Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tékozló

    tag

    válasz Gicz #35253 üzenetére

    Az a baj, hogy sokan nem optimális távról nézik a tv-t (sajnos én sem) és többet nyer az ember, ha belenagyít, mint túl messziről nézi az egyébként túl kicsi képet. A másik a bevilágítás, felhősödés LCD-n; na ezen is elég sokat segít ez a trükk még ha elég nagy hátrányai is vannak a belenagyításnak.
    Sokszor én sem akarok belenagyítani, jó úgy ahogy van, mert vagy közelebb megyek, vagy annyira olyan a film, hogy vétek lenne, vagy tényleg igen jó minőségű, stb., stb. Máskor meg igen is nagyon hiányzik a belenagyítás mert messzebbről nézzük és a Full HD jó minőségébe még belefér arról a távról.
    TV-ben is hányszor vágják a filmeket...
    Szerintem döntse el mindenki maga, hogy kell-e neki és mikor kell, mint a Trumotion és hasonló képjavítók. Én pl. szeretem a helyi sötétítést is, pedig van hátránya is. Örülök, hogy van ilyen, nem hiába rakták bele, sőt, az élkiemelő is tök jó tud lenni tompa filmeknél, csak mellé kell hangolni az élességet is. Persze ez is az optimális nézési táv fölött nyer értelmet, mert pl. közelebbről inkább csak ront. Valamint abszolút nem mindegy a forrás minősége, mert aszerint nyúlkál bele az ember.

Új hozzászólás Aktív témák