Új hozzászólás Aktív témák

  • Plasticbomb

    addikt

    válasz Frawly #65265 üzenetére

    Elso bekezdes, van nemi igazad, de nem vagyok harag/negativ tarto.
    1 Ezzel tulajdonkeppen azt erositi a linuxos kozosseg, hogy nem mindenkinek van tervezve, szanva az os.
    2 Fragmentacio. Android is szenved ettol. Nem ujdonsag.
    3 Ehhez kepest maskor meg a linuxos kozosseg jon azzal, hogy marpedig ha nem hasznalja eleg ebmer, akkor nem fognak valtozni a dolgok. tojas es a tyuk esete.
    4 Ismerem, milyen az, amikor elszall a driver. Illetve mostmar ismerem ubuntun is.
    5 Ez nezopont kerdese. Annak, aki ismeri a rendszert, annak hatekonyabb, aki most lat eloszor ilyet, az meg el van veszve.
    6 Nyuvadjak meg, de mig linuxon a kernelig tudod csupaszitani a rednszert, addig winen a kernelbol semmit nem latsz elv ervenyesul. (pl explorer.exe elszallt, task managerrel csak elinditottad ujra.)(rossz pelda, de ugyanoda akarok kilyukadni vele.)

    "Illetve továbbra is tartom, hogy aki kezdő felhasználó, az nem fog coinokat bányászni, nem fog GPU drivert lecserélgetni, meg OpenCL-t működésre bírni. Sőt, Windowson sem fog hasonlókat művelni."

    Nem, sot, egy kezdo felhasznalo bizony sirni fog a fuledbe, hogy szar az osed, csinald meg neki.

    Talan ideje lenne a kozossegnek eldonteni, akarja, hogy desktopon legyen valami komolyabb reszesedese, vagy mehet az egesz linux vissza a szerver vilagba? (Pl ubuntu wiki hardware video acceleration reszleg. van az intel igp tergyalasa, vaapival, vdpaut kicsit targyalja, s megemliti, 5 eve hozza sem nyultak (elavult). Probaltam utana olvasni, hogy oke, megis mennyire kompatibilisek az AMDs UVD VCE megoldasokkal, eredmeny: Note this document covers Intel CPU/GPUs only. S ez nekem miert erdekes? Varom vissza a szervizbol a 4k HDR TVmet. Amit monitorkent is hasznalok. Aztan ugyanerre mit olvasok mashol. A Chrome sem tamogatja a videok hardwares gyorsitasat. LINK Es igen, neked ez lehet trivialis, meg kit erdekel, de mindenkinek masok az igenyei, mast var el/akar hasznalni, mint te. Ohh, es mellesleg windowson mukodik rendesen.)

    [ Szerkesztve ]

    ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

Új hozzászólás Aktív témák