Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz Apollyon #23952 üzenetére
Ja, én azt hittem arra gondolsz, hogy Vala+Gnome alkalmazásokat le lehet keresztfordítani MSYS2-vel Windowsra is.
Ha olyasmit keresünk, amihez kifejezetten natívan telepített Linux kell, akkor nekem csak a hardverprogramozás jut eszembe. Mondjuk be lehet állni driverfejlesztőnek, ha valakinek van hozzá affinitása...
-
Apollyon
Korrektor
válasz urandom0 #23953 üzenetére
Valóban. Viszont ha valaki motivációért jön ide, hogy linuxozzon úgy, hogy feltételezem ismeri azt, akkor igazából nem is akar annyira linuxozni. Persze részemről mindez csak feltételezés.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
zoltanz
nagyúr
Zárt forráskódúvá válik az OpenAI (GPT-4) (ami nyílt AI modellnek indult.)
Ez most reklám, hogy a nyílt túl okios AI -vel akár veszélyes víruskat is lehet fejleszteni stb? Vagy arról van szó az Microsoft meg akarja őrizni a pozícióját a Google-val folytatott versenyben?[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
"Ez most reklám, hogy a nyílt túl okios AI -vel akár veszélyes víruskat is lehet fejleszteni stb?"
Továbbgondolva a Microsoft így egyszer képes lehet az AI segítségével egy normális OS-t kiadni talán. -
Archttila
veterán
Tudom senkit nem erdekel de ugy dontottem, hogy leiratkozom a The Linux Cast YT csatornarol. Alapvetoen birtam az arcot de ez az allando disztro (browser etc.) hopperkedes mar nagyon unalmas.
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
válasz Apollyon #23961 üzenetére
Bugswriternek vannak jo hc anyagai, a Brodi sem rossz... Luke Smith jah es DT (neha még vicces is tud lenni)
TFL-t is szerettem de ő megszunt[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Archttila #23962 üzenetére
DT-t már teljesen offoltam, nem nekem szól már az a csatorna. Nem csak ezért, de pl. korábban volt, hogy direkt félremagyarázott valamit, és akkor azon ment a ventiláció és erről szólt a videója, holott a téma valójában nem volt párhuzamban a valósággal. Mindenki közül ő talán az, aki a leggyorsabban hajt a fake personality felé a népszerűségért.
Luke-ra még rá szoktam nézni, mert vannak értelmes gondolatai, de átment szentfazékba, és már bibliát olvas és tanulmányoz, meg ilyenek. Szerencsére csak ritkán hittérít, de ugyanúgy, ahogy aktuálpolitikát, én vallást sem vinnék bele tömegeknek szánt tartalomba.
Kenny videóit mind meg szoktam nézni, de lassan belépett yt account mellett beállítok már minden videójára sponsorblockot, mert a hülye merch marhára nem érdekel. Egyébként ez a merch téma amit a legtöbb youtuber tol, számomra remek kivonat abból, hogy milyen elborult vadkapitalista elmebaj megy usákiában.
Még tavaly vagy mikor, a Luke amúgy bevádolta egy streamjében (a sajátjában) a Kennyt, hogy "he is technically a copycat of my channel" ami amúgy félig igaz is, elég megnézni a kettőjük friss videói közül a thumbnaileket (hasonlóak). Az mondjuk túlzás volt, hogy Luke szerint Kenny valójában az egyik NBA-ben játszó kosárlabdajátékos.
De Kenny legalább érdekes témákat dolgoz fel, nagyrészt, meg nem hittérít és nincsenek azok a ferdítések és csúsztatások, meg torzítások amik máshol.Brodieba nem tudok nagyon belekötni, mondjuk mostanában nem olyan témákat posztol amik engem érdekelnének, meg kicsit sokat hadonászik. De egyébként rendben van, eléggé objektív.
Ezt a bugswritert nem ismertem, de már értem miért. Az az akcentus... TFL?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
cami][us
senior tag
-
fatpingvin
addikt
komolyan mondom ha a közeljövőben lesz egy szabad hétvégém már csak indulatból is portolni fogom a corebootot a Thinkstation E31-esre...
az egész délutánom elment azzal hogy a NVMe SSD-ről a /boot partíciót átrámoljam egy SATA DOM-ra (áldom a szép eszem hogy anno ezt alapból külön partícióra raktam...) Nem egy nagy task, tudom, de mindig valami bagatell hülyeségen pofára esett és már nagyon elegem van belőle.
most működik, de ezzel nem akarok még egyszer szórakozni. NVMe-ről akarok bootolni és kész. (az IME-t már kiszedtem ebből a vasból, azt nem kell piszkálni szerencsére)
ugyanitt: a rövid DisplayPort TOLDÓkábel aminek az anya vége akár egy VGA csatlakozó helyre becsavarozható, az a valóságban is létezik vagy csak a lenovo viccelődött a júzerekkel hogy az alaplap közepén van egy DP port, a gépház oldalán meg egy VGA (vagy RS232?) csatlakozónak kivágás?
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
nagyúr
Új IT-s palánta van kibontakozóban...
Fiamat felvették rendszer- és szoftverüzemeltetőnek (középiskola, technikum)
(Igen, dicsekvésből mondom )Kiváncsi vagyok, hogy jön-e majd a fórumra kérdezni, okosodni, aztán majd segíteni.
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
zoltanz
nagyúr
Ajánlom ezt a telefon 6" méretűre összecsukható Bluetooth klaviatúrát.1 hét alatt megjött az Aliról.
Teljes magyar ékezetkiosztás (belfenti sarokban van a í, 0 helyén ö, num padon meg a 0, ) a többi rendesen.
[link][ Szerkesztve ]
-
-
fatpingvin
addikt
válasz urandom0 #23971 üzenetére
oké, aláírom, a libcudnn8-al én is elcsesztem két napot...
viszont aki nyekereg a generic Xorg nvidia driver miatt, azt megkérem hogy tegye fel a DisplayLink vagy a Matrox M series GPU drivert egy random disztróra, azonnal át fogja értékelni magában a dolgokatA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz fatpingvin #23972 üzenetére
Ilyenkor azért örülök kicsit, hogy csak APU-s gépeim vannak
-
fatpingvin
addikt
válasz urandom0 #23973 üzenetére
nem a dGPU kérdés a macera, hanem a normális support hiánya.
amúgy a nV kártyák is már elég régóta nem akkora szívás mint gondolnánk, a cudNN-el én voltam a veréb és először hülyeséget kezdtem el csinálni, valójában megoldható lett volna sokkal egyszerűbben is. a ROCm mókásabb
amiket írtam azt meg hagyjuk. nem létezik hozzájuk értelmezhető support.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz fatpingvin #23974 üzenetére
Én most nem nagyon értem, hogy mit írsz
Hardverben nem annyira vagyok otthon.Csak arra emlékszem, hogy amikor még volt Nvidiám, azoknál a disztrók, amik automatikusan feltelepítik a drivert, nem volt gond. Amelyiknél kézzel kellett, ott annyi volt a probléma, hogy ki kellett keresni, milyen chip van a kártyán. De ha talál hozzá az ember normális táblázatot, akkor ez sem gond.
-
cami][us
senior tag
-
zoltanz
nagyúr
Kiváncs leszek a nyár végén érkező iOs -szel lehet e torrent klienst telepíteni.
-
zoltanz
nagyúr
válasz totron #23978 üzenetére
Hup-on is téma volt nemrég (4.17) [link]
Tavaly év végén jött a breaking news: 2024-től az Apple megnyitná az iOS-t 3rd party alkalmazás áruházak (app store) és a sideload előtt. Most újabb hír jött ezzel kapcsolatban: Az Apple az iOS 17-ben először engedi meg az iPhone felhasználóknak, hogy alkalmazásokat töltsenek le az hivatalos App Store-on kívüli forrásokból - állítja Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa.
[link] -
Apollyon
Korrektor
válasz zoltanz #23979 üzenetére
Igazából az Apple nem nyitná meg, csak bele vannak kényszerítve az EU miatt. Ez nekik nem jó, mert így csak kevésbé tudják lehúzni a deveket és felhasználókat.
-
cami][us
senior tag
Debian Hamm
[kép] -
zoltanz
nagyúr
válasz fatpingvin #23984 üzenetére
" hogy szerencsére rá vannak kényszerítve"
másik oldal (google) sem ma született bárány. Rákényszerítették, hogy legyen az Os androidnak rendes ideig támogatása
-
addikt
Enyem az "admin" user az aur.archlinux.org oldalon es valoszinuleg megtetszett valakinek, mert most jott egy password reset email (amit nem en kezdemenyeztem).
-
zoltanz
nagyúr
Opera Vpn -nel Androidon ugyanolyan gyors mint a többi böngésző.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- További aktív témák...