Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz tvamos #86714 üzenetére

    Látom gyalu a rendszer.
    A mentésre pár szó, én teljesen láma vagyok de a Timeshift annyira adja a beéllításokat hogy még nekem is elsőre simán ment minden.
    Az hogy 200+GB a home, az szerintem abszolút user error.

    Miért, mert akármin, Winen Linuxon maga a endszer az csak a rendszer, és mindent át kell irányítani egy másodlemezre, vagy ha csak másodpartícióra az is tökéletesen megfelel.

    Miért2, mert akkor ha dől-borul a rendszer, nabumm újrahúzom de minden, kép doksi videó személyes cuccok, torrent stb. stb. az megmarad. Nem kell adatot menegetni, nem kell parázni hogy jajjjistenem, be tudok lépni a halott rendszerre, le tudom menten a tegnap készült pótolhatatlan fotókat a nagypapi új műfogsoráról, elveszett a legjobban sikerült házi kis pornó, vagy épp a gyerek egyetemi felvételi adatok, etc.

    Miért3, mert így maga a rendszer max. 30-40GB (se, nekem 8 éves W10 28, 4 éves Ubuntu 24GB) amit ma már a terás lemezek korába bármikor lementhetünk, visszaállíthatunk, nem kell az egészet órákig mentegetni.

    Miért4, aki nagy rendszerabajgató, pl. én, nekem eddig kb. 5x sikerült annyira széthekkelni a szerencsétlen Ubuntut hogy vagy meghalt, vagy pl. nem lehetett visszahozni a Pulseaudiót az élők sorába és hasonlók.
    No problem, mentésből tegnapra visszaáll és minden megy tovább.

    Az adatpartícióról meg természetesen igény szerint heti-havi növekményes mentés külső adathordozóra ami szigorúan csak erre van és használaton kívül a szekrénybe pihen.

    Én így élek, 20 éves cuccaim megannak amik kellenek és ha villám vág a gépbe, semmi gond, minden megvan, visszaállítható, egy most vett/összeállított szűz pc-ről 50-60 perc alatt ugyanonnan folytatom ahol tegnap a másikon abbahagytam.

    Bocsi hogy ezt ilyen hosszasan leírtam mert nagyon sokan ilyenkor nulláról kezdik, akár napokig hetekig tart mire full belakja az új gépet, OS-t és még 1-2 hónap múlva is lesznek fájó hiányosságok.

Új hozzászólás Aktív témák