Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
senior tag
válasz King Unique #40982 üzenetére
Értelek engem is sok minden érdekel, csak időm nem mindig engedi többnyire.
Ha időm is engedi többnyire, "AMIGÁZOM", eléggé vicces de ez nem változik mert rengeteg energiámba is került hogy például 3-rom külső floppy drivet tudjak hozzá is kötni hogy auto-bootos is legyen.
A többi dolgot hagyom nem mondom a többit mert már így is szerintem off itt a topikban és ezért elnézést kérek minden kollégától is.A kérdésem Linux-al kapcsolatban elégé butának-hangzik mert tényleg kezdő-vagyok még.
A Linux-nál verziótól függetlenül hogyan tudom megoldani általánosságban hogy egy, Win...os géppel hálózatban adatot tudjak itthoni céllal küldeni oda és vissza is??
A Linux több lives verzióját már ki is próbáltam pendriverról is mind tetszett szép hátterek és asztal, nem részletezem mert mesét-írni nem akarok így is hosszú már amit mondani is szeretnék most.
Az érdekelne még hogy vannak Linuxos játékok és kiszeretnék próbálni néhányat, stratégia és mást is főleg hogy gyerekeim is lássák hogy más platform is van a világon.
A Linux melyik verzióját kellene válasszam mert rengeteg disztribúció van és a bőség zavarában nehéz jó döntést hozni, egy disztribúcióval szeretnék véglegesen foglalkozni hogy ne csak játszani tudjak.
Ha lehetne ebben kérnék segítséget is.
A mai-napon sikerült összeraknom alkatrészenként kiválogatva, egy jónak mondható gépet, ami ugyan nem gamergép, de Battle.net-es játékok gond-nélkül futnak is rajta, de Linuxhoz is szerintem megfelelő lesz.
A konfigurációm a következő:
Alaplap GA-MA69VM-S2, CPU AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz, Ram 2GB DDR2-800 MHZ, vga MSINX8800GT-E, Képernyő lcd 1280 x 1024 max felbontás, 550W-os táp.
Tudom ha meglátod hogy mit írtam gondolnád magadban, na, "....", megint egy másik géppel állok elő.
A konfigurációm egy-jó-darabig ez marad biztosan 100%-ig, továbblépni egyenlőre nem is szándékozóm.Üdv, István
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
törölt tag
válasz King Unique #40980 üzenetére
USB-n nincs TRIM. Mikor USB eszközzel kommunikálsz, akkor kvázi SCSI protokollt beszélsz, a TRIM viszont ATA parancs...
Az USB-s SSD meghajtóknak azért van némi létjogosultsága, a TRIM nem a világ közepe...
Ahogy már többször írtam, ismerős boldogan használja az ADATA SSD-jét ReiserFS-sel jó ideje, és Reiser alatt nincs TRIM... -
törölt tag
válasz King Unique #41004 üzenetére
A modern vezérlőknek van egy rakás rutinja, ami dolgozik a háttérben, és rendezgeti az SSD működését.
Persze ha megy rendesen a TRIM, az nem baj... -
törölt tag
válasz King Unique #41008 üzenetére
A helyzet az, hogy a TRIM és minden más okosság arról szól, hogy tartsuk életben a NAND modulokat, miközben az SSD-k nagy része a vezérlő elhalálozása miatt végzi a kukában...
-
nagyúr
válasz King Unique #41195 üzenetére
29+28 GB felhasználatlan helye van fórumtársnak. Most kezdem el megenni az SSD-met, ha ezzel gondja lehet. A 30 GB persze, hogy kevés lehet, miért nem javaslod neki egyből, hogy vegyen egy 512-es SSD-t?
Szerinted mennyi az optimális OP? Te winguru vagy, biztosan hallottál már róla, hogy azért lehet mit kezdeni a túlhízott disznóval is, akarom mondani winnel!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz King Unique #41199 üzenetére
Úgy érted, hogy a gyártó blokkol a 128 GB-os SSD-ből 28 GB-ot? Viccnek szántad ezt?
A 120-asnál meg elég csak a 8 GB-ot rejteni?SSD csak a hülye Windows fanoknak van kitalálva
Ja, de azért gyorsít valamit a Linuxon is. (előbbi Debianos példa)
(meg azért nem mindegy, hogy green v. black az a HDD)Élesben 30 GB a Linuxnak? Fentebb a Gparted-képen láthatod, hogy az sda1-en lévő 1,5 éves Mint a 20 GB felét használja csak. A többinek már csak 15-öt szoktam adni épp ezért. Pazarlók vagytok ti winesek kissé!
jó hír nektek, hogy közeleg a 4 TB-os SSD!
[ Szerkesztve ]
-
jimmy399
senior tag
válasz King Unique #41207 üzenetére
Áh nem. Ahogy írtad is manapság a Gb / ft érték alacsony. Nekem 4 rendszer van fennt, 2 SSD-n 2 HDD-n. A Linuxok meg nem a helypocsékolásról híresek.
[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
-
kkdesign
senior tag
válasz King Unique #41261 üzenetére
(#41260) Azóta elolvastam azt is, de zokon venném ha tönkremenne, mint a multkor ezért az EasyBCD-s megoldásokat előtérbe helyezném,
Viszont, ha ebben a progiban nem a Linux ext4et jelölöm ki, hanem a lemezmeghajtót magát, akkor fogja magát és elszáll a program. Pedig oda van téve a Grub, szóval ez így eléggé öngól.
-
kkdesign
senior tag
válasz King Unique #41267 üzenetére
Leírom újra:
SSD ebből áll: Windows betöltő rendszer számára fenntartott ÉS Maga A Windows. semmi más nincs rajta még. Ez az SDA, ezen belül van számozva de ezt tudjátok.HDD ebből áll: Adatoknak való NTFS meghajtó, SWAP, EXT4es Ubuntu {{csatolási pont az a / lett }}.
Ez az SDB.
A Grub az a HDDre került, de oly módon ahogy itt van. a Számozatlan SDBre, a hdd gyökerébe, jobban nem tudom kifejezni...EasyBCDről:
ELSŐ PRÓBA:
betölteném én neki az Ubuntut. De kiválasztom, hogy Grub2, Ubuntu néven, ééééés lehetőségként az ext4et megadom, akkor amit kapok, az az, hogy<grub>: _ <- ide tudok akkor írni és egy fekete képernyőn van mindez.
MÁSODIK PRÓBA:
ha a lehetőségnek nem az ext4et adom meg, hanem ahogyan a program nevezi [ lemezmeghajtó "2" ] , azaz ez maga a teljes sdb, akkor köszipuszi módon a program hibát észlel és leáll. Pedig láthatjátok a képen, a Grub ide lett téve!
Ennél tüzetesebben nem tudom elmondani.
[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz King Unique #41337 üzenetére
gnome-disk-utility 3.10.0
UDisks 2.1.3 (libudisks2 verzió: 2.1.3)
Ezt adja a névjegy.
Terminálban a gnome-disks paranccsal indul.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
spammer
veterán
válasz King Unique #41425 üzenetére
"Mért, az Ubuntu Mate / Ubuntu GNOME kiadáson kívül van más hivatalosan Vagy a Xubuntu, Kubuntu, Lubuntu és társai gondolsz."
Igen, azok is benne foglaltatnak, mind hivatalos Ubuntu, csak más DE-t használnak.
szerk: egészen pontosan a Mate csak a 15.04-től vált hivatalos kiadássá.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
nagyúr
válasz King Unique #41425 üzenetére
Ha érdekel ezek vannak még a Desktop és Server változaton kívül.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz King Unique #41446 üzenetére
Értelek. Hivatalosan nincs több, de szerintem százas nagyságrendű nem hivatalos Ubuntu alapú disztró kiadás létezik.
-
kkdesign
senior tag
válasz King Unique #41468 üzenetére
Értem, köszi
Viszonnt mostanság csak 1 pendrive-om van ilyen esetben mit lehet kezdeni? particionáló programmal iso kiírás után kettébontani és az elejéről installálja a rendszert a végére ? fat32-ext4?
De nagy az ára ennk a linuxnak itt a környezetemben
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz King Unique #41473 üzenetére
Annyi a trukk hogy a pendrive csak arra van hasznalva hogy betoltse a kepfajlt (ramdiskbe), utana nincs ra szukseg, es mivel nem a pendriverol fut a rendszer nem is "zarolja" azt. En igy hasznalom, viszont ez is egy komprumisszomos megoldas. Azert nem irtam rola blogba mert igazabol nem sokan hasznalnak, kezdonek nem is valo, aki meg ert hozza nelkulem is osszehozhatja.
"Illetve még egy olyat ismerek, hogy live rendszernek lecsípni egy X GB-os pírtíciót és a többi meg maradhat adattárnak, akár NTFS is. De ezt csak Linux alól tudtam megcsinálni" - pontosan igy van nekem is, az hogy Windows alatt nem lehet megcisnalni pedig nem erint.
sdb
├─sdb1 vfat PEN 2,5G
└─sdb2 ext4 LiveUSB 1,3G[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
nagyúr
válasz King Unique #41473 üzenetére
Az ilyen spéci megoldások ritkán találhatók meg, ha épp kellene, ezért az ÖF végére csinálhatnánk egy linkgyűjtést ezekről. Próbaképpen beraktam a linkjeidet!
Bárkinek vannak ilyen hasznos linkelhető okosságai, írja már meg ide és berakjuk a ÖF végére!
Nem ugrik be valakinek, hogyan kell úgy hsz-t linkelni, hogy egyből az látszódjon, az Összefoglaló nélkül!?
-
MurdR
veterán
válasz King Unique #41880 üzenetére
Igen, Minitoollal közben helyrehoztam, de most megint tettem egy próbát, és elkezdte betölteni a Puppyt
Sikerült is, viszont a Puppynak nem tetszik az Armadában lévő Ati VGA.
Most jön a Lubuntu[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
IstvánLászló
senior tag
válasz King Unique #42011 üzenetére
King Unique
Kész kabaré ez a dolog nálam már mert, 2.hetem ment rá és mindent megpróbáltam amit tudtam.
Szerinted a Nero ki tudja jól írni a linux.iso képfájlt, én véleményem szerint is igen a válaszom.
De a megoldást nem találtam meg, pedig direkt, képfájl írása lemezre írást választottam és látszólag minden rendben ment hibajelzés nélkül.
Az újraírható TDK DVD - RW-t vettem 6-darab ujjat.
Létezhet hogy 6-ból 6-darab hibás lenne.
Máma hoz barátom át otthonról Maxell újraírható DVD + RW-t, 1-óramulva mert öt is érdekli a megoldás.
A Pioneer írómon idáig a linuxot is beszámítva összesen 25-írást csináltam írási sebességet 2x-re állítottam be és bootolásra is csak linux miatt használtam idáig.Már teljesen kész vagyok ez ügyben mit tehetnék még.
(#42012) hcl Ha nem PAE támogatós a proci ez mit jelent.
A mini ISO CD-ről bootol, már kezdek be kavarodni.[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz King Unique #42016 üzenetére
Az újraírható TDK DVD - RW 2-4x sebességjelzésűek, bocs hogy nem írtam le.
A nerot 2x-es írási sebességre állítottam be és max 4x-es sebességen is próbáltam már az előbb.
A Verbatimot kifogom próbálini és az egyszer írhatóval is.
PIONEER DVD-RW Régiókód 2-es ez számíthat valamit nem tudom mit jelenthet, most jutót az eszembe.[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz King Unique #42018 üzenetére
A barátom most átjött otthonról Maxell újraírható DVD + RW-t 1-4x sebességjelzésűt hozott.
Most fogjuk megnézni hogy mi fog történni én csak reménykedem a sikerben.
Később visszajelzek mi sikerült és köszönöm segítségedet.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz King Unique #42018 üzenetére
Megint itt vagyok kezdőként és mint ígértem visszajelzek mi sikerült.
Az írómat PIONEER DVD-RW-t kivettem gépemből és usb2.0-ás ide és sata átalakítóra kötöttem.
A win felismerte külső usb portra csatlakoztatva, usbs dvd írónak és néróval direkt, képfájl írási sebességet 4x-re állítottuk be lemezre barátommal.
Az írás rendben ment gépemet újraindítottam és ezután usbs dvd ként bootoltam be.
A meglepetés most jön csak usbs dvd ként tud bootolni a linux disztro és működik vége a live linux.
Az okát nem tudom megmagyarázni hogy miért van így, de lényeg megvan a megoldás ha másnak is ilyen gondja lenne.
A lényeg végre holnap ha időm is engedi belevágok a live linux telepítésébe.Köszönök minden segítséget amit kaptam.
-
spammer
veterán
válasz King Unique #42055 üzenetére
Kinézetre szerintem sem XP-s, inkább csak gépigény tekintetében hasonló. Ellenben: Turn Q4OS Into A Complete Windows XP Clone With XPQ4
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz King Unique #42055 üzenetére
Pedig tényleg olyan. A dolgok ugyanott vannak, meg az lxde "start" menüje is elég hasonló.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz King Unique #42059 üzenetére
Áhh, a Lubuntu az már elég fancy disztró, skinnelt LXDE-vel. Debianra tegyél Lxde-t az az igazi.
Amúgy az Lxde startmenüje egyben jól utánozza az XP startmenüjét, a nem rendszerezett programok, vagyis inkább a /bin futtatható tartalma be van hányva a menübe...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
King Unique
titán
válasz King Unique #42131 üzenetére
Üdv!
Fentebb írtam a problémámról, illetve a Chakra topikban is vannak fejlemények, valamint a hivatalos fórumán.
A itteni összefoglalóban javasolt Grub helyreállítás nem hozott eredményt, a chroot megoldást meg nem ismerem és EZ alapján sem teljesen egyértelmű.Valaki esetleg le tudná írni nekem, hogy Chakra esetében mit kéne beírnom (szaki most nem ér rá)
-
sz.j
nagyúr
válasz King Unique #42242 üzenetére
Akkor lehet, hogy újratelepítem az egészet ...
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
spammer
veterán
válasz King Unique #42244 üzenetére
"Ha nem nyűg és ráérsz, akkor persze egy körültekintőbb újratelepítés sem elvetendő."
De, szerintem elvetendő, jobb leszokni róla. Az "újratelepítés minden apró probléma miatt" az Windows-módszer. A hibát kell feltárni (ha van), és a megoldást kell megtalálni. Egyszerű esetekben sokkal gyorsabban kiköpi a gugli a választ, mint amennyi idő alatt feltelepül a rendszer. Továbbá ebből tanul a júzer, abból nem, ha huszadszorra is újratelepíti, amikor problémája akad.
-
agy73p
senior tag
válasz King Unique #42268 üzenetére
Én is nézegetem, de van valami, amiről nem tudom, hogy nekem fontos-e valójában: Merevlemezeken nem érdemes exFat fájlrendszert használni, mivel nem naplózó fájlrendszer, ezét ha írás közben rendkívüli módon megszakad a művelet akkor a fájlok örökre elvesznek. (Gyakorikérdések)
[ Szerkesztve ]
-
herdsman12
őstag
válasz King Unique #42407 üzenetére
Szó szerint úgy kell érteni, ahogy írtam, Te is azt írtad, csak másképpen fogalmaztál: "sok dolog beállítható benne". (erre írtam a többet lehet rontani megjegyzést)
Ha én bő egy éve ilyet látok, hogy "MBR partíciós séma BIOS-hoz vagy UEFI-s gép(ek)hez", - meg még mi lehet ott alatta -, akkor lehet, hogy el se kezdem Linuxos pályafutásom.
Tuti, hogy nagyon jó program, de én még a topik címének megfelelő magasságból látom a kérdéseket és azért mertem a ránézésből jóval egyszerűbbnek tűnő UNetbootint ajánlani.
És mint látjuk, egyelőre a lemez, pendrive írás a kardinális kérdés. -
herdsman12
őstag
válasz King Unique #42422 üzenetére
Persze, hogy nem probléma, csak ijesztő, ha nem értek hozzá.
-
herdsman12
őstag
válasz King Unique #42481 üzenetére
Mint írtam nem vágom ezt a kérdést, még dd backup projektem idején ollóztam össze:
Így nekem működik az SSD backup/restore és az eddigi hibaüzik csatolás, de leginkább hibás parancs miatt jöttek és azonnal tudtam javítani.
A parancs látszólag rendben van mert elindul a dd, majd jön az első és még sok hiba:
dd: error reading ‘/dev/sdb3’: Input/output error
25584+1 records in
25584+1 records outKeresem a hibát, hdd már kiszerelve, de az ötleteket szívesen fogadom.
[ Szerkesztve ]
-
zserrbo
aktív tag
válasz King Unique #42692 üzenetére
Igazad volt.... Köszi!
-
herdsman12
őstag
válasz King Unique #42407 üzenetére
Jól jönne kis segítség Rufus ügyben.
Lubuntu UEFI GPT pendrive-ot írtam volna.
Rufus portable XP-n elindítva és választhatok kétféle MBR közül.
GPT lehetőséget nem találok.
Mi a gubanc, XP, pendrive vagy spec iso kell hozzá? -
herdsman12
őstag
válasz King Unique #42715 üzenetére
Köszi, én csak eddig jutottam:
"Gépigény:
Az, hogy Windows XP vagy későbbi rendszer, vagy az, hogy 32- vagy 64-bites, nem számít! "
Profi marketingesek írnak így bemutatót.Gondolom, akkor 32 bites gépről Linux alól sincs megoldás UEFI GPT pendrive írásnak.
-
Yllgrim
őstag
válasz King Unique #42727 üzenetére
VLC-t Debianra egyszeru, gondolom Ubuntu-ra sem sokkal nehezebb apt-get install vlc
LO ment doc-ban is, azt is be lehet adni.
Chrome amilyen elterjedt olyan hasznalhatatlan, szerintem. Iceweasel-Mozilla, meg IE11-it is elobb hasznalnek, de ez szemelyes preferencia, erdemes utananezni mi okozhtaja, valami kereso motorral (direkt nem irom le a tudjuk mit
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
HdRew
őstag
válasz King Unique #42727 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, és ahogy mondják, a google a barátod..
(#42728) colomb2 Igen, LO alapból van, a qbittorentet pedig meglesem, ezer hála!
-
Yllgrim
őstag
válasz King Unique #42732 üzenetére
Esik valamennyit, volt ra pelda, de engem ez... A legjobb ha pdf-n lehet beadni valamit, vagy ha kesz vagy MS-nek van online felulete, ott is meg lehet nezni.
(#42733) Hunreeth: tudjuk hogy azt akartad mondani hogy iOS-en is kicsit olyan mint Linuxon
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
HdRew
őstag
válasz King Unique #42738 üzenetére
Nagyon segítőkészek vagytok, nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan használtok Linuxot
-
Gery1987
őstag
válasz King Unique #42749 üzenetére
Szia!
OS leáll de a gép nem. Sőt most az OS sem akart az Ubuntu logó és az alatta futó pöttyök 2,nál megállt és úgy maradt. most raktam rá. win alatt nekem is leállt.
Akkor ez úgy tűnik ezen ilyen lesz.
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk
-
Gery1987
őstag
válasz King Unique #42751 üzenetére
Ó je.
14.04 LTS? Erre gondolsz? Lekapom aztán ha olyan felrámolom gyorsan. A fényerő nálam no para. Ha csak annyi a baja.
Leszedem és meglátom.
Köszönöm!
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk
-
Gery1987
őstag
válasz King Unique #42756 üzenetére
Van 7-eshez is.
De eleve nehéz rászűlni mert a gép is kekeckedik vele. Van bajom vele rendesen.
Most ez marad, SATA vezérlő visszaáll és kész.
-
Gery1987
őstag
válasz King Unique #42759 üzenetére
Egyenlőre passz.
Gondoltam hogy fent marad, sosem lehet tudni alapon. De mindenképp 8.1-et kap. Vagy kapásból 10-est.
-
Lathronos
őstag
válasz King Unique #42888 üzenetére
Rosszul emlékeztem, a 2013 van meg neki, elnézést. Unokanővéremnek kellett a munkája miatt (tanár). Leírás? Jogtiszta, eredeti DVD-ről lett telepítve, PlayOnLinuxon keresztül. Az ISO-s megoldást nem ismerem, sokaknak pedig gondolom ez kéne. Működését tekintve nem tudok nyilatkozni, mert nem értek az Office használatához. Még arra sem emlékszem amit 20 éve középiskolában tanultam az Office-ról informatika órákon. De a visszajelzések szerint működik, unokanővérem visszajelzései alapján. Leginkább tananyagokhoz prezentációkat(Power Point) és dolgozatokat(Word) készít vele. Így a makrókról és egyéb speciális dolgokról nem igazán tudok nyilatkozni.
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
lev258
veterán
válasz King Unique #42895 üzenetére
Nem jobb, csak olyannak, akinek semmi ismeretsége nincs a Wine-nal, annak talán könnyebb.
[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
inf3rno
nagyúr
válasz King Unique #42876 üzenetére
Ez egyre izgalmasabb. Már felraktam egy Fedorat luks-al ext4-re, most arról írok. Agyaltam egy picit a témán, és azt szeretném, hogy egyetlen jelszó legyen az összes HDD-hez, és csak egyszer kelljen beírni. Ez megoldható? Nekem jó ez a luks rendszernek, viszont tetszene, ha az adat patíciót meg ezzel a veracrypttel le tudnám kódolni. Csak hogy bonyolítsak a dolgon. Ha ez így nem lehetséges, akkor marad a luks az adatra is. Hosszú távon úgyis megy a windows erről a gépről, később meg a gépek közötti kommunikációra fellövök egy itthoni szervert, ha megjön az odroid xu4-em.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
N0zer0
senior tag
válasz King Unique #42898 üzenetére
Windowson a LUKS-ot kezeli a FreeOTFE, a LUKS csak BSD, Solaris alatt nem támogatott, de még az is lehet, hogy kitrükközhető azokon is. Ennek ellenére kicsit lassú a FreeOTFE, lehet emiatt a VeraCrypt jobb választás, egyforma sebességgel használható mindenhol.
-
N0zer0
senior tag
válasz King Unique #42916 üzenetére
64 bites Windowsra még nem tettem fel a FreeOTFE-t, elvileg csak 64 biten van az, hogy csak aláírt drivert enged feltenni. Viszont kitrükközhető ilyenkor is, hogy feltedd az aláírás nélküli drivert, olyan módban kell indítani a Windowst, és utána a feltelepített driver normál módban is működni fog.
-
N0zer0
senior tag
válasz King Unique #42898 üzenetére
A dm-crypt nem csak LUKS-os titkosítást enged létrehozni, hanem TrueCrypt-eset is, amit aztána Windowson a VeraCrypt el tud olvasni, és fordítva is működik.
-
N0zer0
senior tag
válasz King Unique #42925 üzenetére
Visszatérve a FreeOTFE-re egy kicsit. Nekem még nem volt bajom vele, mindenhol rendesen működött, XP és Win7 alatt is, igaz 64 bites Windowsra még nem telepítettem. Viszont az Ext2Fs-sal akad probléma, a /home-os mentéseim nem nyitja meg jogosultsági probléma miatt. plusz csak negyed akkora sebességgel történnek a fájlműveletek, mint Linux alatt. Szóval az Ext támogatás Windows alatt valóban nem teljes értékű, de ha csak adattárolása használjuk, vagy némi torrentre, akkor elmegy.
-
válasz King Unique #43022 üzenetére
Nem szükséges, hogy lássák egymást. Inkább a boot (menu) a gondom.
Bitlocker hisztizik, ha a grub rántja be. A linux mennyire háklis arra mi húzza be? Egyáltalán a W10-be befaragható olyan opció, hogy Linux-ot indítson?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Grand theft auto (Gta) collection pakk(pc)(foliázva)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest