Új hozzászólás Aktív témák

  • graphicman

    csendes tag

    válasz BloodRay #1667 üzenetére

    Szia! Bocsi, ha hülyeséget írtam! Én az LG-től kérdeztem meg az 5 év gondoskodást. Akkor ott is hülyeséget mondott a csaj. (?) Első két évben garancia, majd utána szavatosság van.

    Ajánlanál valami jó konvertáló programot? Milyen formátumra, 3D módra ajánlott konvertálni???
    Smart funkciónál csak a youtube 3D filmek működésére gondoltam.

    A következőket csak apró betűvel jegyzem meg! Nem áll szándékomban kötekedni. :N
    Garancia vagy szavatosság? Egyáltalán nem mindegy! (pl.: Egyiknél kereskedőnek kell bizonyítania, hogy nem rendeltetésszerű használat okozta a hibát, míg ezután a bizonyítási teher megfordul, a fogyasztónak kell bizonyítania, hogy a hiba oka már teljesítéskor megvolt és rendeltetésszerű használat mellett jelentkezett.)
    „harmadik évben szavatosság keretében ingyenes javítást, ingyenes alkatrészellátást, ingyenes kiszállást biztosítunk, ha a készüléket a helyszínen kell javítani.”(LG) Ebben az estben a HA szón van a hangsúly!
    Jogszabály írja elő a szállítást jótállás idejére: A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani, illetve ha nem megoldható, a szállítás a forgalamzó kötelessége. (de szavatosságnál már nincs ilyen)
    Második évtől a szavatosság csak parasztvakítás! Hiszen a bíróságokon számtalan per sorakozik, mivel a gyártó cégeknek eszébe nincs minden javítást állni a kötelező, garancia után.
    /Megjegyzem: Az 1 év kötelező garancia után Önként vállalt garancia/jótállás következik. Ez egy külön kategória ismét. Esetünkben nem különbözik az első évben vállat feltételektől.

    A Ptk. 248.§ (5) szerint ennek feltételei sem lehetnek a fogyasztó számára a szavatosságnál kedvezőtlenebbek, alapjában véve csak annyiban kell hogy több legyen a szavatosságnál, hogy a bizonyítási teher a forgalamzón van. De ez csak az alap, amitől a fogyasztó hátrányára nem lehet eltérni, ennél kedvezőbb feltételek természetesen szabhatók, ekkor a vásárláskor vállalt feltételek érvényesek.
    Megjegyzés: ha nincs kötelező jótállás, elképzelhető a jótállás feltételeinél gyengébb kötelezettségvállalás is, de csak ha nem jótállásnak vagy garanciának nevezik. Szavatosság viszont mindig érvényes és feltételei nem lehetnek a törvényben rögzítettnél kedvezőtlenebbek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák