Új hozzászólás Aktív témák

  • MTünde

    csendes tag

    Hello.
    Megjött a Panasonic F-VXR50G-W légtisztító (40m2 légszűrés, a 22nm-re szóló párásítást csak később tudtam meg)
    2 teljes hetet használtam. Ha 24 órát megy 2x is fel kell töltenem, mert kicsi a tartály, azaz majdnem 5L vizet simán elszór úgy, hogy a finom pára mégcsak nem is látszik, nem érezhető. Általában 40% párát mutat, tegnap meglepett, hogy felgyulladt az 50%-os lámpa. Lehet, hogy nagyobbat kellett volna vennem, szerintem a 40 nm-re hirdetett a 35 nm-re kevés. A por persze nem tűnik el, csak nem a levegőben száll, szinte alig látni, nem úgy, mint rég, amikor besütött a nap - a por a víztől és ionizálástól leülepszik, amit leporszívózok a gép szűrőjéről, padlóról és csak gyorsan áttörlök mindent 1-2 naponta és egész jó látvány a lakás :)
    Szép, csendesen működik, ha szagot érez előrenyílik az eleje és felemelkedik, akkor pár percig hangosabb.
    A levegő kellemesebb, az este 6kor sütött csirke lefekvéskor már nem volt érezhető. Sokkal jobban alszom, már nem ébredek fel éjjel 2-3x inni, köhögni a szárazságtól. Gyakorlatilag 2 hete kialszom magam :)
    Hátránya: elég drága volt és csak 1 év a garancia. A felesleges kábelt nem lehet eltüntetni benne, nincs helye. A tartályt ki kell billenteni, felfelé fordítani, letekerni egy nagytenyérnyi kupakot, feltölteni vízzel, majd lezárás után vissza kell fordítani lefelé és behelyezni a helyére. Eléggé fájós a kezem, ezt a befőttesüvegnyitás érzést kihagynám, nem tudom miért is nem tudták megoldani, hogy kibillentsük a helyéből a tartályt és csakúgy feltöltsük egy kancsóból.
    Összességében jobban vagyok, kipihentebb. De lehet, hogy jobban körülnézhettem volna a piacon, más termékekben többfajta szűrő van. Kissé aggódom a vízkő miatt és amiatt, hogy túl ritka az országban ez a készülék. Remélem, ha szükség lesz rá lesz alkatrész és csereszűrő, minél később.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák