Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laceb
tag
Szasztok!
LG 43UN73003LC
Ez a tévém
Mértem vodafonos sebességtesztet a tévé böngészőjével.
Vezetékkel és vezeték nélkül is ugyanannyi! kb 30Mbps
A router szerint vezetékesen 100Mbps, vezeték nélkül 5GHz-en 520Mbps
Mennyit tud valójában a tévé?
Nálam nincs jól beállítva valami?
kábel cat5e[ Szerkesztve ]
Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
veterán
-
laceb
tag
válasz Sys85 #104202 üzenetére
Nemrég vettem és tesztelgetem.
Netflix jó!Plex media serverrel
X-Men First class 2160p UHD HDR tökéletes
Gladiátor 2160p UHD HDR akadozik
wifin nem fogja elérni az 520Mbps-t amit ír a modem?
vezetékkel használjam inkább? az stabilabb?Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
veterán
válasz laceb #104205 üzenetére
Nálam se wifin,se kábelen nem akadoznak a 2160p filmek (Emby).
Persze biztosabb a kábeles csatlakozás,a wifi mégiscsak 1 rádiós cucc ahol lehetnek zavarok.Nálam 3m-re van a router mindenféle akadályozó/blokkoló tárgy,vagy bútor nélkül és még a 100Mbps közelében sem volt soha.
Volt amikor a tv mögött volt a router,tehát pár centire,de ott se volt 100 közelében sem.Amióta megvan a tv már a 3. routerem van (Xiaomi Mi Router 4, Asus RT-AC85P,most meg egy Tp-link Deco M4,+ mellette a szolgáltatós Arris wifis kábelmodem),de egyiknél se volt gyorsabb. -
vendingo
veterán
Sikerült vennem tv-t. 43nano793 lett a befutó, szebb volt a kép, mint az un7400-on, megérte a felárat. Kép rendben, feketével nincs gond, világosban ablak mellett is szép a kép, tv hangja tetszik, van benne mély az előző készülékhez képest, nincs bevilágítás, foltosodás, pixelhiba... Távirányító jópofa, tetszik, hogy van benne wifi, és ezáltal könnyebben netflixezek, nem kell chromecastal meg telefonnal bohóckodni. Ami kérdésem lenne: bekapcsoláskor szép képeket vetít, de nagy kockában ugrál a képernyőn, hogy nincs jel, meg programozzak be csatornákat. Ezt ki lehet kapcsolni valahogy? Csak a képeket vetítse a felirat nélkül. Nem fogok tv műsorokat nézni rajta, nem fogom beprogramozni, nincs is tv előfizetés itthon.
Amúgy féltem, hogy kicsit nagy lesz a 43", de elfért volna itt egy 49-es tv is. :)
Sajna ma nincs lehetőségem filmekkel tesztelgetni, de holnap erre is sor kerül.
Szerintem jó vétel volt, 10+ éves 32" 720p tv-t váltott.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
zsiz
őstag
válasz TeeJay #104183 üzenetére
Oké, csak azért kérdeztem, mert nekem most "optikai+tv hangszóróra" van állítva a hang és ugye úgy lehet is szabályozni. De mivel nincs hozzá eszközöm, nem tudom megnézni mi történik, ha kötök rá valamit optikán. Szól mind a kettő egyszerre vagy hogy? Ha úgy sem lehet szabályozni, akkor viszont rendelnem kell valahonnan az erősítőhöz távirányítót..
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
t-joco
tag
Ez a beállítás az 50NANO793-on is elvégezhető,vagy csak a 8as Nano-ra javasolt?
7es Nanon pl nincs Local Dimming, Dolby Vision... -
OldMike
őstag
-
wierra
senior tag
válasz t-joco #104212 üzenetére
Az rtings általi javaslatok IPS paneles modellekre vonatkoznak. Az 50NANAO793, mint ahogy tudod, VA panellel rendelkezik.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
wierra
senior tag
válasz toompa #104198 üzenetére
50NANO793 talpfelfogatására 4 db M5xL30 csavar volt a TV dobozban. A tartókonzol felfogatásához ugyanilyen méretű csavarokat javasol a szerelési utasítás.*
*emlékeim szerint
[ Szerkesztve ]
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
OPiiPO
veterán
válasz vendingo #104207 üzenetére
"43nano793 lett a befutó, szebb volt a kép, mint az un7400-on, megérte a felárat" - gratula!
( mindjárt jön TeeJay, aki majd jól elmagyarázza hogy azt csak úgy látod hogy a NANO-nak szebb a képe )"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
rainman72
nagyúr
Hello
A 70UN71003-al van személyes tapasztalat?
KöszönömPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Wolverine
félisten
válasz toompa #104215 üzenetére
Ez egy szabványos falikonzolnak tűnik normál VESA-felfogatással. Ilyenkor a falikonzolhoz adnak egy csomó különböző csavart a dobozban, amik közül ki kell választani, hogy melyik kell a tévéhez. Ha ezek a csavarok nincsenek meg... akkor jön a probléma.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
junior19
senior tag
válasz t-joco #104220 üzenetére
Valamelyik Szakértői képmód, azok általában a legpontosabbak.
Azokat szemre már piszkálni sem érdemes, csak műszeres kalibrálással lehet pontosabban beállítani.
Háttérfény a megfelelő értékre állítva, színhőmérsékletnél ha nagyon meleg a meleg2, akkor meleg1-re kapcsolni.
Sötétben gamma 2,4 vagy BT.1886, világosabb környezetben 2,2.codec project
-
Zoller83
csendes tag
válasz asdf_ #104219 üzenetére
Köszi a választ! Azt hittem az egérmozira senki nem fog reagálni
Igen, néztem, hogy talán a 0-s gomb hosszan nyomva, de attól még nem igen lesz belőle shortcut Végül is nem létfontosságú, csak még szokatlan kicsit a WebOS, Samsungban alapból benne van a Live TV (itt is csak el van "rejtve". Ellenben kellemesen csalódtam az LG-ben, Úgy voltam vele hálóba jó lesz, bluetooth-t meg ilyen kis kémnyílásba nem is nagyon tesz más, az meg hasznos, ha elalszik a feleségem, akkor bedugom a bluetooth fülest és nézem tovább. Szóval kezd megtetszeni a WebOS, még lehet praktikusabb mint a Tizen....
-
t-joco
tag
válasz creed33 #104225 üzenetére
DE visszaküldtem. hosszú gondolkodás után úgy döntöttem, hogy adok neki még 1 esélyt,hátha csak rosszul sikerült példányt fogtam ki... rendeltem ismét 50es Nano 7est.
Sajnos ennél is jelen van a DSE jelenség,bár nem annyira zavaróan,mint a másiknál.. Még nem tudom mi tévő legyek,de lehetséges,hogy ez is megy vissza,és "elfelejtem" a Nano szériát.. -
blakey
titán
válasz t-joco #104227 üzenetére
A DSE nem NANO "betegség", sima LCD-n is olyan DSE-t láthatsz, hogy elsírod magad. A LCD betegség minden LCD variánsan megjelenhet.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
drzozo
senior tag
Na az itteni ajánlások alapján berendeltem egy LG 65UN80003LA-t. Kíváncsi leszek. Egy 32-es HD Sony-t vált.
[ Szerkesztve ]
-
creed33
aktív tag
[link] ezzel a youtube videóval meg lehet nézni hogy dse hibás e a tv?Ha igen pontosan mit kell nézni nem tudjátok?
-
vendingo
veterán
válasz OPiiPO #104218 üzenetére
Boldogabb lettem volna, ha az un7400 képe szebb, spóroltam volna 15 ezret.
Sokat visszaolvasva feltűnt, hogy zsigerből lehúzza, de inkább a szememnek hittem, szinte egymás mellett voltak a polcon, könnyen ősszetudtam hasonlítani őket. Csak azt bánom, hogy az 55-ös neccesen fért volna el itthon, ezért a kisebbet kellett vennem. :(Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
szimszonos
őstag
válasz OPiiPO #104143 üzenetére
Mi a baj a nano 8-as szériájával?Miért nem ajánlott?Pedig pont a 49Nano803 szemeztem ami IPS paneles,vagy 50Nano793 a másik ami meg most már innen tudom hogy VA paneles.49-50 colos tv ami szóba jöhetne nálam és ez a max keret vagy az olcsóbb UN 7400 ahogy nézelődtem az is van IPS meg VA panelesben is 49-50 col.Nagy világos szobába venném a tévét,besötétítés nem mindig megoldható nappal.max 3m-ről néznénk.Filmezés,xbox,digi tv,netflix,szóval mindenre lenne használva napi 5-6 órát.Mit javasolnátok IPS vagy VA panel?Nano vagy elég a sima led?Teltebb színek ami a nano tv előnye kijön 2m feletti távolságnál is?Ki mit javasolna?
[ Szerkesztve ]
-
creed33
aktív tag
Ma ugrik a majom a vízbe, megkapom a tévét. (50 nano793)
Nem kell írjam mennyire reménykedem hogy belenyúljak egy jól szerelt példányba -
creed33
aktív tag
válasz szimszonos #104238 üzenetére
Világos szobába IPS panelt ajánlják.
-
vendingo
veterán
Ips-t mondanám világos szobába, így az 50-es nano ki is esik. Az un7400 képe is szép volt, igy részemről arra megy egy ajánlás, főleg ha 3 méterről néznétek. Ekkora távolságon szerintem elvész a nano előnye. Ha meg va panel mellett döntenél, akkor inkább samsung tu8xxx sorozatot mondanám. Nagyon szép képe volt, csak világos szobába sokra nem mentem volna vele, ezért vettem ips-t.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz szimszonos #104242 üzenetére
8as széria felejtős, sok helyen lehúzták őket.
Mondjuk én nem vagyok hozzáértő.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
OPiiPO
veterán
NANO 8-as tapasztalat - nem mindegyik ilyen azért. Sajnos edge lit a 8-as, 7 az direct led, 9-es pedig FALD.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
rainman72
nagyúr
válasz szimszonos #104246 üzenetére
UN73 szélső talp,UN7390 fehér szín.
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
asdf_
veterán
válasz szimszonos #104246 üzenetére
A sima 8-as mehet, csak a nano8 edge.
-
creed33
aktív tag
Na kezdek vele ismerkedni. Beállításokat innen a fórumról próbálom összeszedni.Jelenleg analóg TV adásokat tudok csak fogni, csütörtökön teszik bele az IC modult,akkor már HD adásokat is tudok nézni. Az analóg számomra gyakorlatilag nézhetetlen. Szerencsésnek tűnő, nem éles kép és akkor finoman fogalmaztam. Ha csak ezt a képminőséget tudná a TV már egyből küldeném is vissza. A lelki világom megnyugtatására YouTube 4K videókat néztem vele. Ez már rendben volt. Remélem nem kiabálom el, ezt a Dse jelenséget hálisten még nem látom, de még csak most kezdtem el vele ismerkedni.Csütörtök délután fog kiderülni mennyire leszek vele megelégedve,mikor tudom majd a HD adásokat is nézni. Reméljük a legjobbakat,szerintem még fogok pár kérdést feltenni nektek a közeljövőben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Overwatch 2
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás