Hirdetés
- PlayStation 5
- Nintendo Switch
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- PlayStation 5 Pro teszt
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
Új hozzászólás Aktív témák
-
cami][us
senior tag
[link] Adobe, GNU+Linuxos gépen.
-
-
F34R
nagyúr
válasz urandom0 #24153 üzenetére
Hat gondolom:
CachyOS features desktop packages optimized for maximum performance with the latest LTO and x86-64-v3 optimization techniques, as well as improved security and performance enhancements.
meg a masik resze
All kernels are compiled with optimized x86-64-v3, x86-64-v4 instructions and LTO for optimal speed and reliability.
tehat magyarul jobban van optimalizalva a CachyOS, es valszeg valamelyik driver is frissebb alatta, ezert erosebben teljesit.
[ Szerkesztve ]
-
cami][us
senior tag
[link] Create a bootable USB drive. You will typically need a USB drive with at least 16gb of space.
Van olyan image file amihez ekkora kell? -
cami][us
senior tag
-
cami][us
senior tag
-
zoltanz
nagyúr
Melóhelyen az egyik gépen Windows 11 van. Kövezzetek eg denekem ettől a lekerekített designtől retro Gnome fílingem van.
Amúgy egy másikon márBuguntúfeszít
-
Archttila
veterán
válasz zoltanz #24165 üzenetére
A Gnome finoman szolva sem az en vilagom, de emlekszem anno a kettest nagyon szerettem es meg a harmas utan is azt hasznaltam egy ideig, aztan jott az Xfce...
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
nagyúr
Sintel - egyik régi kedvenc videóm, amit free szerkesztővel készítettek (Blender).
YT alert!
(csak a sárkány nevére emlékeztem, hát kellett pár perc, mire megtaláltam... de a gugli régen is a barátunk volt, most sem volt másképp)
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Vladi
nagyúr
namármost, én 20 éve linuxozok. Azóta hallgatom a linux desktop éve borsot, amit az orrunk alá dörgölnek.
Régi adatim nincsneke, ha valaki rápörög, majd kiszámolja. Jelenleg:
A világ lakosságán 57%-a online van. Ez 4.5 milliárd ember. Ennek 3%-a elvileg linux desktop előtt ül. Bakker az 135 millió ember!Darabszámra mennyi lehetett 10 éve, meg 20 éve.
10 éve számoltam ilyet utoljára, akkor valami 10 millió fedora usert számoltam.
il sole non sorge più ad Est!
-
Ezt csak itt hagyom. AI generált kép, beírtam neki, hogy: Batman hacking a linux super computer with an old IBM keyboard and listening to barbie girl music
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Apollyon
Korrektor
Ennek már egyre kisebb jelentősége van, az elmúlt években sokan eldobták a PC-t, laptopot, és telefonra cserélték, mindent is azon intéznek. Már csak azok gépeznek, akik dolgoznak vele, meg gémerek és/vagy geek-ek.
Ne is legyen "true" linux éve, mert ha túl népszerű lesz csak lerombolják. Most, hogy már a többség androidozik meg ájoeszen tolja, nyugi lett linux fronton, szerintem.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
zoltanz
nagyúr
Sztem a Google ChatGpt jobb, tészletesrbb mint a Microsoft-os. Viszont az offline Google Robotos segéd sehol sincs az Apple segédhez képes. (Pl nem tud a telepített appokban funkciókra keresni)
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
nna, végeztem (hehe, én se gondoltam ám komolyan...) a T430 moddinggal. már egy igen jó alapot kaptam Tim82-től, de még volt mit fokozni rajta. kell majd még ram meg még egy dokkoló és szerintem átveszi az asztali gép szerepkört.
a skulls-on meg most eléggé felb*sztam magam... könyörgöm, egy coreboot buildhez MIÉRT KELL DOCKER???? még talán a chroot se annyira muszáj, csak kényelmesebbé teszi. felcsesztem magam aztán forgattam oldscool módon forrásból coreboot lemezképet rá, seabiossal meg mindennel. csak arra nem emlékszem hogy az iGPU vBIOS-át is cseréltem-eA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Archttila
veterán
válasz fatpingvin #24176 üzenetére
Ha van valami Linux alatt amitol a hideg futkos a hatamon na az a docker es tarsai. Biztosan van az a szitu ahol megmutatkozik az elonye, na de hogy egyeseknel szinte mar mindenhol ez pörög..
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
F34R
nagyúr
válasz fatpingvin #24176 üzenetére
Ezt a regebbi modelt a Libreboot mar nem tamogatja? hat igen, dockert en sem szeretem... nemtudom ilyen dolognal miert kell eroltetni.
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
nope, a T400 meg x200 az utolsó emlékeim szerint fullos Libreboot supporttal.
viszont én őszintén a libreboottal szemben preferálom a corebootot. egy inherently nonfree platformon (x86) nem értek egyet a teljes "blobmentesítéssel", ideértve pl a microcode-ok kidobálását, it's a fool's errand és igazából csak az amúgy is kompromisszumos hatékonyságot nyesegeted vissza. Ariadne Conill-nek szerintem nagyon jó meglátásai vannak a témában (meg nagyjából minden egyébben is amiről ezen a weboldalon írt)A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
zoltanz
nagyúr
Kiwi böngsző kellemes csalódás , Blink motoros, chrome beépülők támogatása (uBlock Origin) kár hogy jövő év elején a google blink motoros böngetőében megnehezíti a reklámszűrést (Firefox nem érintett)
Amúgy is jobban szeretem a tűzrókát tovább támogogatott . De biztos ami biztos legyen alternatíva. (Edge beépített Qr olvasó stb hadznos dologgal)[ Szerkesztve ]
-
cami][us
senior tag
-
Vladi
nagyúr
Amúgy ezt tudtátok? A felfedezésnél csak a fogadtatás a döbbenetesebb. Konkrétan senkitse érdekel.
-
zoltanz
nagyúr
Megfejhetnék a Microsoft ot a nagy országok, 90-es években nem hasított íg a cég és még jobban fog (Ai, felhő, önvezető járművek)
Megint visszaél helyzetével az operációs rendszerük a saját felhő szolgáltataásuk felé tereli a usert -
Apollyon
Korrektor
Én követem ezeket, szinte napi szinten. Amióta van JWST, kicsit jobban kinyílt a világ. Azonban ez a felfedezés egyelőre csak teória, ugyanúgy, ahogy az Európával kapcsolatban is csak találgatunk, hogy a jeges felszín alatt lehetséges az élet. Egyelőre várjuk ki, amíg lesz valami kézzelfoghatóbb bizonyíték.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
-
Apollyon
Korrektor
Valóban, a többség eléggé földhözragadt, igazából fogalmuk sincs a körülöttük lévő világról. De nekem sincs fogalmam a körömlakkokról, mindenkinek más a hobbija.
Az, hogy nem vagyunk egyedül, már a nagy számok törvényéből is egyértelmű kellene legyen. Plusz már szinte egoista gondolat abban a hitben élni, hogy a több százmilliárd galaxis, galaxisonként egyenként százmilliárd csillag és hozzájuk tartozó (exo)bolygó mindegyike közül csak a Földön lenne élet... De a laposföld hívők is sokan vannak, szóval ennek fényében már a meglévő projektek támogatottsága is üdvözlendő.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Vladi
nagyúr
válasz Apollyon #24191 üzenetére
Ez egy 2500 éves vita, a görögöknél már felmerült. Azonban nem dönthető el hit alapján, kellenek hozzá az adatok.
Jelenleg egy db élő bolygót ismerünk biztosan. Csak ezen megismert szabályok alapján tudjuk elképzelni vagy modellezni a többit.
amint lesz másik, azonnal nagy százalékkal eldől a mérleg egy bizonyos irányba: tehát az élet jellemzően c,h,o,n,s,p alapú. Tehát ha másik bolygón ennek a bioszférának a nyomait meglátjuk akkor az is eldől.Igaz, hogy a földön is vannak anaerob élőlények, de az aerob az 1000x hatékényabb. Az is igaz, hogy aföldnek volt vagy 10 élettel telt állapota, ami nagyon különbözött egbymástól.
Nade gondoljunk bele: 1995-ben fedeztük fel az első exobolygót. Előtte a nagy számok törvényve meg a hit volt csak.
egyébként van erre egy képlet, abba be kellene írni az exobolygók valószínűségét. Ha valakit érdekel kitúrom melyik ez a képlet.
-
nagyúr
válasz Apollyon #24191 üzenetére
Igaz, azonban sok olyan előadás fellelhető a neten, amelyet fizikusok adnak elő, és úgy tippelnek, hogy a miénkhez hasonló, C alapú (nem, nem programozási nyelv, hanem szén) élet nem nagyon van az általunk (tudósok, vagy háttérhatalom által) ismert világban.
Mivel végelennek hisszük a világegyetemet, a nagy számok törvénye alapján (ahogy Boborján is erre hivatkozott) valós lehet máshol is élet.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Vladi
nagyúr
válasz cappa72 #24195 üzenetére
Tévedés. Van egy amit most nagyon vizsgálnak, minden újabb vizsgálatkor nő a valószínűsége a bioszféra jelenlétének. Most nem vágom a nevét. De majd kikeresem.
Ez eddig egy amit jobban megnéztek. A többi csak msot jön. Elvileg 28-tól lesz sokkal nagyobb felbontásuk.
-
cami][us
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest