Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cactustop
csendes tag
Sziasztok!
Még nem írtam ebbe a fórumba, de lelkesen olvasom, ugyanis december óta LM660 tulaj vagyok, eddig nagyjából meg is voltam vele elégedve, de most jött egy kis probléma.
Az a gondom, hogy a TV hangja kb 3-4 óra folyamatos üzemidő után egyre erősebben kezd torzítani. Leginkább beszéd alatt hallani, ilyen állapotában a "beszélgetős" műsorok teljesen élvezhetetlenek, mert a hang mellett jelen van, egy a beszédhanggal párhuzamosan megjelenő torzítás. A jelenség a bemenet forrásától teljesen független. Először a UPC-s stb-re gyanakodtam, de ugyanúgy csinálja analóg kábelen és HDMI-n is. Így valószínűleg a TV-nél lesz valami bibi.Valaki ismeri ezt a jelenséget??? Esetleg ha van tipp a házi gyógyításra, akkor szívesen fogadom. Végső esetben marad a szerviz....
-
Cactustop
csendes tag
Sziasztok!
LM 660-as PVR funkcióival kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy ennél a típusnál ugye működik mindenféle funkció, mint pl. időzített felvétel kikapcsolt állapotban, élő műsor visszatekerése, egyik műsor felvétele miközben a másikat nézem. A kezelési könyv számomra nem elég egyértelmű ebben a vonatkozásban. Most szeretnék áttérni stb-ről kártyás digitális kábel adásra, de csak akkor, ha a fent leírt funkciók működnek.
Előre is köszönöm a válaszokat
-
Cactustop
csendes tag
Köszönöm a PVR-el kapcsolatos válaszokat. Érdekes, hogy nem mehet együtt a tv nézés+ egyidejűleg másik műsor felvétele. Ezt még az ősrégi scart csatlakozós UPC médiabox is tudja, pedig az egy ezer sebből vérző konstrukció.Ezek szerint nem tudok megszabadulni a boxtól...
-
Cactustop
csendes tag
Én használok NB2020-at LM660-as TV-hez. A hangja "érdekes". Ha UPC-s STB-ről nézem a műsorokat akkor elég élettelen a hang, viszont amikor külső tárolóról megy valami film, akkor sokkal dinamikusabban szól. Amit még észrevettem ,hogy igazán közepesnél nagyobb hangerőn szól jól, kis hangerőn teljesen elvesznek a mély hangok, amikből egyébként sincs sok, de még így is nagyságrendekkel jobb a hang mint a TV saját szpíkerein.
Nekem nagy csalódás volt, hogy a TV hangszín beállításait nem veszi át, sőt egyáltalán nincs rajta hangszín állítás. Legalább egy bass boost lehetne rajta. A 2420-as nak talán van EQ-ja, de az dupla ennyibe kerül, a Bluetooth és egyéb nyalánkságok miatt.
-
Cactustop
csendes tag
Sziasztok
Segìtsèget szeretnék kèrni. Pàr napja hasznàlok egy Nano 793ne tv-t. A bajom az,hogy kikapcsolás utàn az usb portok àramellàtàsa nem kapcsol ki. Mindkèt vinyo ledje viàgit kikapcsolàs után is. Egyen vannak a letöltött filmek a màsikat az èlő adàs felvètelère hasznàlom. Mindenfèle beàllitàst probàltam de sehogy sem akarja az igazsàgot amiota kapott egy sw frissitèst. Az eredeti sw-vel ha kikapcsoltam a gyorsinditàs+ funkciot akkor kikapcsolàs utàn leàlltak szèpen az usb-re kötött cuccok. Most a 03.21.36 sw van rajta. Az egyetlen dolog ami működik, ha a kèpernyő alatti gomb nyomva tartàsàval kapcsolom ki a tv-t. Ilyenkor lekapcsolnak az usb portok viszont ötből egyszer a tv nem kapcsolhato vissza. Sehogy... csak ha kihuzom a konnektorbol utàna vissza.... szoval tiszta őrület. Ha valaki tud, kèrem segitsen. Előre is köszi... -
Cactustop
csendes tag
válasz vendingo #104752 üzenetére
Nano 793 ne a hàtso usb-t kb. 30 perc utàn àramtalanitja kikapcsolàs utàn. Az oldalsòn mindig megmarad a tàpfesz, de az adatforgalmat leàllitja a tv ìgy pl. egy oda dugott vinyo se pörög feleslegesen annak ellenère hogy a led vilàgit rajta. De pl telot tudsz rajta tölteni. Beàllitàsokban a gyorsinditàs+ legyen kikapcsolva, az àltalànos beàllitàsokban a hdd energiatakarèkos üzemmòd pedig bekapcsolva.
-
Cactustop
csendes tag
válasz fujitsu97 #104795 üzenetére
Úgy próbàltad màr a hangot, hogy a hangbeàllìtàsoknàl a tv hangszoro+optikai helyett csak az optikai beàllìtàst hasznàlod? Igy elvileg nagyobb erőforràs jut az optikai kimenet bitfolyamànak a szinten tartàsàhoz mintha mèg a tv hangszoro kimenetet is vezèrelnie kène. Nem tul acèlos "hangkàrtya" van àm ezekben a tvkben....
-
Cactustop
csendes tag
válasz monster95 #104811 üzenetére
Én 2 méterről nézem az 50" nano 793-at. És az én ízlésemnek már majdnem nagy. Sztem 3 méterre elég az 55", főleg ha sima TV adást is nézel. Ha csak 4K filmnézést és konzolozást tervezel akkor OK a 65" 3 méterről.
Egyébként nálam egy LM 660 Cinema 3D-t váltott a 793 nano. És a magam részéről nem különösebben vagyok elájulva a minőségi ugrástól. Sőt... 8 év alatt nagyobb előrelépésre számítottam. Konkrétan a betekintési szög katasztrofális a régihez képest. Jelenleg az egyedüli előnyét a méreten túl, csak Xboxozás közben érzem. 4K-ban , 5.1-es hanggal házimozin tényleg egy csoda a játék. -
Cactustop
csendes tag
válasz fujitsu97 #104800 üzenetére
Ha esetleg miskolci vagy egy LG 2.0-ás hangprojektort fel tudok ajánlani egy rövid tesztre. Jó régi cucc, de tökéletes, csak optikai bemenete van.
Ja még annyi, hogy a házimozidon minden Dolby-s fiszf*sz hangbeállítást vegyél le alapra/kapcsold ki. A TV-n se legyen bekapcsolva semmilyen surround.
Ha így se jó akkor TV hiba, és ha mákod van akkor egy SW frissítés esetleg helyre teheti a nem túl távoli jövőben. -
Cactustop
csendes tag
válasz rainman72 #104819 üzenetére
Hát akkor én az IPS felé terelnék mindenkit, aki TV-t vesz és nem mindig merőlegesen nézi. Ezen a tipuson nagyon hamar fakulnak a színek. A feketéje jó, bár semmivel sem jobb mint a régi IPS-es LM 660-nak. Szal nekem picit csalódás....de ez van, marad vagy 8 évig ez is.
-
Cactustop
csendes tag
válasz OldMike #104822 üzenetére
Teljesen egyetértek. Akkor még jót akartak csinálni. Ma a jó minőséget csak a legdrágább kategóriában kapod meg nagyon sok pénzért. ((óóó azok a régi szép idők amikor 2011-ben egy alsó középkategóriás 6xxx-es 32"-es Philips TV-ben is volt subwoofer ))
Valószínűleg segített a 3D "réteg" is, mert a régi Samsung 3D-s tvknek is igen jó képe van.
Sajna az LM 660-nak random jelentkező USB port hibája van + a tuner része is vacakol + okos tvként használhatatlan a frissítések hiánya miatt. De a 3D miatt marad hálószobai tvnek. -
Cactustop
csendes tag
válasz Log4n88 #104898 üzenetére
Szia,
Nekem 796 nano van 50-es méretben, és hát nem igazán vagyok tőle elájulva. A betekintési szög kifejezetten rossz és a színek is csak középpontban ülve igazán jók. Én 9-es szériát vennék a helyedben még akkor is ha várni kell rá. Abban legalább van local dimming is asszem. Vásárlás előtt mindenképpen csinálj nézés próbát
Mondjuk én is csináltam a MM-ban, aztán otthon mégse lett az igazi. -
Cactustop
csendes tag
válasz szimszonos #104960 üzenetére
Tökéletesen egyetértek veled. Nálam azért gond ez a VA panel mert van, hogy a TV-s kanapé helyett az étkező asztaltól nézném a tv-t. És még mindig állítgatni akarom, mert idegesít ,hogy fakó és színtelen. A gyerekek a kanapén ülve meg fel vannak háborodva, hogy mit piszkálom, mert tök fasza a kép onnan nézve. Nekem nagyon kiábrándító az egész. Úgy látom a panelek gyártásánál már csak a költségekre mennek. Ha lehetne újonnan venni a régi 3D LM 660-at 50 vagy 55-ös panellel azonnal megvenném. Bármikor vihetnék helyette ezt a vackot. Ez a 4K-s hype nem igazán nyerő. Nem ad sokkal többet egy jó Full HD-s képnél. Legalábbis én minimális különbséget látok. És ez nagyon szomorú. 10 év fejlesztéssel ide jutottunk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.