Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- PlayStation 5 Pro teszt
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TRob1
veterán
válasz yvsmad #62496 üzenetére
Neked ez kell hogy legyen az AcrylicHosts végén:
127.0.0.1 localhost
192.168.0.105 snu.lge.com
192.168.0.105 lgtvonline.lge.comés a tv DNS sorába meg ez: 192.168.0.105 (mikor automatikusról kézire rakod, mást ne állíts át, csak a DNS sort)
Ez tuti. Ha ezek ok, akkor más a gebasz (tűzfal gondolom kikapcs addig)
Próbáld sztem a 04.45.25-öt, az hivatalos volt (habár elvileg mindegy)
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Beni2360
félisten
válasz yvsmad #62496 üzenetére
Bocs de nem voltam gép közelbe.
A te router beállításba nem kell belépned.
Még 1x nekem volt a szolgáltatói wifis modemre csatlakoztatva egy tplink wifis router,amire a tv volt lannal kapcsolva,tehát nem wifin. Erre a TPL.routerre vagyok felcsatlakozva a laptoppal. A kettő komunikált egymással gond nélkül. A tévén az átjáró és a DNS szerver nálam is azonos címen van (192.168.0.1) mint nálam is pont ez volt. Hiába írtam át a DNS ip számát a laptopom számára (192.168.0.101) nem működött. Pedig azt kell átírni.
Amit kiiktattam a második router és közvetlen dugtam a TV a szolgáltatói modemre azonnal a DNS szám határozottan más és kevesebb számokból állt.Így az átjáró maradt és a DNS szám nem pontosan : 546.34.23. Tehát ezt a számoz írtam át a laptopp IP cimére és egyből kapcsolódott.De előtte a gépen megcsináltam a leírt változtatásokat és elindítottam két dosos ablakot. A DNS átírása után ott van, hogy csatlakozás gomb és fentebb látod, hogy csatlakozik, ezután a frissítési lehetőséget megkeresve indítod.
Remélem érthető voltam, igyekeztem.Ui: Ha van modemed avval kell csinálni.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
*H*
aktív tag
válasz yvsmad #62492 üzenetére
A DNS-t írd át a számítógép IP címére.
Olyan verzióra állj vissza amihez megvan az a fájl is ami be kell másolnod a htdocs mappába. Ezek az NSU verziókhoz vannak, nem az USB változatokhoz.[ Szerkesztve ]
Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)
-
yvsmad
őstag
Ezeket már megcsináltam de nem itt a hiba.
A routeremet nem érem el a gépről a 192.168.0.1 címen. Más címen sem. Régebben a router fent volt az Eszközök és nyomtatók között, most nem elérhető. A gépemről nem megy kifelé a kommunikáció a routeren keresztül. Windows tűzfal is le volt állítva, de semmi. Talán egy másik topicban kellene keresnem. -
Beni2360
félisten
válasz yvsmad #62504 üzenetére
Ok.
De még mindig nem értem miért akarsz kommunikálni a routereddel?
Ez nem szükséges a frissítéshez.
Nekem még soha nem volt a router az eszközök és nyomtatók között, most sem látom.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
olasz69
senior tag
192.168.0.1 az ip címed a router ip-je és a 1_DNS-kiszolgáló is ez!
Most a router-ben!
Ezáltal a kezdő íp-d 192.168.02-/nálam ez a laptopom!
erre írtam a AcrylicHosts.txt-ben a két alsót!!127.0.0.1 localhost
192.168.0.2 snu.lge.com
192.168.0.2 lgtvonline.lge.comA tv kézi hálózati beállításnál a dns-t a Pc -m ip-jére írtam át azaz 192.168.0.2
Nálam az 192.168.0.5 az LGSmartTV-m
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
olasz69
senior tag
-
Balázs1986
addikt
Mármint böngészőből sem éred el, azonos IP tartományból? Lehet, hogy akkor neked egy szimpla router restart kell. Előfordul, hogy néha beakad.
Az, hogy nem látod hálózatból az Eszközök között, az lehet pl. azért is, mert nincs bekapcsolva a hálózatfelderítés a gépen.max004 és Imi1981:
42LF652V (és úgy tudom, hogy a többi esetében is) nem az utolsó, hanem hátulról a 4.karakter jelzi.
Nálam pl. 42LF652V ZA.BEEYLJP[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Balázs1986 #62510 üzenetére
köszönöm! És neked is olasz69 ! Meg is nézem gyorsan .
-
Yogi Bear
aktív tag
Sziasztok!
Készülék: UF850V / Szoftver verzió 03.20.05 (2015/09/11)
A korábbi (gyári) szoftver verzióval az EPG (guide) használatakor a bal felső sarokban a betekintő ablakban látszott az éppen nézett/kiválasztott csatorna műsora és hallatszott a hangja, valamint alul olvasható volt a műsor címe, szereplők és a tartalom.
A szoftver frissítés óta viszont se kép se hang, a kép helyén egy kis "sugárzó" jel és a felirat "csatorna adatok letöltése" látszik. Ha egy másik csatornát választok az EPG listából, akkor annak a hangja hallatszik, viszont a képe továbbra sem látszik (10 perc elteltével sem), valamint a "leírásban" is csak a "film címe", a "műsorszóró" (csatorna neve), a "kor besorolás" és "Adatok" cím alatt a műfaj látszik. Se szereplők, se tartalom, semmi egyéb.
Az adatok hiányát okozhatná szolgáltató hiba, de mivel az előnézeti kép sem látszik és a korábbi szoftver verzióval működött, ezért az újabb szoftver verzió hibájára gyanakszom.
Egyéb tipp?
Üdv YB
.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
yvsmad
őstag
válasz olasz69 #62516 üzenetére
Én nem írtam át, az biztos. Már régen nem foglalkoztam a router beállításaival.
Hol listázhatnám ki a kiosztott IP címeket?
A Serviio kiírja nekem az összes megtalált címet, a nem aktív eszközökét is, de egyik címről sem indult a router szoftvere. Ha látnám a routert az Eszközök és nyomtatók között, vagy bárhol a Windowsban, akkor meg tudnám nézni a címét, de nem jelenik meg sehol. Az ipconfig /all sem segített.
Van valami komolyabb gyári visszaállítás a routerre? (TP-Link WR-490N)[ Szerkesztve ]
-
zdna
csendes tag
Én ma vásároltam egy 55LF652V készüléket az AV planet ben 239000 Ft volt, szerintem ennyi pénzért megérte. Ez IPS panellel van szerelve. Előtte felhívtam az LG t, ahol azt mondták hogy ha 55 ös akkor tuti IPS lesz. A szériaszám alapján is IPS, Y végződésű. Vettem hozzá még egy MR 600 távirányítót, 9990 ért az edigital ban. Ez az első okos tv m. Valami fantasztikus a cucc, nagyon nagy élmény használni.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz yvsmad #62517 üzenetére
A sz gép a routerről megy?
wifin vagy kábelen?
esetleg egy reset próba volt már?
---------------
Beni2360: a tévé is akar kommunikálni a routerrel, mert ezt a címet keresi.
Egyáltalán már volt a TV fen a neten? Hogyan wifivel vagy kábellel?Valamit írnál az összeköttetésekről- TV, sz.g:
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
yvsmad
őstag
válasz Beni2360 #62520 üzenetére
A net bemegy a routerbe és onnan kábellel megy a gépbe is és a tévébe is. A tévé is volt már a neten, töltöttem rá appokat, hasznátam böngészőt, stb. Az internetkapcsolat működik a saját címéről és a gép címéről is. Lehet, hogy máshol van a baj, csak most bejött az, hogy nem látom a routert a gépről és ez csak rátesz egy lapáttal.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz yvsmad #62521 üzenetére
Ha nyitsz egy Parancssort, beírod, hogy ipconfig akkor az Ethernet csatlakozónak az alapértelmezett átjárója a router IP-je, azt el kellene érni böngészőből. (Lehet, hogy van virtuális adaptered, és akkor több helyen láthatsz eltérő címeket).
Amit ellenőrizni kellene első körön, hogy ez a parancs ad-e valamit vissza:
ping router ip
Mivel netezni tudsz, mennie kellene, de biztos-ami biztos.
Esetleg a C:\Windows\System32\drivers\etc mappában levő host fájlba nem lett belepiszkálva? -
Beni2360
félisten
válasz yvsmad #62522 üzenetére
probáld meg a 192.168.1.1 a tplink nekem evvel müködik
A router alján ott van az ip cím
na jó éjt mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
yvsmad
őstag
válasz Balázs1986 #62523 üzenetére
Már írtam, hogy az ipconfig ezt írja ki:
"Windows IP konfiguráció
Ethernet-adapter helyi kapcsolat:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag..:
Kapcsolati szintű IPv6-cím...........: fe80::599d:779a:e406:8f72%11
IPv4-cím:.....................................: 192.168.0.105
Alhálózati maszk..........................: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró..................: 192.168.0.1"192.168.1.1 sem működik, azzal is próbáltam már tegnap és tegnapelőtt is.
A pingelés eredménye a két fenti címmel:
-
Beni2360
félisten
válasz Benoe77 #62537 üzenetére
Ezt már vagy ötször megírtuk neki.
De erre ez volt a válasz:
Ezt tettem az elmúlt 2 napban, eredmény nélkül.
Ha a tévé DNS-szervezének ezt adtam meg, akkor nem tudott csatlakozni a hálóhoz.
És nálam is ez volt a helyzet egy napig míg rá nem jöttem, hogy az eredeti modemhez kell csatlakozni (én LAN kábellel csináltam) és nem az utána levő TP-LINK routerhez, ami rá volt kötve a modemre.
Nálam ez oldotta meg a problémát.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz yvsmad #62536 üzenetére
Ha a .105 a PC címe, és ezt manuálisan megadod a tv-nek, akkor IP címütközés lesz a hálózatban. Lehet, hogy pont ezért nem éred el a router-t se.
Ahogy Benoe77 is mondja, az IP címet állítsd automatikusra, majd vissza (ekkor a router sorsol egy kiosztható címet). Ha ezt nem tudod megtenni, vagy egyszerűbbnek érzed egyből mindent megadni, akkor a PC IP címe és a netmaszk alapján könnyen kitalálható, hogy 192.168.0.2-től 192.168.0.254-ig bármilyen IP címet adhatsz a tv-nek (kivéve a 105, mert az a PC, ill. ha más eszközöd is van, akkor értelemszerűen azoknak a címét sem).
A ping alapján (na meg az alapján, hogy tudsz pl. netezni) a router eléretőnek kell, hogy legyen nálad a 192.168.0.1 címen. A 192.168.1.1 IP cím a 255.255.255.0 maszk miatt esélytelen, hogy jó legyen neked. Ha a router konfig felületét továbbra sem éred el, akkor én is tűzfalra, vagy vírusirtóra tippelek, vagy ahogy már írtam, Windows\system32\drivers\etc\host fájl-ban valami bejegyzésre, vagy a router-nek nem a LAN interfész címen kell elérni a konfig felületét, hanem van valami külön erre dedikált út.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Itt mindenki gyári firmware-val használja a routerét?
Alternatív firmware-os routereken (OpenWrt, Tomato) nem kellene DNS szerverrel, kliens oldali (ide értem a TV-t is) DNS és IP beállításokkal bohóckodni. Mivel minden routeren fut egy DNS szerver (még a gyári firmware-os eszközökön is, csak ott ilyen szintű konfigurációs lehetőség nem biztosított), így ott beállítható, hogy milyen host nevet milyen IP-re oldjon fel. Tehát a szolgáltatói/egyéb - pl. google, ha az lenne megadva - DNS szerverekre ki sem küldi a feloldási kérést.
Persze lehet, hogy a többségnek ez nem opció.[ Szerkesztve ]
Alex
-
Balázs1986
addikt
válasz yvsmad #62536 üzenetére
Bocsánat a dupláért, letelt a szerkesztési idő. Ha jól sejtem (bár nem olvastam teljesen végig a helyi frissítés menetét, egyelőre nem érint), akkor az a cél, hogy a PC-t az LG frissítőszervereként lássa a tv, és egy adott könyvtárban levő fájlt keressen, akkor végső esetben nem kell ide se router, se a komplett helyi hálózat:
- UTP kábellel PC és TV direktbe összeköt
- TV-nek és PC-nek IP cím adás manuálisan, figyelve hogy egy hálózatba essenekPl.:
PC: Hálózat->Adapterbeállítások->hálózati kártya->IPv4 beállítások:
Manuálisra állítani, majd:
IP cím: 192.168.0.1
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró (nem muszáj megadni, mert nem mész ki a hálózatból, de ha akarod akkor pl.): 192.168.0.1
DNS nem kellAz AcrylicHosts fájlban a szerver neve melletti IP cím a PC címe legyen (a példámban 192.168.0.1, de ha ide már nem akarsz írni, akkor PC-nek add meg a 0.1 helyett a 0.105-öt).
TV:
Manuális
IP cím: 192.168.0.2
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró (nem muszáj megadni, mert nem mész ki a hálózatból, de ha akarod akkor pl.): 192.168.0.1.
DNS itt sem kell.Remélhetőleg így lefut. Ha kész, akkor állítsd vissza az eredeti kábelezést (mindent a router-be), majd kapcsolj vissza automata IP kiosztásra.
[ Módosította: Qru ]
-
jotzo01
tag
Sziasztok, én is elakadtam. Addig eljutok, hogy a tv felajánlja a frissítést, de a frissítési állapotcsík nem mozdul, és néhány perc múlva "frissítés sikertelen". A pc-n, a cmd.exe ablakban folyamatosan kiírja a "forwarded to server" végű sort, de más nincs. Tűzfal, skype, vírusírtó nem megy. Ötlete valakinek?
[ Szerkesztve ]
-
prisz
aktív tag
válasz max004 #62498 üzenetére
"Az új hivatalos frissítéssel memória hibákat dob néha:-( Vissza kell térnem a régire. Lb650v"
Ezt bővebben leírnád?
Mert az ősöméknek most frissíteném, de ha gáz a dolog akkor nem teszem. Jelenleg "offline" a tv, a telekomtól egy DVB-c-s HD boxot használnak HDMI-vel. Azért kérdezem, mert olvastam, hogy ott is gond lehet. Akkor inkább nem frissítek semmit... -
törölt tag
Nyugodtan frissíthetsz. Talán inkább egyedi hiba lehet az övé, a frissítés éppen az ilyen hibák kijavítására való, és leginkább nagyméretű fájlok lejátszásánál volt probléma, és a nem megfelelő wifi hálózat is gond lehetett. A frissítés után javasolt egy visszaállítást is csinálni.(tiszta telepítés a legjobb) Előtte célszerű egy csatornalista mentés pen-re.( a beltérivel tévézőknek nincs ilyen teendő, mint nálatok is a T-s boxnál)
-
yvsmad
őstag
válasz Balázs1986 #62541 üzenetére
Itt most egy kis ellentmondásba keveredtél önmagaddal.
Először azt írod, hogy DNS-nek írjam be a gép IP címét, utána meg azt, hogy DNS nem kell.
Ha nem kell a DNS, akkor mi legyen ott megadva és hova írjam a gép IP címét?Gyári visszaállítás után most már látja a gép a routert, megadtam a tévének az eredeti IP címét (.106), DNS-be beírtam a gép IP címét (.105), futtattam a 2 DOS progit, tévén frissítések keresése..... nem található új frissítés.
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Filmvilág
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Okos Otthon / Smart Home
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hardcore café
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.