Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
-
Apollyon
Korrektor
éljen a cloud
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Ránéztem az új firefoxra hogy wacapp.
Biztos én vagyok csak a hiperszenzitív, de az az érzésem hogy rilízről-rilízre bloatabb. A pocketet is nagyon nyomják és a firefox meg az arcomba tolta a híreit frissítés után hidegindításkor, pedig tökrégóta ki van kapcsolva. Az is nagyon klassz, hogy ugyanazok a menüelemek most már több helyet foglalnak mint amikor korábban néztem, plusz a tabok is sokkal több helyet foglalnak, hogy a weboldalakból minél kevesebb hasznos terület látszódjon.Valszeg ezzel is az lesz a jövőben, mint amikor a régi notebookok képarányát lebutították 16:9-re, most meg újításként adják a 16:10-et.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz Apollyon #22810 üzenetére
Az új tabok nekem se jönnek be, de pocket-et ki lehet kapcsolni about:config-ban (első dolgom volt).
Amúgy ez a bloat-ság is relatív, egy Vivaldi-hoz képest a Firefox még mindig pehelysúly, plusz vannak akik kihasználják a többlet funkciókat (Vivaldi pl. kifejezetten erre lő).
Nekem amúgy mindegyik böngészővel vannak nyűgjeim, de azt meg kell hagyni, hogy androidon a Firefox az egyetlen pl. ahol tiltani lehet a video autoplay-t. Illetve jelenleg az egyetlen mainstream böngésző, amely Linuxon is viszi a vaapi gpu gyorsítást.[ Szerkesztve ]
sweetlou6.wordpress.com
-
nagyúr
Nem akartam a szaktopikot terhelni az r=1 user sirámaival, de...
Az eddigi legrosszabb amit használtam Linux, az az ubu 20.04LTS Mate.
Valahogy nem találjuk meg a hangot egymással. Mint említettem, r=1! De azért az előzőekkel évek óta rendben voltunk, bírtuk egymást (7.04 volt az első - az még CD-n érkezett -, de valójában a 10.04 óta fixen ubu lts). Várom a 22.04-et.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
totron
addikt
válasz cappa72 #22812 üzenetére
Ne várd, hype-ja van csak, nem használhatósága. Pontosabban az agyrohasztó bugok száma mindig valahogy több, mint a készreszereltségi koncepciózusságból/hírnévből fakadó jósági fucktor. Inkább mélyedj bele 2 árnyalattal jobban az egész linux univerzoomba és egy konfigurálhatóbb disztró/filozófia fonalát vedd fel, azt követően jobban, már egy észszerű mértékben a kezedben lesz az irányítás és hidd el, összességében a nyűg is kevesebb lesz úgy, a sikerélmény viszont több.
(#22811) Sweet Lou 6, no jó, de a builtin addonok ha eleve bejönnek, akkor nem is hatnak bloatként, nem? A firefox meg hiába támogat gyorsítást, ha pont annyival vagy még jobban is vastagon fos videó fronton - egy Chrome-hoz képest. Nekem sem tetszik, hogy így van, de így van.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz I02S3F #22814 üzenetére
Hát van néhány...
[link]
alvás
Tegnap a fejhallgató "monósodott" meg. Tegnapelőtt még sztereó volt...
És ilyenek...
(gnome3, unity valahogy hátborzongató számomra. Öreg vagyok, maradi is... )
Az eddigiekkel nem volt gondom, vagy ha volt, megoldottam gugli segítségével.@#22813 F34R
Biztos van, de még nem próbáltam, igazából 7.x óta a Gnome2-höz szoktam. Öreg vagyok, maradi is...@#22815totron
10.04-től kezdve eddig rendben volt, most ez az első, amivel szenvedek.De még mindig jobban szeretem, mint az m$-féle dolog, ami a céges gépen borzolja nap, mint nap az idegeimet (kiemelve az m$ vördöt); küldöm is az IT-soknak a képernyőképeket, hogy mivel találkozok.
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
totron
addikt
válasz Di Natale #22819 üzenetére
Jó kérdés. Tulajdonképpen könnyű dolgod van, olyan, mintha az angol nyelv mélyebb bugyrai érdekelnének: egészen sokmindenhol ott van. A fedorás, itteni topikban írta egyszer egy gyerek, hogy mindegy honnan jön az információ - ezt helytállónak érzem. A fedorásban, mikor a főtengelyeket tekintve a debian felé van becsípődésem és mégsem volt haszontalan a kitekintés. Az egyik tanács tehát az, hogy lőj mellé/légy nyitott. Még a megtalált vagy megtaláltnak hitt utad művelése mellett is érdemes energiákat fordítani más irányokba időnként: könnyen lehet, hogy régóta kérdőjeles tételekre, esetleg még meg sem fogalmazott kérdésekre jönnek szembe válaszok.
A számos, napi, apró-cseprő megoldandókon túl találj egy hosszabban, mélyebben kutatható célt: specializált terület, megoldandó feladat, szolgáltatás, fejlesztés, bármi, amihez eszköz lehet. Mert a linux önmagában csak eszköz (még ha sokszor "csak" saját magához is).
Ezek látszólag egymásnak ellentmondó pontok, de szükségesek. A platform meg egyéni preferenciák mentén választódik. Én pl. nem birom elviselni a facebookos csoportok helyesírást mellőző kultúráját, de abba a hülyegyereki elitizmusba is képes vagyok a mai napig beleborzongani, ami anno a hup.hu-t jellemezte, miszerint is 5 ismerősi ajánlás kellett a fórumba való regisztráció lehetőségéhez. Ez nem is az abszolút belterjesség volt maga, hanem konkrétan egy feketelyuk-generátor.
Aki ma kezdi, a fb-on túl a discordon köthet ki, az én kezem még az IRC-kliens megnyitására áll rá. Egyik hely sem tuti és mindegyik az: saját szűrőiden keresztül kell igazságot tenned ebben a kérdéskörben.Honi és nemzetközi fórumok amiknek neki lehet esni, de az egyéni kis blogok is rejthetnek csemegéket.
A RTFM-faktor még, ami fontos, ugyanis nem lehet és nincs is értelme fullpasszívan végigmenetelni a tanulást. Vagyis kérdezned kell, merj kérdezni. Ha nem tartozol azok közé, akik szentül hiszik, hogy 2 szóból elsajátíthatók komplett tudások vagy nem mindig mástól várod a készválaszt, akkor már nyert ügyed van, az RTFM nekik szól ugyanis. Ugyanakkkkor alapvetésnek tűnő felvetésekből is kerekedhetnek igen izgalmaa és előremutató fórumzások. Fókuszálj és mellette ne, légy önálló és mégse teljesen.
-
őstag
-
totron
addikt
válasz lionhearted #22821 üzenetére
Mindent lehet mindenhol, kérdés, hogy hány lépésből, hánymindent kell vissszabontani, saját szájízre alakítani és hogy van-e közben széllel szemben pisálós/ezt nagyon nem nekem találták ki érzésed vagy nincs. Ezen felül a készreszereltség nem ösztönöz, az eleve userconfig elgondoláson alapuló disztrónál meg automatikusan te állítod amit szeretnél. Fentebb sem értem, ha valaki linuxra adta a fejét miért a Gnome2-t sírja vissza, amikor annyi lehetőség van még DE-k/wm-ek szintjén, azokon belül is számos elrendezés és téma. Amíg segg alá van rakva komplette minden, addig nincs gondolati átfordulás és az irreális vagy jogos, de nehézkesen javuló igények vannak játékban, így meg felesleges linuxon várni a valhallát.
-
I02S3F
addikt
válasz totron #22822 üzenetére
Szerintem meg van, aki szeret ezzel játszani és van, aki nem. Engem kifejezetten érdekel a Linux, könyvet olvasok róla, tanulom a terminál kezelését egy másik könyvből, de otthon magamnak nagyon nem buherálom. Fenn van egy kde neon meg valami full-kde metacsomag, megy minden és kész!
-
Di Natale
aktív tag
válasz totron #22820 üzenetére
2014-ben kaptam ballagásra a Notebookomat, de mivel már kinőttem a játékokat és untam a Windows felületet ezért rákerestem a Linux kifejezésre. Kellemeset csalódtam, nagyon modern benyomást keltett az akkori Fedora, Linux Mint Cinnamon és az Elementary OS.
Végig nyálaztam ezeknek a disztróknak a hivatalos fórumait. Youtube-n is sok videót nézek és 6 év után sem tudom a terminált használni. Mondjuk soha sem volt rá szükségem, de egyszer attól félek, hogy beszar a gépem és kénytelen leszek használni. -
Archttila
veterán
válasz Di Natale #22824 üzenetére
GUI alatt csak elkényelmesedik az ember.
Valójában a terminálhasználat csak akarás és gyakorlás kérdése. Minél többet használod, annál többször térsz vissza hozzá. (nálam legalábbis így volt 2010 környékén)Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
nagyúr
válasz totron #22822 üzenetére
"ha valaki linuxra adta a fejét miért a Gnome2-t sírja vissza, amikor annyi lehetőség van még DE-k/wm-ek szintjén, .."
Erre esetleg van ötleted?Amúgy a Gnome2 jó felület. Persze kinek mi, ez egyedi preferencia.
Nem tudom, hogy az épp nálam jelentkező bögök általánosak-e, vagy csak Mate alatt jelentkeznek...
De hát 5 user-es gép van idehaza (kutyát és a macskákat nem számoltam!), jóval nehézkesebb megoldani azt, hogy újra mindenki megtanulja, hogy mi hol van (KDE vagy xFCE vagy akármi, van bőven). Terminált meg ne is említsük, egyedül én "szocializálódtam" a családban parancssoros környezetben (Dos 5.x, 6.x).Alapvetően azt szeretem a Linuxban, hogy ami alaprendszert megkap az ember, azért az jobbára jó teljes alap, jellemzően minden működik, ha mégsem akkor megoldások tömkelege vár a neten. Ez az első eset, hogy keserű a szőlő - 2005 óta.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Apollyon
Korrektor
Mondjuk feltehetné a kezét az, aki árulkodott a moderátor topikban és ban lett a vége... Feltéve, hogy nem modesz jött ide magától intézkedni.
Az meg hogy kihalt a topik, arról ő is tehet, mivel elűzött innen sokmindenkit, köztük totron "kollégát" is, sh4d0w se ír már ide stb.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Archttila
veterán
válasz cappa72 #22832 üzenetére
Szerintem nem bannolták, egyszerűen csak elment a kedve.
Mondjuk nem tudom ti hogy vagytok vele (lehet a korral jár) de én már ilyen dolgokon nem tudnék kiakadni, elsátrazni...
Annyira sok a teendő a hétköznapokban, olyan sok inger ér (értsd szeretet, család stb) hogy ilyen (és ennél durvább) dolgokkal (is) képtelenség kizökkenteni a jól megszokott kis világomból.
Ezzel természetesen nem Frawly kartács személyét akarom bírálgatni, (sőt sok tekintetben nagyon hálás vagyok neki) ez inkább csak amolyan szerintem túl rövid az élet az ilyesmihez gondolatmenet a részemről.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
Számomra három igazán fontos dolog létezik az életben:
család
hobby
jó ételek
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Archttila #22833 üzenetére
Tempban volt, ami már lejárt azóta.
-----------
Hasonlóképp vagyok én is, meg korral is jár.)) Plusz a fórumot sem látogatom már annyit, 15 éve amikor regisztráltam akkor még teljesen más volt itt a fórumon hangulat, és valahogy elmúlt, de most már teljesen. Nagyrészt azért, mert felhígult az internet, eternal september és társai. Rip hangulat.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
I02S3F
addikt
Ez a vim ez baromi jó! Csak most kezdtem, de már látom, hogy ha kitanulom, lesz benne egy kis gyakorlatom, akkor kezes (akarom mondani sebes) bárány lesz! :)
-
Apollyon
Korrektor
Van egy diszkem, amit régóta használok, megnéztem smartot mit ír rá... Kb. összes bejegyzés old age meg pre-failure állapotot mutat, uhh. Nullkilométeresen vettem, most 56018 óra van benne. Másik daily drive(r) is megvan egy ideje, neki csak 30+ezer órája van. Azért remélem az utódjaik is bírnak majd ennyit.
-
nagyúr
válasz Apollyon #22842 üzenetére
Tudom, de ott is ugyanúgy egy adattípus csak a két érdekes jelző és nem érték! Igazából ezek a hagyományos smartérték kiolvasók HDD-re vannak kitalálva, SSD-re nem minden esetben dobnak jó találatot, elég csak a HDS kondició értékére gondolni, ha itt romlik, az csak a normál használatot jelzi, míg HDD-nél valós minőségromlást jelezhet.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Apollyon
Korrektor
válasz ubyegon2 #22843 üzenetére
A lényeg igazából az volt, hogy még nincs igazából semmi baja ennyi használat után se, se bad sector se semmi. (kopp-kopp)
Bár nem jártam utána, de úgy vagyok vele, hogy talán ide is igaz az elektronika más területein is látható jelenségre, hogy a low power cuccok tovább bírják. Ezért is tartok 5400-as notebook diszkeket, sokkal kisebb energiaigény van a 3,5-ös téglákhoz képest. Főleg, hogy az 1-2 TB közötti lemezek olcsók maradtak, szemben a nagyobbakkal amik megdrágultak a chia láz miatt.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
nagyúr
válasz Apollyon #22844 üzenetére
Ez a HDD kérdés sokkal árnyaltabb ám, kb egyes gyártó különböző típusai között olyan fényévnyi táv van minőségben és tartósságban is! Anno HDD topikban Frawly terjedelműeket írtunk a témáról. A 3,5-ös HDD sem véletlenül nagyobb áramfelvételű ám.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P50, újszerű áll., FullHd, i7 6. Gen., 16 GB DDR4 Ram, nVidia Quadro M2000 Vga
- Hitachi 120GB HDD
- MEGJELENT! FC25 Standard / Ultimate edition - Xbox One / Series digitális formában
- GRAND THEFT AUTO V PREMIUM EDITION + Shark Card (online pénz) - Xbox One/Series letöltőkód
- Tamron SP 24-70mm f2.8 Di VC USD(Nikon F) eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest