Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sickboy25
addikt
Szobákban kellene elég sok 20-30 db körülbelül... Ami itt van fizikálisan nálam az pont ilyen es nagyon brutális fénye van... En ugy tudtam hogy wattonkent 80-100 lumennel lehet számolni. Akkor ez nem igaz? Vagyis nem általános jellemzője a LED egoknek?
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
jeriko2
tag
Szerintem amit itt a fórumban látsz, az mind COB led. Az 5050, 3528, 5630 is az. De attól, hogy COB led, még semmi garancia nincs rá, hogy nem fog vibrálni, az a meghajtó áramkörön múlik. Egyébként érdekes ez a vibrálás, én nem tapasztaltam sehol, bár biztos egyénfüggő, ki mennyire érzékeny rá. Valószínű egy nagyobb kapacitású kondenzátorral ki lehetne küszöbölni, bár aki nem csinált ilyet, annak nem egyszerű feladat.
-
Sickboy25
addikt
"Color temperature: 6500K" -- Ez mit jelent? Természetesen nem a fordítás érdekel, hanem az a szám a végén... köszönöm
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Sickboy25 #3364 üzenetére
Én majdnem megvettem mikor ledet csináltattam egy hideg fehéret az egész lakásba, nem is volt még annyira kék, végül mindenki lebeszélt róla, így maradtam a sárgásnál (3000K). Na pár hete voltam egy ilyen hideg kékes színű ledes lakásba, elsőnek még tetszett, de 2 óra után már szó szerint rosszul éreztem magam. Hosszú távon lehangolja az embert, és utólag sok helyen is olvastam erről...
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz B-L-A-C-K #3367 üzenetére
Ráadásul a túl sok kék színkomponens a melatonin termelődést erősen befolyásolja, ami folyamatos alvászavarhoz fog vezetni. Van kék a melegfehérben is persze, csak éppen jóval alacsonyabb mennyiségben.
jeriko2: "De attól, hogy COB led, még semmi garancia nincs rá, hogy nem fog vibrálni, az a meghajtó áramkörön múlik."
Így van, pontosan erről beszéltem én is egy korábbi hsz-ban: "A COB önmagában egyáltalán nem befolyásolja. Legfeljebb az, hogy mások, máshol, más alkatrészekből és/vagy máshogy állítják össze. Inkább azt akartam kihozni belőle, hogy a COB-osakat jó eséllyel rendesebb áramkörrel szerelik..."
Az, hogy az 5050 és a 3528 COB lenne, az nekem új. Elhiszem, ha azt mondod, de a netes források szerint eddig csak az 5630-asoktól kezdve láttam COB néven őket. Akkor most külön utánaolvasok picit...
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
mzso
veterán
válasz Sickboy25 #3352 üzenetére
20-30 db 6000 Ft-ért? Ha ennyi pénzed van fölösleges a LED.
Meg mekkora szoba az? Mint a Budapest Aréna? Vagy csak hesztőszemüvegben szeretsz a szobában lenni?
Magyarul: elég abszurdnak hallatszik ennyi erős fényforrás egy szobába. Meg ha brutális fénye van minek 30? Mit akarsz te 600 wattnyi LED-del? -
Sickboy25
addikt
Hol írtam ilyet, hogy egy szobába??? "Szobákban kellene elég sok 20-30 db körülbelül" Ez azt jelenti összesen... Van 3 szint, és nem akarok egy erőset betenni, mert azoknak undorítóan nagy az átmérője, inkább elosztva kisebbeket...
-
Sickboy25
addikt
válasz B-L-A-C-K #3377 üzenetére
Semmi gond... Azonban van valami számítás, azzal kapcsolatban például, hogy egy szobába eddig volt két 60-as hagyományos izzó, akkor oda mennyi led kellene ,hogy pótolja? Gondolom nem 120wattnyi kell belőle...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Sickboy25 #3378 üzenetére
Erről már volt szó részemrő így idézek:
A db számot pedig úgy határoztam meg, hogy neten találtam egy szobát ahol ugyan ilyen ledek voltak, és megvolt a szoba nm-re és a ledek mennyisége...Ez után mentem, kezdtem a nappalival, nagyjából kiszámoltam 9 elég lenne, berakattam, megnéztem a fényt, jó volt, és így tovább. Mint említettem egyedül a hálóba nem sikerült jól eltalálnom, mert oda 4-et rakattam és végül 6 kellett.
Nagyon sok függ a ledtől amúgy, mivel rengeteg fajta van, lehet kiválasztasz egyet de a fényereje nem lesz akkora mint az enyémnek, és lehet nekem 9 elég de neked egy ugyan ekkora helybe kellene abból 12, vagy fordítva. Illetve ugye neked a belmagasságod is magasabb jóval.
-
mzso
veterán
válasz Sickboy25 #3374 üzenetére
20-30 Akkor is sok.
Egy normál méretű szobába nem kell 2*1800 lumennél több gyakorlatilag soha.Szerintem ezeket arra találták ki, hogy íróasztalt világítsanak meg. Ahogy az egyik kép mutatja is, az általad linkelt e-bay oldalon.
Szerintem szobába így energia pocséklás lesz mert nem szórja szét a fényt.
"Van 3 szint, és nem akarok egy erőset betenni, mert azoknak undorítóan nagy az átmérője, inkább elosztva kisebbeket..."
Én nem ragaszkodnék annyira az ilyen levilágítósdihoz."60-as hagyományos izzó, akkor oda mennyi led kellene ,hogy pótolja? Gondolom nem 120wattnyi kell belőle..."
Elsődlegesen lument kell nézni.Itt van egy egész jó táblázat:
https://en.wikipedia.org/wiki/Incandescent_light_bulb#Electrical_characteristicsTehát amit te linkeltél abból a 21W-os bőven túlteljesíti.
De én mint írtam tapasztalataim szerint a kialakítás ugyanolyan fontos. Az ilyen egy helyre fókuszált fény nagyon szúrni fog ott máshol meg csupa árnyék lesz. és nem fogsz jól látni a szobában összességében. Én legalább egy kukorica kialakításút vennék valamilyen búrába, vagy csíkot szintén búrával.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hello
Van valakinek valamilyen tapasztalata leddel megvilágított növényekkel kapcsolatban?
Eléggé sötét a tetőtéri lakásunk (no ablakpárkány) és egy sarkot szeretnék fűszernövényeknek LED világítással.
Nem, nem füvet szeretnék termeszteni!Köszönöm a segítséget!
-
dragonfx
veterán
sziasztok
tudtok ajánlani pesti olcsó boltot ahol ledsor világítást tudnék venni?
egy félméter kellene a billentyűzetet akarom megvilágitanihogy az asztalkihuzotálcája felette falapra alulról ráragasztom.
eddig olyan 3000-3500as ajánlatokat néztem erre. van olcsóbb? milyen színűt érdemes?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
dragonfx
veterán
azt hogy kell megcsinálni srácok?amikor belököm akkor világitson?
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
BandiHUN
veterán
Sziasztok!Kérdés lenne...RGB LED szalagot szeretnék venni,hangulatvilágításnak,de lehetőleg minél kisebb hosszban minél nagyobb fényerőt szeretnék.Tudnátok valami OLCSÓ típust ajánlani?1-2m elég lenne andalgós/alapból nem mindenbe ütközős fényhez,persze evidensen vezérlő+táp is kellene...Kína nem rettent el vagy ebay...és nem is egetrengetően sürgős.
Viszont evidensen nem is költenék csak amit muszály,nem design lakásom van,stb...[ Szerkesztve ]
Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
válasz B-L-A-C-K #3393 üzenetére
RGB-ből most milyen LED-es,ami igazán jó?Ami fontos lenne,hogy méterenként a legtöbb fényt adja,mert kevés helyen szeretném megoldani fizikailag.COB technika gondolom ennél még nincs,csak a "hagyományosak"...Vagy lehet talán jobban járnék RGB csillag 3-9W leddel?Azzal az a bajom,hogy a célnak az is megfelelne,de nem kompatibilis direktben az RGB távos driverekkel,mert azokban nem áramgenerátor van,hanem csak 0-12V-ig szabályozzák a kimenetet és kész.
[ Szerkesztve ]
Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
B-L-A-C-K
titán
-
BandiHUN
veterán
válasz B-L-A-C-K #3395 üzenetére
Jól látom,hogy már nem árul Vaterán...nincs valami rendes shopja,akármi?Én nem vagyok egy emailezős típus,pultos ABC-be se megyek,mert ÉN azt szeretem látni,amit vehetek,kirakva,és ha tetszik,kosárba tenni,nem odamenni és faggatózni,a boltban egyáltalán mit is kapni,kérni,megnézni amit az eladó akar...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz BandiHUN #3396 üzenetére
Nem tudom, mikor rendeltem tőle mondta majd később lesz webáruháza, lehet akkor már ott árul, viszont ennek a címét nem tudom, ezért is lenne érdemes vele felvenni a kapcsolatot. Írtad minél olcsóbban kell, ennél meg nagyon találsz jobb áron, így szerintem egy rákérdezős emailbe nem halsz bele.
-
ripla
addikt
igaz nem led, de most lettem kész vele. (mielőtt bárki megjegyezné, nem ferde, az árnyék miatt látszik úgy mintha.... amúgy mindenhol 8 centire van a plafontól.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Assetto Corsa Competizione
- DIGI kábel TV
- Dolce Gusto
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest