Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz minionair #51624 üzenetére

    Nem kell hozzá parancssor, emlékeim szerint a live Mint Cinnamonban menüből is lehet kiosztást váltani. Akkor most a Wi-Fi-s kapcsolódási problémád megoldódott a kiosztásváltással?

    Egyébként a telepített rendszernél már nem kell minden bootkor beállítani a kiosztást, az mindig magyar marad, ha azt adtad meg telepítéskor. A live rendszer viszont nem emlékszik a beállításaidra, mert azok minden kikapcsolás, újraindítás alkalmával kitörlődnek a memóriából. Pont ez a live rendszer lényege, hogy nem nyúl a gépen tárolt adatokhoz, nem írkál sehová semmit, mindent a memóriában tart.

    A helyedben semmiképp nem csaponganék a disztrók között. Ha már letöltötted, maradj a Mint Cinnamonnál. Azzal kezdőnek mellényúlni nem nagyon lehet. A legfelhasználóbarátabb disztró (egy csomó plusz firmware-rel és driverrel, előre telepített Adobe Flash-sel jön), az egyik legegyszerűbben beállítható grafikus felülettel, ami még szép is, és jól témázható, és még nem is a legerőforrásigényesebb. Telepítéskor csak arra figyelj, hogy nehogy egyben partícionálást válassz, mert akkor a Win10-et is törli a gépről, és az adott meghajtón az összes adatod elveszik.

    Türelmesen kell próbálkozni, ha nem megy valami, itt kérdezni, vagy utánaolvasni. A windowsosok azt felejtik el, hogy anno eleinte a Windowst is tanulniuk kellett, mit hol lehet benne beállítani, letiltani, néha ott is kell parancssorozni, registryben és mindenféle házirendben turkálni, meg csökkentett móddal meg hiányzó dll-ekkel és driverekkel szórakozni, meg vírusirtóval és malware-ekkel szívni. Csak a Windowst már megszokták, és annak elnézik a hülyeségeit.

Új hozzászólás Aktív témák