Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
RapaNui1
aktív tag
válasz legopingvin #71097 üzenetére
Az a Concorede még mindig fent van, de tegnap előtt regisztrált az eladó, gondolom csaló óva inetenék tőle mindenkit.
-
Crus
őstag
válasz legopingvin #71097 üzenetére
Azt a Concorde-ot én is láttam. Friss regisztráció, bontatlan DeLorean 40k-ért. Hát persze. Úgy átverés ahogy van!
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz Mauzes #71098 üzenetére
Könnyen lehet. Nekem sajnos negatív tapasztalatom van és továbbra is durván vonzóbb a bolt, számlával, gyakran ingyenes kiszállítással, GWP-vel, mint ezek a hiénák, akik 150 ezres tételnél 1.000 Ft engedményben gondolkodnak.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
-
sb
veterán
válasz apholyon #71099 üzenetére
Ha ez a legjobb webshopos árakból van, tehát -20-30%-ra jön rá -10% akkor szvsz rendben van.
Már írtam de szerintem tök más az elvárás, nekem bolt is tud (messze) kerülendő lenni és egyszerűbb/biztosabb átvenni akár magánszemélytől is ha "útba esik". Látom mit veszek és kicsit olcsóbb vs boltból ki tudja mi jön és mikor.De ez BP, vidékről tök más a perspektíva ha alapból szállítással kezdi az ember. Terméktől is függ, hogy boltból venném-e inkább.
A tapasztalatom amúgy nekem felemás, főként az oldaltól függ. Amikor eladok (inkább mással van tapasztalatom, nem Legoval), akkor azzal jön a vevő, hogy 50k boltban, amit árulok 1.5 napos, csak kipróbálva, bolti számlával, 3 év garral de ő nagyker nettóért tud venni, tehát 35k-ról indulunk, nem piros monitort akart eredetileg, hanem zöld nyomtatót, ezért 25-nél többet nem tud adni... ja és széthasznált, legyen 20k. Házhoz.
Amikor én veszek akkor pedig örülök, hogy 10%-al olcsóbban kapom és mondjuk közelebb is van 1 órával mint a bolt.Ettől függetlenül jófogáson én sem láttam nagy ziccereket, ami boltban nincs hasonló áron, így nem is jellemző nálam. Inkább ha nincs boltban, kifutott, nehezen elérhető, stb...
Ha meg bárhol kapható de mégis előnyösebb ár/hely/stb miatt akkor jöhet.@Crus
Ez is relatív. Ha a 280k-s/170-190k akciós/másodpiacos Liebherrt adta 150-ért akkor lehet, hogy nem alkuképes.@5150head
Már írtam. Jön az ünnep. Élére állítva ez vagy a Venator is jó lesz karácsonyfának ha raksz rá pár díszt.[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Na szóval a Concorde. 21 zacskó, plusz egy papír zacsi gondolom a szélvédőnek 293 oldalas útmutató, tehát nem vékony, illetve talán nincs matricaív, mert eddig nem találtam vagy csak elkerülte a figyelmem, de mintha minden printelve lenne, majd kiderül.
A hókusz pókusz házról majd úgy szeretnék fotókat feltenni hogy mellé teszem az Alpesi házikót, a Kovácsházat, meg a Viking falut, esetleg Eldorádó erődöt így mindenkinek lesz összehasonlítási alapja és el fogja tudni dönteni hogy kell-e neki vagy sem.
-
RapaNui1
aktív tag
Az első 6 zacskó után kész a futóműház és majdnem az egész merev szárny. Gondolom majd erre kell ráépíteni a törzset. A narancssárga elemek csak segéd elemek amíg el nem készül a test. Eddig nem túl nehéz az építés és gyorsan is halad, viszont számomra elég élvezetes, mivel az ember alig várja hogy hogyan alakul majd ki az egész. Eddig tetszik a dolog, ráadásul az is jó, hogy nem autót vagy épületet kell építeni hanem ezt az ikonikus repülőt.
-
apholyon
aktív tag
Ezt nem specifikáltam, de nem a hivatalos Lego árakhoz nézem, nyilván. Általában ÁK legalacsonyabb, megbízható boltos, akció nélküli árához viszonyítok, mivel onnan bármikor meg tudom rendelni és fixen nem vernek át... Szerintem ez így észszerű...
Abban egyetértek, hogy ha van kínálat másodkézből és van lehetőség személyes átvételre, akkor megérheti minimális kedvezménnyel is, de ez - ahogyan Te is írtad - leginkább Bp-en lehetséges, vidéken (kiváltképp a szegényebb, fejletlenebb régiókban) esélytelen.
Azt sem tartom kizártnak, hogy én vagyok figyelmetlen, de még sosem találtam egy készletet még bontottan sem 40%-kal olcsóbban... Ha Ti tudtok ilyen felületet / fórmot, szívesen veszem az ajánlást!
[ Szerkesztve ]
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
addikt
válasz RapaNui1 #71108 üzenetére
Arra igen, ha külön lenne a 2 szárny, nem így egybeépítve, akkor kb folyamatosan szétesne az egész, és agyvérzést kapnál (:
Nagyon tetszik amúgy a repcsi, erősen gondolkozom is rajta, de ez a 102 cm-s hosszúság elriaszt, mert megint ott tartok, hogy hova teszem.."It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Tyler Durden #71110 üzenetére
Azt még én sem tudom hol lesz neki hely, de majd ha megépül kiderül, az is lehet hogy nem tetszik majd és eladásra kerül, vagy pont a mérete miatt kell mennie a háztól
-
addikt
-
Dilikutya
félisten
válasz Tyler Durden #71112 üzenetére
Az asszony...
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
addikt
-
apholyon
aktív tag
Aki használ tervező progit, melyiket ajánlja? Rendelnék alkatrészeket, van egy csomó ötletem, de nem tudom hogy mutatna / férne el...
-
HUN_Sector
őstag
Stud.io
Szerintem az a legjobbMás: Itt az új halloween gwp fun and funky készlet
Lila űrhajós sisakkal
[link] -
sb
veterán
válasz apholyon #71115 üzenetére
Kérdezted a boltot, alkatrészekhez még a kockaáruházat érdemes megnézni, rendszeresen van 30%-os kedvezmény, épp most is.
Persze van ami drága de szoktak lenni megérős cuccok is.Plusz linkeltem fentebb az új halloweeni gwp-t. Nem tudni a pontos dátumot és összeget, de októberben biztos jön, talán a szokásos 19k körüli vásárlási limittel. De szokott lenni másik gwp is ilyenkor, kicsit magasabb összeggel.
Nyilván ezt se tudni előre mennyire éri meg, eleve a PaB vásárlás is, ha épp onnan kell vmi akkor érdemes egyáltalán foglalkozni vele. -
lilaűrhajós
újonc
válasz HUN_Sector #71116 üzenetére
Hurrá! Akkor már csak tartályt kell lőni. Kíváncsi vagyok, hogy azt is belerakják-e majd egy másik random készletbe.
-
Đusty
addikt
Volt már olyan, hogy utólagosan gyártottak egy szetthez alkatrészt? Vagy csak valaki gondolt egyet és csinált rá kompatibilist? Az a concorde orr továbbra is ritka gagyira sikerült, a cobié jóval szebb bár az meg nem lehajtható azt hiszem. De az 100%, hogy sokkal szebbre meg lehetett volna csinálni.
-
apholyon
aktív tag
Egyelőre bejön ez a stud.io, bár még csak kapirgálom a felszínt (és egy kézzel ez sem egyszerű...). Csináltam pár próbát (nem a legvidámabb téma... ), a sírokat nagyrészt netes tervek alapján, az angyalok és a kasza saját fejlesztés... mindegy, addig is leköt és nem költök még többet...
-
golfvariant
aktív tag
válasz golfvariant #71092 üzenetére
Hát ezt át tudom venni, nem úgy mint a Micimackót... köcsögök ezek
-
balint82
senior tag
-
balint82
senior tag
-
csaabz
őstag
A 75334 -es készlet kapott egy kis házi tuningot.
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
HUN_Sector
őstag
válasz golfvariant #71124 üzenetére
Át fogod venni?
-
pn4hvq
senior tag
válasz HUN_Sector #71129 üzenetére
Az az igazi kérdés, hogy kivár és megpróbálja-e majd vételár felett eladni?
-
golfvariant
aktív tag
válasz HUN_Sector #71129 üzenetére
Azt kellene, de most írtam nekik egy emailt, hogy nem túl korrekt hozzáállás a korábbi micimackós megrendelésem törlése 1/5 áron, amikor már visszaigazolták, és szerepelt a megrendelésnél hogy a Terméket biztosítjuk... (másoknak gond nélkül ki is adták a terméket)
Most jelen esetben úgy tűnik nem jelent problémát a termék elárazása, pofátlan módon képesek lennének kiadni a terméket 50x-es áron
Be is másoltam a korábbi indoklásukat:
"A Vásárló tudomásul veszi, hogy az Alza jogosult egyoldalúan elállni a szerződéstől, abban az esetben, amennyiben a Vásárló által megrendelt termékek ára az Alza belső rendszerének hibájából tévesen jelenik meg a honlapon és erről a hibáról az Alza a Vásárlót tájékoztatja. Ebben az esetben az Alza visszafizeti a Vásárló részére a hibásan feltüntetett és a Vásárló által megfizetett vételárat."[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
válasz golfvariant #71132 üzenetére
Nem azt mondom, hogy mindig le kell nyelni a békát, de szerény véleményem az, hogy jelen esetben fölöslegesen pazarolsz ezekre energiát... ott az ÁSZF feketén-fehéren, elfogadod rendeléskor...
Más: Stud.io eléggé elkapott, 1-2 óra csak úgy elröppen... Csináltam próba jelleggel egy kaput és kerítés részletet. Mindig is nagyon tetszettek a temetők, főleg a régi, patinás, ódon helyek... Nyilván nem mindenki kedveli a témát, de mi a véleményetek erről? Tippek esetleg, hogy mit lehetne másképp?
-
Giantpumpkin
csendes újonc
egy kis off: ma ez a "dolgozói készlet" fogadott a melóban. Nem túl kreatív
-
apholyon
aktív tag
válasz Mozaart #71137 üzenetére
Ehhez a témához direkt lett fekete...
5150head: Köszönöm.
Már most ráfutottam egy rendkívül idegesítő hibára: rengeteg alkatrész nem érhető el az adott színben... Rá fog menni egy óra, mire kijavítgatom, arról nem is beszélve, hogy az összhatás már más lesz... Nem is értem minek engedi a program adott elemnél a nem létező színek használatát... ezt nem lehet beállítani valahol?
Szerk.: megvan, nem volt bekapcsolva a szűrő gomb...
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz golfvariant #71132 üzenetére
Én is írtam nekik a 2. készletre amit lemondtak... de úgy, hogy végig státuszolták, hogy minden f*sza, lefoglalva, biztosítva, kifizetve, előkészítés alatt, szállítás közben, várható érkezés, átvehető holnap, stb...
Nekem annyi sem jött egyébként, hogy "elálltunk b+". Egy darab levél jött, hogy törölve, úton a pénz vissza. Se indok se semmi.
Én főleg emiatt írtam, mert ez legalja szint. Ha van oka rá, ászf-ben bármi legalább indokolja meg. Indok nélkül ez egy nem teljesített szerződés. Fizettem, semmi nem történt.
És ha már írtam akkor a fentit is megemlítettem, hogy ha elírnak egy árat és ászf szerint elállhatnak, az egy dolog. Az meg egy másik tök független, amikor 1.5 hétig úgy értesítenek, hogy nagyon rendben van a rendelés és történik valami...
Minden második héten kapnak egy gvh büntit vevő megtévesztése miatt.Szerintem egy ilyen végigstátuszolt nagy semmi sokkal gázosabb mikor ki van írva, hogy még "26db van raktáron, siess"... vagy vmi hasonlóért is kaptak már büntit.@apholyon
Egyrészt meg kéne nézni az ÁSZF-et, mert általában le van írva (vagy kéne), hogy mi minősül rendelésnek és mi a szerződéskötés dátuma. Sokszor ezzel játszanak, hogy még nincs adásvételi szerződésed amikor megnyomtad a gombot... addig csak rendelés van, minden csak ígéret, lehet, hogy lesz, az ár sem biztosított, stb.
Utána jöhet akár a manuál (nem gépi) visszaigazolás, amikor már vállalást tesznek/létrejött a szerződés is akár. Fizetés után meg szvsz így kéne lennie.Aztán persze megkötött szerződéstől is el lehet állni de ott már jó indok kell hozzá, hogy komolyan vehető legyen a cég. Félreárazás lehet ilyen... de ha ez is ilyen formán derül ki akkor rég szar az egész.
Másrészt pedig az ÁSZF-nek sem kell mindent elhinni. Sok helyen olyan orbitális hülyeségek vannak benne amikkel eleve elmeszelnék őket egy kérdéses helyzetben. A legjobb példa amikor a fentieket keverik: amíg ki nem szállítják addig csak rendeltél és minden csak ígéret, részükről... 3 mondattal arrébb meg le van írva, hogy gombnyomástól szerződés és fizetési kötelezettséged van, stb... vevői oldalról. Persze.
-
LÁZ
Topikgazda
venator gwp e
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
LÁZ
Topikgazda
540 pieces | 64.99€ | 6th November 2023
ADOM
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Melezor
csendes tag
válasz apholyon #71099 üzenetére
Alapvetően szerintem akik bolti ár alatt árulnak, nekik vagy van kapcsolatuk Nyíregyen, vagy ott dolgozók, a bolti kedvezményre ráteszi a dolgozó a hasznát, meg a közvetítői is a sajátját, hogy jobban megérje nála megvenni, mint a boltban. Akik ugyanannyiért adják, vagy drágábban , mint a boltban, ők vagy az első hullámot (hiányt) próbálják meglovagolni, vagy a teljesen amatőrök akik úgy hallották, hogy lego=arany.
Én inkább itthoni webshop vagy nagyon jó sah akcióban veszek, kivétel, ha valami nagyon drága akkor izzítom a kapcsolatomat (így lett oroszlános vár 107-ért), de az nagyon ritka (nem akarom elvenni az ő hasznát ). -
sb
veterán
válasz apholyon #71109 üzenetére
Egyetértek, így logikus nézni az árat, de azért rákérdeztem mert a 40%-os említett kedvezmények nekem webshopos, legolcsóbb árakhoz azért már durvának tűntek.
Mondjuk webshop vs s@h szerintem egy általános -20%-kal lehet számolni. Sőt, inkább -25% talán, de a 30% is meglehet. (A németeknél szinte mindig megvan de az másik kávézó...) maradjunk a 20-25%-nál.
Innen még további 30-40% kedvezmény az azt jelentené, hogy 45-55%-os áron adják s@h-hoz képest.
Pl. Concorde 81k helyett 36-44k, Viking falu 60k helyett 27-33k, stb... ez tűnt nekem túlzónak. És reálisabbnak, hogy legjobb ÁK ár alatt mondjuk 10%-kal adják a cuccokat.De elég keveset vásároltam jófogáson, facebookra nem járok, szóval nem vagyok egy hardcore jóáras vásárló, lehet, hogy naívan állok hozzá.
A másik nézet ami eszembe jutott meg hasonlít a Melezor által leírtakhoz, picit módosítva:
Aki nem nyíregyi nepper az eleve nem jut olyan nyomott áron semmihez, hogy nagyon elrugaszkodjon egy ÁK legjobb ártól. És itt most naívan sima vásárlókra gondoltam, aki nem ebből akar élni csak vmi miatt elad ezt-azt mégis. Ha meg ebből akar élni és nincs a boltoknál jobb forrása akkor rég rossz...A többi szempont meg tényleg egyedi. Amit én eladtam, pár készlet, inkább gwp ott pl. tippre a fele úgy írt rám, hogy másnapra kell vagy este 8 és még ma vinné.
Én a leírt előnyök miatt választom néha de pl. ilyen is van. Ez is egyéni prioritás. (Pl. nekem ez már kontra érv. Volt, hogy el sem adtam így a cuccot mert nem ért annyit, hogy ilyenekkel vacakoljak este.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- DIGI kábel TV
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Synology NAS
- Építő/felújító topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...