Új hozzászólás Aktív témák

  • Chuzzlee803

    aktív tag

    válasz grimm2015 #57130 üzenetére

    Szerintem a Bronze és a Master "találkozása" egy kurvanagy hihetetlen nagy túlzás :D
    Kétféle rank van a két queue-nak, az remélem tiszta. Ha te flexezel, akkor a rendszer flex rang alapján fog neked ellenfelet keresni, tehát lehet az ellenfeled akárhol solo/duo-n, az előbbi rangja alapján fog összedobni.

    Egy divízió középső szakaszán (teszem azt silver 3) jellemző, hogy olyan embereket is ad, aki az eggyel kisebb divízió tetején, jó MMR-rel rendelkezik (iskolapélda vagyok én, EUW-on bronze 1-be tett, sose volt más bronzos egyik csapatban sem), VAGY olyan embert ad, aki a következő divízió alján csücsül, borzasztó MMR-rel. Ránézésre borzasztó ("ATTTTTYA ÚÚÚÚR ISTEN HISZEN HÁT A BRONZOS FOS A GOLDOSSAL MIEZ RITO NICE GAME MEGYEK DOTÁZNI"), MMR szempontjából viszont valós.

    Annyira szép szó ez az MMR, meg is állok itt. Nem a KDA-d alapján változik, hanem nyerés/vereség után igazít egy kicsit a rendszer. Ha nyerek, de 0/10 vagyok, ugyanannyit ad, és hasonlóképp ha vesztek, de 29/3 vagyok, ugyanannyit vesz el.

    A KDA-ra ne nagyon stresszelj rá, nem killekre megy a meccs, hanem Nexusra (illetve egyéb objektívek is vannak, de a végső cél a Nexus). Ezt a hozott példád, a 6 wines feeder gold játékos is mutatja, aki lehet, hogy nem rendelkezett isten KDA-val, de lehet mondjuk sokat farmolt, splitpusholt, esetleg hozott valamit a csapatnak, amihez nem kell 22/0-nak lenni.

    "A játékban túl nagy tényező a szerencse, és a meta, egyéni tudás különösebben nem szükséges"
    Nem árt, ha szerencsés vagy, de szerintem nem ebben mérik. Az, hogy a meta fontos, igazából szerintem nem lényeges, minden kompetitív játékról elmondható, hogy bizonyos stratégiák erősebbek, mint mások.
    Amiben viszont szerintem nagyot tévedsz, az az egyéni tudás fontossága. Hosszútávon ez az egyetlen állandó faktor, ami jelen lesz a játékaidban, így szinte biztosan merem állítani, hogy ez a legfontosabb, ezért ezt kell fejleszteni a legjobban.

    Szerintem az elohell dolog akkor alakul ki, amikor már egy kicsit eleged van a játékból, és ennek megfelelően valahol belül is elkezdesz úgy hozzáállni, hogy "ajj, megint azon fog eldőlni, kinek lesz nagyobb szerencséje a matchmakinggel". Van egy ismerősöm P5-ben, egy, aki G1-G5 között bárhol megtalálható egyik napról a másikra, és még egy, aki tegnap bukta el az első Silver 5 promóját. Mindahányan azt vallják, elohellben vannak :DDD Akkor most melyik az igazi?

    Igazából személy szerint, csak azért, mert egy adott csapattársnak rossz meccse van, nem mondanám, hogy bronzos fogyatékosok. Szerintem veled is előfordult már, hogy nem úgy jött ki a lépés, ahogy akartad, ezáltal a statod sem :U Előfordul, mindenesetre személy szerint nagyon tudnám tanácsolni, hogy a rosszul teljesítő csapattársat ne bombázd missing pinggel, ne írkálj all chatre, hogy "gg better xy role wins", és úgy általában segíteni próbáld, nem kitiltelni a Föld felszínéről. Neked sem esne jól (gondolom az említett Nasusnak sem azt mondtátok, hogy mit tegyen/vegyen a Fiora ellen, esetleg többen rámentetek a Fiorára, csak közöltétek vele, hogy "stop feed" vagy hogy "play safe", ami valljuk be, nem túlságosan konkrét).

    Összegezve, amit látok a posztjaidon, hogy eléggé ki vagy égve a játéktól, és személy szerint mindenképp tudnék javasolni egy pár napos szünetet. Hosszú még a season, biztos vagyok benne, hogy meg lesz októberig a kitűzött cél :)

Új hozzászólás Aktív témák