogy a 4gb-s rx 470 a legjobb ár értékű kártya erre a célra.
De azt is látom, hogy sokan Bios flash-el csikarnak ki a kártyából többlet teljesítményt. Nem bukja így az ember a garanciát?
Illetve flash nélkül is ez a kártya a legjobb ár érték arányú?
-
deadwing
addikt
válasz janos666 #22482 üzenetére
Na akkor erre rátromfolok.
Jelenlegi beállításokkal, 3.9 effit tudtam elérni, 90W/kártya, sebesség pedig kártyánként csökkent 45-50-et.
707 hasht megy 2 db 1070 180W-ból, ez 60% power limittel. + 150MHz mem tuning, 3950MHz a vége.
Limit nélkül 790hash és 290W, itt 1820 az órajel.
Így az effi 2,8.
Erre az 1 dologra valóban rosszul emlékeztem, nem voltam otthon. Igaz tuningot nem néztem.Szóval akárhogy is nézem, a sebesség pedig közel sem annyit csökkent arányaiban nézve, mint a fogyasztás. Nvidiánál ez a helyzet, ezért kértem hogy nézd meg, vagy valaki, hogy is néz ez ki amd esetében.
[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
válasz KRoy19 #22483 üzenetére
Elméletben garanciavesztéssel jár, gyakorlatban nem szokták figyelni annyira állítólag. Nekem még nem döglött meg egy sem szerencsére.
470-nél jobb kártyát nem tudok ajánlani most. Bios csere nélkül is vállalható teljesítménye van. Illetve, meghibásodás esetén ha nem hal meg teljesen a kártya, akkor vissza lehet rakni az eredeti bios-t rá.
Ezt neked kell majd eldönteni, hogy vállalod-e a kockázatot.
Dual miningnél pedig mérlegelni kell erősen, mert a fokozott igénybevétel miatt hamarabb tönkre mehet a kártya, ez főleg a nyári melegben igaz. -
P3Dr0
senior tag
Kedves banyasz tarsak. Egy XFX RX480 RS 4GB kartyanak mi lehet a max. fogyasztasa wattban? 4 kartyat sikerult beszereznem es osszedobnek ra egy kulon gepet nicehash multi banyaszatra. Es nemtudom mekkora tap kene alajuk. ADD2PSU adapterrel van valakinek tapasztalata? Esetleg 2db 600-as tapot osszeteve stabil lenne a rendszer?
[ Szerkesztve ]
-
Szoszo94
őstag
Gyárilag 150W/kártya körül alakul, nálam két MSI 480 van alulfeszelve és tuningolva 120W/kártya értékkel (illetve 1500-as memória időzítéses moddal).
Legalább egy 750-es egyágas minőségi elkél alá, két hatszázast összerakni sem tűnik halva született ötletnek, de pénzben szerintem több is és több a macera is vele.[ Szerkesztve ]
-
Szoszo94
őstag
A maximumot, amit az AB enged Csak akkor már droppol az órajel. Most 1025 és 1036mV-on megy a két kártya, @1305/2110 órajelen 1500-as timinggal. Menne még a memória, csak Hwinfo szerint akkor már elég sokat hibázik a vezérlő és nem akarom azt gyilkolni.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz Parano1d #22485 üzenetére
Köszi a választ, nem hiszem hogy vállalni szeretném a bios flash kockázatát, viszont amit olvasgattam még, hogy mondjuk egy MSi gaming RX 480 8gb-nak simán fel lehet tolni MSI afterburnerrel 9000-ig a memóriáit, míg az rx 470 4gb-s verzió kb 7500-nál vége.
Teljesitményben ez kb 5 MH/s teljesítmény többlet lehet. Szerintem ez megérheti a 20k árkülönbözetet, vagy tévedek?
-
Szoszo94
őstag
válasz KRoy19 #22490 üzenetére
Pont pár napja számolgattam, a jelenlegi árfolyammal 2k pluszt lehet szerezni a 480-al havonta. Ha tényleg csak a bányászat a cél, én is inkább 470-eket vennék, mert soká jönne vissza a kártyák közti árkülönbözet, viszont én a saját gépembe raktam és játékra is használom a gépet néhanapján
-
Szoszo94
őstag
-
Szoszo94
őstag
válasz Szoszo94 #22493 üzenetére
Viszont valaki felhomályosíthatna, hogy miért van a Currentnél néha ilyen kiugró érték, máskor meg kiugróan alacsony?
Kroy19: Több a fogyasztás, én azt is belekalkuláltam, illetve 27-28MH/s elérhető a 470-el, 30 a 480-al és az már csak 2-3MH/s különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Parano1d
tag
válasz KRoy19 #22490 üzenetére
Az a helyzet, hogy a különböző gyártók különböző memóriákkal szerelik a kártyákat. Van itt Sansung,Elpida,Hynix,Micron. Eléggé szerencse függő, éppen melyiket fogod ki.
Én inkább azt javaslom 4Gb-osat vegyél. lehet RX 480-is, ott nincs nagy árkülönbözet.
Gyakorlatban a memória időzítés többet számít, mint az órajel. Nem hiszem, hogy 5 Mhs lenne, inkább csak 2 körül a gyári időzítésekkel.
1500-as Strappal gyári órajeleken gyorsabb, mint ha gyári időzítésekkel szénnétuningolod a memóriát.[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
cryptopayre elég az ha krakenről utalok a címre?
Vagy vannak valamiféle biztonsági aggályok a módszerrel?60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz deadwing #22498 üzenetére
Köszi a segítséget
Mivel senki nem mondta, hogyha btc-ben egyenlítem ki a kártya díjat, azt nem tudja a feltöltött egyenlegből levonni, és külön utalni kell, ezt jól bebuktam mert kurvára nem ért oda 10 perc alatt.
Már mióta szó van erről a kártyáról, nem is csak én kérdeztem, csak fél infók vannak mindig.
Én is elmegyek read onlyba akkor.Most mi a szart csináljak? Nem nagy ügy de 5k az 5k... Gyanítom, hogy buktam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Külpolitika
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok