Új hozzászólás Aktív témák

  • tvamos

    nagyúr

    válasz tordaitibi #86715 üzenetére

    Nekem kulon particio a /home, igy sokat nem izgultam.

    Ha a gyerek steam-es dolgait nem kell ujra letoltogetni, amennyiben azt egy 4. particiora teszem, akkor csinalok megegy particiot. Ezt mondjuk nem tudom, hogy kell beallitani... segitesz?

    Abban igazad van, hogy a biztonsagi mentest surubbre kellene tegyem, az utolso fenykepek archivalasa miatt. Mondjuk ezt az rsync-et beallitani mindig kihivas nekem. Egyszerubb lenne egy gui-s megoldas.

    Az ujratelepites viszont mindig sokaig tart. Nincs meg 50 perc alatt sosem, inkabb 4-5 ora. Mondjuk amiota sokminden snapen van, azota azert gyorsabb. Sajnos egy csomo mindennel ugy vagyok, mint pl. az elobb emlitett rsync-kel, hogy minden alkalommal ujra kell tanulnom, hogy mukodik.

    Amugy rosszul irtam, 400GB a home, ebbol kb. 300 a steam jatek, 30GB film, ami osszevissza forrasokkal egyutt van, es most latom, hogy 40GB .cache. Ez utobbi valamiert kell a rendszernek, nem tudom, hogy mire.

    Az OS particio meg igy nez ki: 69 GB — 26 GB free (61,6% full).

    ***
    Azon gondolkodom, kene valami cseklista kezdoknek, hogy mi az, amit erdemes beallitani egy uj telepitesnel! Esetleg egy rovid leirassal, hogy hogyan kell.

    [ Szerkesztve ]

    "Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

Új hozzászólás Aktív témák