Új hozzászólás Aktív témák

  • sasa134

    addikt

    válasz sasa134 #103817 üzenetére

    Na, akkor válaszolok magamnak -illetve leírom a megoldást a problémára. Ami a következő:

    a Tv-m egy pár napja azt játsza, hogy kiírja, hogy a LAN-kábel le lett csatlakoztatva, majd kb rögtön utána, hogy a LAN csatlakoztatva. Közben Netflix, Youtube alatt akadozik a hang, mintha tényleg elveszítené a kapcsolatot egy pillanatra.
    A TV egy kb másfél éves 49 Sk8000, egy D-Link Gigabites Ethernet Switchről jön a net kábelen, semmi változás nem történt, ez a setup hibátlanul működött az elmúlt másfél évben... Tv-t kihuztam éjszakára, minden ethernet kábelt újra ki/bedugtam, modemet és switchet újraindítottam, minden alkalmazás és a TV OS-se is a legfrissebb

    Elkezdtem kutatni a neten, és hamar kiderült, hogy messze nem egyedi a jelenség, sőt, szerte a világból írja sok ember, hogy különféle LG modelleknél jelentékezik a hiba.
    Először azt hittem, a LAN-nal van gond csak, így hogy ezt kizárjam, ki akartam próbálni a TV-t wifin - igen ám, de a menüben képtelen voltam bekapcsolni a wifi funkciót (nem lehetett a kapcsolót ON-ra állítani). Elkezdtem ezután kutakodni, az lgcommunity.us.com-on egy méreted fórumtopic foglalkozik ezzel ("LG Smart TV wifi won't turn on" a neve).

    A megoldást egy főrumozó szállította és a posztokból egyértelműen kiderül, hogy az LG biztosan tud a problmáról, csak lapítanak, nehogy világszintű visszahívás éegyen belőle..Többen gariztatták a TV-t, amikor is a kiérkező szervizes azt csinálta, amit a fórumozók is megoldásként megjelülnek. Szóval ha a TV-d dobálja a netet, gond van a magic remote-tal (pl elmegy a kurzor), vagy nem működik a wifi - akkor üdv a klubban..

    Fontos: mindenki saját felelősséégre nyúljon a TV-jébe, aki nem meri maga szerelni, vigye szakszervízbe. Én olyan ideges lettem, hogy ma reggel lekaptam az állványról, lefektettem az ágyra és kb 25 perc alatt megcsináltam.
    Nem vagyok műszerész, sem technikus, sem TV-szerelő - szerelem a számítógépeimet magam vagy 20 éve, és egyetlen csillagcsavarhúzóval orvosolható a probléma.
    A modell egy 49SK8000.

    A tv-ben a BT és wifi modul középen hátul van, ez egy fehér ill. ezüst kábelköteggel van az alplappal összekötve. A lényeg: le kell húzni óvatosan a BT/Wifi modulról a kábelt, majd újracsatlakoztatni (van egy pró kis fül ami bekattan, azt le kell nyomni lehúzáskor), majd vissza csatlakoztatáskor halk kattanással jelzi, hogy a helyén van. Elméletileg itt vmi felőleti korrózió okozhat galibát, ezért egy plugoff/plugin segít(het). A másik: e nevezett kábelköteg (nálam legalábbis) 3 helyen halvány kék kábelösszefogó szalaggal van betekerve. Mivel a kábel maga a wifi antenna, ha leszedjük (ÓVATOSAN nehogy melevágjunk a kábelbe) ezt a kék szalagot, a kébel szálait szét tudjuk választani és a csatlakozól közelében található kábeltöréseket szépen ki tudjuk simítani, el tudjuk egyengetni. Ezt a 2 dolgot tettem , és bekapcsolás után voilá, van wifi, megy a LAN, megy a távirányító mindenféle gond nélkül, nem akadozik a hang Netflix, Youtube stb alatt.

    Amit tenni kell:
    - áramtalanítsd a TV-t :)
    - fektesd el a TV-t (esetemben 49SK8000, más LG TV-k esetében eltérhet a layout/design..)
    - csavarozd ki az összes hátlapi csavart. 2 féle van, ne keverd össze őket (hátul a 4 lenti középső vastagabb)
    - egy csavar van a kábel TV kártya alatt - ha a kártyát kihúzod, meglátod.
    - a hátlapot picit határozott mozdulattal körbe ki lehet feszegetni a helyéről és szépen lejön
    - hátul jobbra van az alapólap - ennek az aljából jön egy kábelköteg (felirat rajta: EAD63986811 - IR A, és WIFI B:280) - ez megy a BT/Wifi modulokba. Ezen a kábelen látható a kék színű összefogó. Ezt óvatosan (és pipere ollóval csináltam) vágjuk le, vigyázva hogy véletlenül se a kábelt vágjuk el.
    - a kábel csatlakozik a BT/Wifi modulhoz (zöld kb 3x4cm-es kis nyák) ami egy szürke műanyag takaró alatt van. Ezt 4 csavar fogta szemből, 2 alulról. Csavarozzuk ki. Vigyázni, mert ennek a szürke takaró elemnek van 2 kábelvezetője, amibe a wifi antenna kábel (is) bele van fűzve. Bújtassuk ki a kábeleket, mielőtt a szürke műanyag takarót felemeljük, hogy a wifi modulhoz hozzáférjünk (ha nem így tesszük, kitépjük a kábelt a helyéről, rosszabb esetben elszakítjuk)
    - nekem le kellett venni a 2 talpat is, hogy a szürke műanyag takarót fel tudjam emelni, mert a talp bele van csavarva (az én modellemnél) - csak így lehet hozzáférni a wifi modulhoz
    - ha megvan a wifi modul, a kábelt óvatosan húzzuk le, majd dugjuk vissza (középen van egy kis fül ami tartja).
    - a kabelt a wifi modul és az alaplap közt egyengessük el, húzzuk szét, a töréseket kisimítottam
    - tegyül vissza a szürke takaró lemezt, vigyázzunk hogy a wifi kábel ne legyen csavar útjában
    - csavarozzuk vissza a talpat
    - pattintsuk és csavarozzuk vissza a hátlapot

    Eredmény: lett wifi, hibátlan a magic remote (van kurzor MINDIG), és az ethernet csatlakozási hiba is megszűnt.

    Mégegyszer: csak saját felelősségre csinálja mindenki, én nekiugrottam mert a netes tartalmakra a TV gyakorlatilag használhatatlanná vált és a megoldás működik.

    [ Szerkesztve ]

    Avanti Roma

Új hozzászólás Aktív témák