Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz Archttila #24051 üzenetére
Én már csak ritkábban néztem 1-1 videójukat, de látva a bakikat, miket követtek el, illetve az azokra adott reakció, pfff... durva arcvesztés, bár lehet megússzák, a múltkori feltörésre se emlékszik már mindenki.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
pengwin
addikt
-
Apollyon
Korrektor
válasz bambano #24054 üzenetére
Nagyjából annyi, hogy van pár tecsős konkurenciájuk, amik kissé más szellemben, de ők is hardvereket mutatnak be / tesztelnek stb. Tök jól elvoltak egymással, néha referálták a másikat, ajánlották egymás csatornáját. Azt mondanom sem kell, hogy ezek a csatornák szakmailag azért jobban ott vannak LTT-ékhez képest.
A bomba ott robbant, hogy az egyik LTT videóban az egyik, LTT laborjában dolgozó (ahol a háttérben tesztelik a hw-eket pl CPU, videokártya stb., amik alapján végül kikerülnek a grafikonok) kissé arrogánsan megjegyezte, hogy ők minden alkalommal újratesztelnek minden hardvert, ellentétben mondjuk a Gamers Nexusszal (GN) meg a Hardware Unboxeddal (HU). Tekintve, hogy eme két csatorna csak hangya az LTT-ék 15+ millió subos (nem számolva a kisebb csatornákat) mamut cégükhöz képest, ez konkrétan személyeskedés volt. Nem azért, mert valaki ezt mondta, hanem, hogy ezt, így kirakták, belerúgva a kicsikbe.A HU csak egy podcastot csinált, viszont a GN darabokra szedte LTT-éket, kiemelve mindent is, pl. hogy mennyiségre mennek minőség helyett, LTT videókból kivágva a tévedéseket, konkrétan CPU specifikációkat hibás adatokkal raktak ki, nagy betűkkel, számokkal. Ez is önmagában gigagáz, mert sok kézen átmegy 1-1 videó, mire kikerül, tehát vagy 5-10 ember legalább benézett valamit. Meg kielemezték, hogy az LTT-éknek, egy kis pénzű kis cég által kölcsönbe (!) küldött prototípus réz VGA blokkot visszaküldés helyett elárverezésre rakták ki, mert nem jött be Linusnak, annak ellenére, hogy egyébként nem is azzal a videokártyával tesztelték amihez létrehozták a terméket stb. Aztán még az egészet megfejelte Linus személyesen azzal, hogy posztolt egy jó személyeskedőt, mindenkibe is belerúgva, meg lenézve a saját fórumukon.
Magyarán a vezetéstől az utolsó katonáig majdnem mindenki is hibázott, mert sorozatosan, hibákkal teli videókat raknak ki, és kb. senki nem szól, hogy hé, valami nem jó. Legjobb esetben, meg egy talán kitűzött kommentben pontosítanak.
Aztán az egész eredménye meg lett egy full ciki bocsánatkérő videó: [link]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
fatpingvin
addikt
válasz Archttila #24058 üzenetére
mióta tépem a szám ezzel, egy populista bohóc, nem több. szakmailag elég nagy nulla, csak a cirkuszhoz ért. a sok kis mazsola meg nyáladzva bámulja mintha valami értelmes jönne ki belőle.
nem történt igazából semmi most, azt leszámítva hogy napfényt látott ennek a bohócnak meg a cégének az igazi arca.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
cami][us
senior tag
válasz fatpingvin #24061 üzenetére
Nem tudom mitől populista, de a bohóc stimmel. [link]
-
zoltanz
nagyúr
Szeretnék második Os -nek valami stabil, megfelelő háttérrel rendelkező disztrót, Debian nem régi őskori csomagokkal dolgozik, egyébként szeretem. Red-hat milyenmost (régen használtam)
-
Archttila
veterán
válasz I02S3F #24069 üzenetére
Hat nem velhetoleg mas utat jartunk be tenyleg, te hol tartasz most?
Na de eszem agaban nincs kotekedni, sot en mindig azt vallom, h mindenki azt hasznal amit szeret meg amihez ért[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
őstag
-
I02S3F
addikt
válasz lionhearted #24075 üzenetére
Rábeszélhető vagyok más disztróra is, ha van jobb.
-
addikt
Boldog szuletesnapot, Linus Sebastian!
Mar hallom is kintrol a durrogtatast, valoszinuleg tuzijatekoznak a tiszteletere. -
zoltanz
nagyúr
"Ez valami tréfa? IBM red hat 2023 progressive meg közösségépítő?"
Igen progresszív, nyitottabb az újdonságkra sztem. Legalább is az utóbbi időben, elmúlt 5 év.
Nem közösségépítő, de az Ubinál is visszaesett ez, úgyhogy legalább annyira vonz maga köré szakmabelieket, lelkes hobbistákat mint az Ubi. (mondomúgy , hogy igen én is írtam már Ubis Blogokat)
(ez nem jelenti azt, hogy a Debiant Mx-Linux-ot le akarnám válta, második rendszerről van szó.)[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
"Ez valami tréfa? IBM red hat 2023 progressive meg közösségépítő?"
Ui
Android lenne a legjobb de annak a desktop Ui-ja nem valami veretes.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Ha az MI -vel letudnánk modellezni a gyerekek gondolkozását és összevettnénk a felnöttekvel sokat lehetne tanulni.
-
pengwin
addikt
válasz zoltanz #24079 üzenetére
Nézz rá Remix OS-re esetleg, pár éve eléggé élhető volt mint asztali Android.
Egyébként a 13-as droid asztali felülettel is rendelkezik, ha jól tudom, meg a Chrome OS is mintha futtatna androidos appokat.U.i.: én nem eröltetném asztalon az androidot.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
addikt
válasz Apollyon #24084 üzenetére
Ja... en ezzel eloszor itt talalkoztam, amikor Linus mar Emily-kent mutatja be egy video elejen. Eloszor azt hittem, hogy rosszul hallom, aztan megtalaltam en is a videot, amit linkeltel. Szerintem az alacsony T-re nem az a megoldas, hogy akkor teljesen kihereled magad, de hat kinek a pap, kinek a hormonkezeles. Ugy latszik lassan minden nagy csatornanak kell egy token transzember, lasd MrBeast, de valoszinuleg csak tul sokat latok bele.
-
Apollyon
Korrektor
válasz 0xmilan #24085 üzenetére
Amit mondott a videójában hogy elkezdett hormonokat szedni azt nem igazán értem, legalábbis nem úgy, ahogy te írod. Most akkor tesztót kezdett el szedni hogy "elbújjon", vagy ösztrogént, hogy "nőiesítse" magát? Mert azt mondja, hogy már serdülőkorban érezte hogy valami nem oké, ebből nekem meg az jön le, hogy idáig várt hogy rájöjjön mi a pálya és coming outoljon is.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Sweet Lou 6 #24087 üzenetére
Igen, kissé feminimebb lett az arca. A túlsúlya miatt egyébként is valószínű, hogy tesztóproblémái lehettek, meg számos más gondok is adódnak már ilyenkor. Nekem azért eléggé meglepő volt, ő lett volna az utolsó, akire gondoltam volna, hogy ilyesmikkel küszködik.
-
pengwin
addikt
válasz zoltanz #24063 üzenetére
Egyéni fejlesztőknek elérhető a RHEL ingyen is.
Nem tudom mi kell, hogy kvalifikálj.Szerintem asztali rendszerként lehet jobban jársz CentOS-szel, elvileg a Stream nem lett rossz: élhetőbb asztali rendszerként, mint a RHEL, de stabilabb, mint a Fedora.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
őstag
-
zoltanz
nagyúr
Debian miért nem jó?
Geci régi csomagok vannak benne, gondolok itt arra így alapvető funkciók nem működnek, Böngészőkben stb Mesa ... Csomó új hardvert (alapvető szükség van rájuk pl Usb-C Dac-ok iPhone-hoz is) nem támogat vagy csak sok-sok munkaórával lehet fel Git-telni.
[ Szerkesztve ]
-
pengwin
addikt
válasz zoltanz #24096 üzenetére
Geci régi csomagok vannak benne
És erre szerinted a RHEL miért megoldás?
Egyik régi csomagos disztró helyett megtaláltad a másikat.Ha már RPM-alapú disztrókat nézegetsz, akkor RHEL helyett CentOS Stream 9 esetleg, de szerintem jobban jársz az openSUSE Leap-pel. RH disztrók használhatatlanok alapból a nagyon megideologizált 100% FOSS policy miatt, szóval lehet 3rd party repókkal szórakozni, hogy legyenek driverek, kodekek és egyéb szoftverek, amiket használni akarsz.
Ubuntu háttere továbbra is stabil, csak van pár megkérdőjelezhető döntésük: már megint szembemennek mindenki mással, csak most snap vs flatpak témában, meg telemetriáznak alapból.
Debian testing is jó lehet, ha egyébként szereted a rendszert... az összes *buntu is arra épül, nincs baj a stabilitásukkal.
Üdv, pengwin
-
nagyúr
Tegnap egyik ismerős talált egy videókártyát.
A dögcédula alapján hd5570. Hazavitte, újra pasztázta, aztán hozzánk került egy próbára.
BBmegg' működik... szépen el is indult vele a Mageia...
Volt tátott szájjal nézés...B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Vladi
nagyúr
válasz cappa72 #24098 üzenetére
Édesdrágajóistenem!!! Miről beszélsz ember???
oleg@k10:~$ lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV730 XT [Radeon HD 4670]
oleg@k10:~$Ez előtt a gép előtt ülök, tekintve, hogy a fő desktopom....
Öcsém holnap már Vladira is akasszatok dögcédulát és csodálkozzatok, hogy: jéééé mozog!!!
il sole non sorge più ad Est!
-
fatpingvin
addikt
elég sokáig volt egy HD4670-esem a fő videokártyám azóta ápgrédeltem egy Radeon 520-ra
kormoran@Theseus:~$ lspci | grep VGA
04:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Oland [Radeon HD 8570 / R5 430 OEM / R7 240/340 / Radeon 520 OEM] (rev 87)
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest