Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mozaart

    aktív tag

    válasz timar88 #57255 üzenetére

    Stud.IO a legugyesebb a piacon. Ne szidd. Faj neki. :)

    Mielott olvasod. 3 labu gyertyara egy 3 agu gyertya lego elemet kepzeltem el. A kepernyomentesedrol semmit se tudok leolvasni. :)

    --- Stud.IO FanTips Volume 1.0 ---

    Ketto Command kapcsolodik ide:
    - Connect (aktivalva az adott elemre kattintasz es a 3 labu gyertya fole viszed kurzort. Mutatni fogja a Connect pontokat. Altalaban a 2. pont szokott mukodni. Az elso egy nagyobb pont. Mint egy gerinc kepzeld el.
    - Collision (aktivalva pirosan marad, mindaddig mig kinem kapcsolod: ezzel nem tudsz veletlenul se belepiteni meglevo letett elembe.

    Ha jol ertem nem segit a drag & drop. Utobbi paranccsal - Collision - odaugrik ahol Studot / Tube ot talal.

    Ha a connecttel nem ered el a kivant poziciot. Miutan bele helyezted a "csőbe" tehat a harom ág egyikebe. Katt a tuzre. Megjelenik egy X Y Z koordinata kis panel arra ranyomsz. Es elkezded huzni az elemet a kivant koordinataba. Nem teszed le. Ezzel megnezed adott vetuletben melyik koordinata mozog ami neked kell. Minusz vagy Pozitiv. Majd beleallsz kurzorral (X: 9999, Y: 9999, Z: 9999) Atirod enter. A betujelek ha jol emlekszem nincsenek benne. Ezzel finoman hangoltad a mar lehelyezett elemet.

    Forgatni is tudod. Ez az Angle Command. Ikonja: ketto vonal altal bezart szog jelolve.

    Connect & Collision ikonja:

    PS.: FanTips: Groupokat nem tudom ismered e. Ha CAD programban jartas vagy tehat mernok vagy ott is hasznalunk Modell Csoportokat. Adott modellelemeket ossze paritunk. Kijelolve egyutt kezelhetoek. (Eppen ezert konnyen torolhetoek.. carefully :) )

    Szoval. Kijelolsz most a hazikon az osszes teto elemet. Majd CTRL + G. Elugro panel: beirod a csoport nevet. Megjelenik a jobb oldalsávban. Tudsz groupot mar meglevo groupba beletenni. Szerkeszteni: kijelolod adott groupot majd jobb also sarokban gomb: Edit.

    Groupok hasznalata. Miert jo nekem.
    - kibe tudod kapcsolni. Tetot nem akarod latni. Beleakarsz latni az epuletbe. Valamit epitesz benne utban a teto. Renderelsz teto nelkul.
    - adott groupokat kesobb ha szandek Building Instruction gyartas. Konnyebben eloallit a program. Felreertes ne essek mai napig nem tud a program custom guideot kidobni. De ha groupban vagy hamarabb eloallitja. Illetve a Chaptereket ugy fogja kiadni.
    - ha van egy forgatni valo blokkod. Pl. AT-AT Lepegetomben 5 csukloban forgo lab. Igy van legalabb 5 kulonallo labam. Amit forgatok Angle commanddal.

    Mondanom se kell miert elonyos hasznalni egy 15k elemszamu modellben. 45 csoportom lehet. Azt hiszem. :)

    Hogy jeloljem ki a teto elemeit?
    CAD programokbol ismert Felteteles kivalasztas. (ArchiCAD CTRL+F.. :D ) Stud.IOban felso sav: ahol talaltad a Connectet is. Kurzor jel. Legordulo menusav. Elem es szin alapjan is tudsz keresni.

    PS 2#
    Szoval mielott szidsz valamit sajatitsd el az adott program kellektarat, lehetosegeit. Majd utana merlegelve nyilatkozz. Megjobb ha ismered a konkurens programokat is. :)

    Egy tuz lego elem kapcsan mennyit vagyok kepes leirni.. ne haragudjatok ez sok. Sokk lett. :D

    [ Szerkesztve ]

    AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

Új hozzászólás Aktív témák