Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giantpumpkin
csendes újonc
Budaörsi euronicsban 14 ezer a Luke sisak. Nem voltam ott, csak a weboldal információja alapján mondom.
-
petya86
tag
"Tisztelt Ügyfelünk,
A XXXX számú rendelés ügyében keressük Önt, amely a(z) LEGO® Ideas 21326 nevű terméket tartalmazza.
Elnézést kérünk a kialakult helyzetért.
Sajnos a rendszerünk nem megfelelően állította be a termék árának összegét.
Tudjuk és megértjük, hogy az adott szituáció kellemetlen, de ezen okból kifolyólag az Alza az Általános szerződési feltételek VII. cikkelye alapján egyoldalúan eláll a szerződéstől a termék tévesen megjelenített ára miatt, mely első ránézésre is helytelennek minősíthető.
Sajnáljuk a kialakult helyzetet, de a naponta megjelenő új termékek mennyisége miatt előfordulhatnak technikai hibák, miközben igyekszünk szinte minden vásárlói igényt kielégíteni és ezért napi szinten frissítjük kínálatunkat.
Ezúton is szeretnénk Önnek jelezni, hogy az adott terméket az adott áron sajnos nem tudjuk Önnek biztosítani. A körülményekre való tekintettel szeretnénk Önnek felajánlani vásárlási utalványt 3200 Ft értékben. Reméljük kínálatunkban talál hasonló Önnek megfelelő terméket és továbbra is cégünket választja vásárlói igénye kielégítésére." -
petya86
tag
-
Borgirfan
lelkes újonc
válasz Giantpumpkin #70360 üzenetére
Úgy tudom, hogy vásárlásnál, ahol a kuponkódot adod meg, ott lesz vagy ilyen legördülős, vagy pedig alatta írja (azt is, hogy meddig érvényes). Legalábbis nekem egyszer ilyen volt.
-
Pötyi
őstag
válasz petya86 #70353 üzenetére
Én is megkaptam ugyanezt a levelet. Szerintem egy icipici kavarás is lehet a dologban. Arra hivatkoznak a levélben, hogy elárazták. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, akkor meg azt mondták, elfogyott. Gondolom próbálják valahogy menteni a mundér becsületét valami dumával. Mindegy, én azt választottam, hogy fenntartom a rendelést egy hónapig, hátha érkezik az idő alatt egy újabb szállítmány.
QNX is cool!
-
sb
veterán
válasz Mozaart #70349 üzenetére
Ebben nyilván van igazság, ha pl. a várak nagyobb fal paneleire gondolok vs. új brick built dolgok de azért csodát nem lehet tenni.
Mondjuk 300db vs 2000db készletnél, akár régi, akár új 99%, hogy sokkal több és részletesebb modell az utóbbi. Szerintem ez objektív előny, nem szubjektív, többet játszik ilyen szempontból a nosztalgia amikor 300db-al elvagyunk.Aztán az igények is változnak alapból is szerintem, nem csak a szoktatás miatt. Felnőttként tuti kevesen legóznának kis, 300db-os szettekkel. Magasabbak az igények alapból is, nem csak Legoban szvsz.
Emellett meg ja, nyilván hozzá vagyunk szoktatva a nagy darabszámhoz. Vannak rendhagyó modellek is amikor X darab 2X-nek vagy X/2-nek hat téma/megoldási módok miatt, meg mindenkinek van egy szubjektív határa amivel jól érzi magát. (Félig ez is objektív, mondjuk 6-10k-s modelleknél már tuti kevesen vannak akik rutinszerűen kezelik naponta. ) Viszont ahogy nézem, még itt a terápiás csoportban is elég jól be tudja lőni mindenki, hogy mi az ami neki már kezelhetetlen és kevésbé élvezetes.
(Szett szinten legalábbis, 2k OK, pl. 4k már sok... aztán, hogy hány 10k-nyi 2k-s készlet pihen a pincében az már nehezebb ügy... ) -
sb
veterán
Emiatt jöhetett. Ha szerződést kötöttél velük akkor elvileg teljesíteni kellene. Nyilván ha lehetséges, de mivel nem fogyott el a világ összes készlete és még gyártják ezért ezt kihúzhatjuk. Tehát akkor le kéne szállítani 6k-n szvsz. Elállni meg kényelmesebb, arra pedig indok lehet a félreárazás.
Így mondjuk kicsit necces ha közben telefonba bemondják X nappal a rendelés és más teljesítések után, hogy simán szállították.
Nekem 2db rendelésem volt (első rendelésre csak 1 készletet tudtam 2db helyett, mert volt még előtte 20k+-os korábbi rendelésem és 2db volt a limit havonta). Aztán leadtam egy második rendelést külön.
Hétfő kora délutáni rendelés, előre fizetve, személyes átvétel: kedd reggel átvehető volt.
Hétfő késő délutáni rendelés, előre fizetve, személyes átvétel:
- 4 napig "fizetve, biztosítva, megrendelve" státusz.
- utána: szállításra előkészítve, 5. nap reggel átvehető terv szerint
- majd nem jött sms másnap reggel, hogy át lehetne venni, a státusz arra változott, hogy: "A termék ki van fizetve és szállításra készítjük elő. Eredetileg kiszállításra besorolva: péntek 2023. 8. 25. 08:00-kor."Ezt írja ma is.
-
Mauzes
addikt
válasz Throme #70369 üzenetére
Szerintem ez személyes preferencia és szokás kérdése. Én pl. kifejezetten a nagyobb és részletesebb szetteket szeretem. Most megnéztem, hogy az átlagos készlet méretem 1700 db-os, de úgy hogy ebben benne van csomó SC szett, GWP-k, vonatsín elemek, stb. Lehet pusztán abból fakad, mert a közelmúltban kezdtem Legozni, tehát nem abban az időszakban, amikor még kisebb szettek domináltak. De lehet, hogy nem ezért. Azt is tökre megértem, aki meg kifejezetten nem akar 8-10 óráig építeni egy valamit. Mindenkinek mások az igényei.
-
balint0406
újonc
Bár félig off, de mivel sokakat érint, bátorkodom én is leírni a Micimackós rendelés visszamondással kapcsolatos infómat. Nekem ezt írta az alza messengeres ügyfélszolgálata:
Sajnos a kijelölt áron a termék elfogyott, illetve jelenleg nincs is raktrunkon.Csak szeotember végén érkezne be.
Még levelezek velük, mert ez így tényleg össze-vissza beszélés. Jelenleg "kivizsgálják az ügyemet".Egyébként ÁSZF szerint simán visszamondhatják, van egy ilyen pontja is az általuk hivatkozott VII. cikkelynek (ebben az esetben is egyoldalúan elállhatnak):
A termékre vonatkozó kedvezmény meghaladja az 50%-ot, úgy, hogy a termék nem része semmilyen különleges marketingkampánynak vagy kiárusítási akciónak és nincs ilyen speciális szimbólummal ellátva;
-
sb
veterán
válasz Throme #70369 üzenetére
Kötekedni én is tudok!
Ezért írtam még korábban, hogy témafüggő! SC-ből nehezen jön ki 1200db-os készlet is.Lefordítom a fentit: ha várat szeretnél vagy értelmezhető kalózhajót/szigetet, várost, épületekkel akkor 8 évesen kielégít 300db. (Avagy SC/autó analógiára akkoriban voltak mondjuk 30db-os készletek ami szintén elég volt.)
Felnőtt fejjel viszont ha csak ez létezne akkor szvsz kevesen építenének 300db-os "modulart" meg 30db-os autókat. Azt csinálnák mint régen: terepasztal Lego helyett és sokkal részletesebb autómakettek pl. Már akinek ilyen igénye van felnőttként - sokaknak nincs, azok meg egyiket se csinálták.
A Lego ezt a lyukat tömi be sikeresen. Meg kiszélesíti szvsz, hogy aki egy terepasztal részletességhez/maketthez/otthoni festéshez, stb... nem elég elhivatott az kap ma már a kettő közötti szintet is Legoból.
-
sb
veterán
válasz balint0406 #70371 üzenetére
Ez az egyik fele.
A másik meg, hogy kint van napokig elérhető státuszban. Összevissza kapnak mások időben Pl. nekem a régi 20k feletti árú készlet később szabadult fel mint a rendelés ami még most is lóg a levegőben, tehát volt készleten még amikor már nem kaptam. (meg mások sem, de ezt itt direktben látom, nem valaki mondta... remélem más azért megkapta legalább) Totál fals többszöri státusz amiben konkrétan írják, hogy előkészítés alatt, előkészítve, biztosítva, stb...Szóval visszavonhatják? Persze, simán.
Volt kb. 3-4-5-6 pont ahol kicsit meg lettek tévesztve a vásárlók mert tök mást írtak? Igen.
Miért szokták kapni a gvh büntiket sorban? ... -
po1son
addikt
válasz czanga #70322 üzenetére
Aquincumon lévő auchanba is vannak jó árak
Vadvirág-csokor (10313) - 11500 FtVasember figura (76206) - 5000 Ftmár üres volt a polc
LEGO® Minecraft® - A malac háza (21170) - 10000 FtSTEAMID/WOT nick: po1son_
-
Giantpumpkin
csendes újonc
válasz balint0406 #70371 üzenetére
"A termékre vonatkozó kedvezmény meghaladja az 50%-ot, úgy, hogy a termék nem része semmilyen különleges marketingkampánynak vagy kiárusítási akciónak és nincs ilyen speciális szimbólummal ellátva;"
Éppenséggel mega kiárúsítás kampányuk volt, lökték a rádióban is és e-mailben. Bár én nem értek hozzá
-
Llew
senior tag
Azért a mai elemszámoknál rendesen benne van a felfújás is. Jópárszor találkozni a sima kocka helyett három lapos egymáson megoldással.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Borgirfan
lelkes újonc
Íme az Ideas Viking Falu reklám videója!
Közben a hivatalos magyar ár is kiderült, 60.000 Ft. lesz! - Kockamorzsa
-
Crus
őstag
válasz Borgirfan #70381 üzenetére
Pont így zokogtam, mint a reklám elején a viking, amikor kiderült a hazai ára... Hát ez 40 alá bajosan fog bemenni. :-/ Esetleg 45...
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
apholyon
aktív tag
válasz Giantpumpkin #70384 üzenetére
Nem valószínű, de ha mégis, akkor abból én is 3-at veszek (mindet magamnak ).
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Borgirfan
lelkes újonc
válasz Giantpumpkin #70384 üzenetére
Legyen igazad...
-
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Borgirfan #70387 üzenetére
ezek a figurák gyanús, hogy nem lesznek nálunk, mert alapból csak nagyon kevés hivatalos boltban voltak összerakhatóak külföldön is, az itthoni store meg frencsájz, már a tavalyiak se voltak beleszórva a figuraösszerakós bödönbe.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
HUN_Sector
őstag
Fehérváron nincsenek az auchanban a fent felvázolt árak, leárleolvasóztam őket
-
vendingo
veterán
Soproni auchan:
A lovas nagyon jó áron van.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Crus
őstag
válasz Throme #70392 üzenetére
Kivárom... ha mindent ami megtetszik megjelenéskor vennék, már a híd alatt kéne aludnom, a nejem már így is borzalmasan eltelt a témával :-(
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz wolfcsibe84 #70393 üzenetére
Aztaq! Egyrészt nincs erre még NDA? Másrészt nagyobb, mint amire gondoltam! Azt kell mondjam az 50k körüli árért is eléggé üt.
-
Kissj3232
újonc
Alzaponthuuuu:(
"A rendelés ügyében keressük Önt, amely a LEGO 21326 nevű terméket tartalmazza.
Sajnos a rendszerünk nem megfelelően állította be a termék árának összegét.
Az Alza az Általános szerződési feltételek VII. cikkelye alapján egyoldalúan eláll a szerződéstől a termék tévesen megjelenített ára miatt, mely első ránézésre is helytelennek minősíthető."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest