Új hozzászólás Aktív témák

  • zichie

    senior tag

    Adott egy LG 42LA620S tévé, amin egy érdekes hibajelenségbe ütköztem a csatornakezelésével kapcsolatban.

    A készülék Digikábelre (dvb-c) van kötve, de a műholdas része (dvb-s(2)) is használva van. A múlt héten a kábel helyett szobaantennát kötöttem rá és behangoltam a MinDigTV-t (dvb-t), mert egy műsort néztünk vasárnap este az RTL II-őn, ami nincs kábelen, de a MinDigTV-n akkor még FTA volt. Megtalálta az összes csatornát (a Főnix tévét is). Amikor kikapcsoltam a tévét és vissza, akkor viszont csak 8 csatorna maradt, a többit elfelejtette. Újra automatikus keresést csináltam, mindent megtalált, de kikapcsolás majd újra bekapcsolás után már csak 8 csatorna maradt. Ugyan ez volt a jelenség, ha kézi kereséssel kerestettem meg vele a földi frekvenciákat. Egy idő után feladtam, majd visszadugtam a kábelt és azt is újra végig kerestettem vele, mert a Digi betett néhány új csatornát. 161 csatornát talált, de kikapcsolás és újra bekapcsolás után már csak kilencven körüli csatorna maradt. Ezt többször is eljátszotta. Végül a teljes gyári beállítások visszaállítása segített, azóta nincs ez a probléma, de attól tartok, hogy esetleg újra előjön, ezért próbálom kinyomozni, hogy mi okozhatta a hibát.
    Annyit még hozzá kell tennem, hogy a hibajelenség alatt a műholdas részén két műhold (HotBird, Eutelsat 9A) is be volt teljesen hangolva, ami több, mint 2600 csatorna. Lehet, hogy betelt a csatornalistája és ezért hülyült meg? Van valami infó arról, hogy mennyi csatornát tud tárolni a készülék? Most a műholdas transzponderek közül csak azokat kerestetettem vele végig, ami érdekes lehet. Pl. a HotBird-en ott van pl. az Euronews és a Supertennis HD, ami nincs digikábelen. Az Eutelsat 9A-t már nem programoztam be, mert onnan csak az M1 HD kellett a Dolby Digital hang miatt, ami korábban digikábelen nem volt. Most már pár napja kábelen is van DD hang az M1 HD-n, ezért a műholdas verzióra nincs szükség.
    Ami még érdekes, hogy nem találtam csatorna törlési lehetőséget. Ez akkor lenne érdekes, ha műholdról valami közvetítőcsatornát (ideiglenes feed-et) nézek, ami csak időszakos. A közvetítőcsatorna lekapcsolása (a sportesemény vagy a koncert vége) után a csatornára már nincs szükség, így törölném, de nem lehet, mert nincs rá lehetőség. Van valami trükkös megoldás a (műholdas) csatorna törlésre?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák