Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Throme #56433 üzenetére

    Engem is félreértettetek.
    Két téma:

    1. Pajzs elején a "hullámos" folt. Szvsz ez hiba de benne van. Ettől még kifejezetten nem néz ki jól. nagy felületen még kevésbé. Díszítő funkciójú elemen még inkább. És ahogy edgR írta, még a szín is rátesz. A silver árnyalat is nyilván egy extra minőséget adna az alapvetően díszítő jellegű alkatrésznek, én is erre értettem, hogy itt sztem kifejezetten ronda. (ahogy nagy Technic paneleken is amiknek szintén a dizájnos fedés lenne a céljuk)
    Ettől még létezik, elfogadható, de mivel az alkatrészek nagy részét sikerül enélkül is legyártani szvsz bekerülhetne ilyen áron a selejtek közé.

    2. Öntési "lyuk". Itt engem is félreértettetek. Tudom, hogy van ilyen és normális. Én - és a megértésem szerint gaga33 is - a két öntés lyuk különbségéről beszéltem. Van olyna a képen ahol ott a pötty de:
    - a pötty mellett teljesen sima és egyenletes a felület.
    - maga a pötty is síkban van és minimális az eltérése a felülettől

    Melezor képén (és edgR-én a középső lenti) viszont a lyuk mellett van még egy nagyobb átmérőjű árokszerű valami, ahol van egy nagyobb felületi eltérés, nem sík. Plusz maga a lyuk pöttye is jóval mélyebb, hiányosabb.
    Ilyesmikbe futottam bele Technicnél, de ott a lyuk mellett nagyobb az árok, ill. olyan rész ahova láthatóan nem került be elég anyag.

    Szóval nem a pötty megléte a gond. Annak kell lennie. Inkább a minősége, hogy csak egy a síkba eléggé belesimuló vagy minimálisan homorú/domború pötty az eldolgozástól függően vagy egy nagyobb hiány/otthagyott sorja.
    Legonál pl. olyat még nem láttam, hogy a fúvóka részben maradó műanyag sorja rajta maradjon és lógjon le a felületről. Az is egy ugyanilyen hiba szerintem, máshol nem is foglalkoznak vele, itt az sem férne bele.

    Persze ez is a folyamat része, ahogy a lelógó sorja is lehet. A kérdés az, hogy mit mennyire tolerál a gyár és a vásárlók. Felületi elemeken szerintem mindkettő rossz, eldugott hátoldalon meg kb. mindegy egy szintig.

Új hozzászólás Aktív témák