Hirdetés
Aktív témák
-
törölt tag
válasz nightshadow #17139 üzenetére
Pedig ez a tavalyi LW széria, azaz középkat. Jó magas árral kezdenek ez kétségtelen, ahogy a felső kategóriában is horror árak vannak egyelőre.
-
törölt tag
válasz nightshadow #17202 üzenetére
Látom boltban is, de ott még az otthoninál is zavaróbb, hiszen a szemed sarkában hatványozódik a jelenség, márpedig bolti körülmények között elkerülhetetlen a sok kiállított tévé miatt.
Az volt az érdekes, hogy a g30-as szemből nézve nem villogott a Media Marktban, talán egy nagyon picit világosabb jeleneteknél. Ha csak ennyire villogna, az még kárpótolna az LCD-csíkok, bevilágítás, szappan100Hz ellenében. Mikor tegnap beüzemeltük, akkor otthoni nyugodt körülmények között, HD anyaggal vizsgálva is rendkívül zavaróan villogott, nem beszélve a tévé menüjéről, kb stroboszkóp jelenség . Szerencsére a gazdája egyáltalán nem látja.
Maradok tehát LCD párti, az összes hülyeségével együtt is ez a technológia nyer, mert a vibráló, villogó képnél zavaróbbat elképzelni sem tudok. Túloztam is kicsit a ránézni sem tudnék kijelentésemmel, de jó volt picit csíkmenetesen svenkelő kamerát, sokkalta természetesebb plazma "100Hz"-et. nézni.
Volt kiállítva LG 42 és 47LM620S, ezek jöttek idén középkategóriába. Nagyon meggyőzőek, szerintem egy ilyen típus lesz a következő tévém. Az LW sorozathoz képest mindenben javultak, nem is kicsit, pedig azok sem voltak rosszak.
-
szagnes69
aktív tag
válasz nightshadow #17239 üzenetére
Köszönöm a válaszodat, de kénék egy kis értelmezési segítséget. Nem tudok angolul, még a régi éra szülötte vagyok (orosz), és bár a google chrome-om is fordította az oldalt, meg fordító programmal is lefordítottam, az nem teljesen egyértelmű fordítást végez. Tehát azt írja, hogy a standard képnél 1080 sort tud, mozgónál 550-et vagy motionflow-val 1080, és motionflow nélkül 550? Végeredményben arra lennék kíváncsi, hogy mozgókép esetén mit tud, mert azt hittem, hogy ott is tudják a tévék az 1080-at.
-
Coix
tag
válasz nightshadow #17255 üzenetére
Jó a belinkelt cikk, köszi, tényleg érthetően van megfogalmazva.
Azt viszont még mindig nem értem, hogy a két képkocka közé beszúrt intrerpolált képkockák miért befolyásolják azt, hogy a mozgóképen hány sor jelenik meg. Ha a panel képes arra, hogy kétszer annyi képkockát jelenítsen meg egy mp alatt, akkor miért van az, hogy bizonyos esetekben csak 700-800 sort jelenít meg?
A pár hozzásuólással ezelőtti angol cikk szerint ha leveszem az interpolációt, akkor a megjelenített sorok száma csökken, míg ha ezt maximumra felteszem, akkor 1080 sort is megjelenít. Nem értem az öszefüggést.
Valamit itt nagyon nem értek, és az nem az angol miatt van...
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz nightshadow #17255 üzenetére
"A Philips-féle BFI aztán gyorsan el is tűnt (de nem örökre), mert amellett, hogy alkalmazása drágának bizonyult (a rövidebb felvillanási idő miatt erősebb fényforrásra volt szükség), további nagy hátránya volt, hogy a CRT-s tévékhez hasonló vibrációt lehetett megfigyelni."
De jó, hogy ezt a Samu 2010-ben visszahozta. Gondolom a LED-et könnyebb villogtatni. De pl. egy áruházban, ahol nagyon világos van, ott a max fényerő is kevés, ha ez be van kapcsolva, mert akkor az csak átlag fele fényerőt ad a villogtatás miatt.
"Napjainkban, bárhogy is hívják, minden 100 Hz-es tévé az interpolációs technológiát használja, "
És sajnos ez sem igaz, ahogy a cikk végén kiderül[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz nightshadow #17283 üzenetére
Értem. A D5000-ről mik a vélemények?
Mennyire észrevehető egy laikus számára a LED háttérvilágítás előnye/hátránya?
Ma már csak LED-eset érdemes nézni? Azt látom hogy modernebb kialakítása van, és hogy vékonyabb, esetleg kevesebbet is eszik. De a képminősége miben különbözik egy mezei LCD-től.68K-t megér egy csomagolás sérült D5000? Garancia 3 év van rá a Samsunghoz. Gondolom nem lehet egyszerű gariztatni.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz nightshadow #17292 üzenetére
Hol érdemes részletre TV-t venni?
Mediamrkt-nál most van 32EH5000 130K-ért. Ott valószínű hogy részletre is el tudnám hozni.
De képminőségben hol áll ez a TV a mai belépőszintű TV-khez képest?
Mik a hátrányai? Gondolom nem valós 100Hz, de ezen kívül?
LK530 nem Smart TV ha jól tudom. LK450-et 82K-ért is láttam, de az meg már gondolom régebbi modell, és csak 50Hz-es. -
tzsolesz
nagyúr
válasz nightshadow #17294 üzenetére
Bocs 130K-ért a Cora-ban van.
Egyébként ott is, és itt is azt írják, hogy Smart TV.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz nightshadow #17296 üzenetére
Az anyjukat. Újra kell nyálaznom az eddigi infó gyűjtésemet ez ügyben.
-
Gabesz87
veterán
válasz nightshadow #17338 üzenetére
Tudom én is láttam. Lehet, hogy nem egészen 240 volt, nem tudom. Csak én mintha vmi ilyet hallottam volna. Nyíregyháza, Media Markt-ban lett véve amúgy.
Na, majd ha hazamegyek, valahogy megpróbálom legalább normálisra beállítani a képet, épp most szedek le egy Digital Video Essential nevű kalibrációs lemezt.
Meg arra gondoltam, hogy a dobozhang kiküszöbölése érdekében lehet nem ártana venni vmi ilyesmit: [link] Csak épp sehol nem találok.[ Szerkesztve ]
-
garami87
tag
válasz nightshadow #17368 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Legalább neked nem hatalmas az arcod!
gg
-
Rekro
aktív tag
válasz nightshadow #17379 üzenetére
Köszi a részletes választ.
A 3D-vel kapcsolatban a legtöbb helyen azt olvastam, hogy az Lg passzív megoldás a jobb, de tényleg a legegyszerűbb ha megnézem mind a két variációt egy MM-ben pl.
Igazából a konzolozás nem priorítás (90%-ban pc a játékplatform nálam/fps-eknél meg teljesen/), a lényeg a filmek/sport adások a tv-ben.
Ennek tudatában is az említett Sony tévéket ajánlanád? Mert, ha pl a 47lm620 annyival többet/jobbat nyújt egy ilyen összegnél azt a 20k-t még rááldoznám.
-
törölt tag
válasz nightshadow #17383 üzenetére
Az LM760 Flatpanels tesztben volt input lag utalás:
Input lag was measured to 30-40 ms in the game mode settings, which is in the high end Nem tudom mennyire mérnek pontosan.Persze egyelőre sokunk 47"-ra szánt költségvetéséből kiszorul ez a típus.
A 660(70)-ről is van némi infó: LG 42LM670T review
Plusz: Terrific 2D and 3D picture quality
Mínusz: High input lag100ms körüli adatot adnak meg. Egyértelmű, hogy aki a PC játékot helyezi magasabb prioritásba, az jól jár a Sony EX-szel. Kérdés, hogy érdemes-e feláldozni a jobb képminőségért, Rekro kolléga fontossági sorrendje soakt számít. A 615-620-ról semmi infóm nincs, csak amit a saját szememmel láttam MM-ben.
-
szagnes69
aktív tag
válasz nightshadow #17383 üzenetére
Lehet, hogy elég butuska a kérdésem, de felmerült bennem, hogy függ-e a crosstalk mértéke a lejátszott videó felbontásától. Tehát, kevesebb crosstalk lesz-e, ha DVD minőségű 3D filmet nézek, mintha fullhd-s 3D filmet? Ne haragudj, hogy téged zargatlak vele, de az eddigi hozzászólásaidból azt látom, hogy egyike vagy azoknak, akik eléggé jól tájékozottak tv ügyben. Köszönöm a válaszodat!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz nightshadow #17395 üzenetére
Van a MM-ban is, csak hát drágán.
104K-ért volt eddig akciósan a webáruházakban a 37"-os. Nem veszek 120K-ért 32-eset.Mi a saját véleményed az LK450-ről? Képminőségben hol áll a D550-hez.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz nightshadow #17395 üzenetére
Elméletileg igazad van, de a gyakorlat azt mutatja, hogy ami nem 3D full HD, az sokkal zavaróbb, bántóbb hibákkal jelenik meg.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz nightshadow #17404 üzenetére
Értem. Sokan mondták a környezetemben hogy az LG képe valahogyan egy kicsit simábbnak hat, a samué pedig kicsit pixelesnek.
Ez mit takar? -
nemdan
senior tag
válasz nightshadow #17449 üzenetére
Nem játékot értek alatta,egyáltalán nem játszok csak böngészés stb.stb.. LG jó lenne anyáméknak is az van(megvagyunk elégedve vele), de nagyon fontos lenne a LAN, az itthoni szerverem miatt, hogy tudjak filmet nézni hálózatról, addig még nem építek egy HTPC-t a TV-hez...100 Hz nem tudom mennyire elhanyagolható, mert már annyira megoszlanak a vélemények, hogy magam sem tudom mennyi hátrányt jelent az 50 Hz egy tv esetében
A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..
-
s7evcsenko
addikt
válasz nightshadow #17451 üzenetére
Ám dicséretre méltó, hogy az elejétől elolvassa a topikot!
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
nemdan
senior tag
válasz nightshadow #17464 üzenetére
Igen, ezt linkeltem én is.Még meggondolom, hogy gyűjtsek inkább vagy megelégszek az 50 Hz-el.Bár az én szemem nem olyan "érzékeny" mint a nagyon fanatikusaknak, akik mindent észrevesznek.
A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..
-
tzsolesz
nagyúr
válasz nightshadow #17468 üzenetére
Köszi, így már világos.
Kalibrálás alatt mit értetek? Jó lenne olyan 80-90W közé szorítani a fogyit....
A TV-ém PIP képes? Hol találok róla infót? Gyártó nem mondja.....
[ Szerkesztve ]
-
ThorsHUN
őstag
válasz nightshadow #17473 üzenetére
Akkor adodik a kov kerdes
Erdemes e beszerezni az LG 42LK530ast amig lehet, vagy erdemes varni amig a 2012-es TVknek 200 ala esik ( leesik egyaltalan?) az aruk?Mikre kell odafigyelni es mekkora jelentoseget kell tulajdonitani a felhosodesnek es milyen lehetosegek vannak a felhsodoes kikerulesere (nem papiron leirt, hanem mukodokepes)?
(#17474) tzsolesz
Koszi!
LGbol az LK530as az amivel szemezgettem, de mondom megvarom az idei szeria hatha...
A SMART tv annyira nem mozgat meg
Abszolut kezdokent a fent leirt felhosodes az amire zavartan pislogok, hogy az zavaro lehet... neked mik a tapasztalataid konkretan ezzel?[ Szerkesztve ]
-
ThorsHUN
őstag
válasz nightshadow #17476 üzenetére
A felhosodest eloben nem lattam meg. Mennyire zavaro?
Az viszont teljesen uj volt, hogy a sima LCDkre is jellemzo.
Fogyasztasban mekkora kulonbsegek vannak egy 42 colos LCD es LEDes kozott?
200 alatt te milyen LED tv-t javasolnal? -
ThorsHUN
őstag
válasz nightshadow #17478 üzenetére
42 col, 100 Hz-et szeretnek azert. Smart tv,3d tvre nincs szuksegem, de ha mar muszaj akkor sem tudom megmondani melyik fajta 3d az amire erdemes rafekudni (aktiv vagy passziv)
Amikre hasznalnam:
- nem sport
- filmek
- sok hasznalat (gyerekmusorok napkozben)
- neha szamitogepre kotve
- nem konzol
- TV musor nezeseMit kellene meg mondani?
Jah es nagy kerdes hogy erdemes e varni mittomen olimpiaig?
EB kezdesig?Koszi elore is!
-
pomk
őstag
válasz nightshadow #17491 üzenetére
Erősíts meg abban, hogy attól, hogy kifutó típusok, nem feltétlenül nem ajánlott tételek?!
-
pomk
őstag
válasz nightshadow #17496 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Akkor sürgősen el kell adnom a mostani tvmet.
Valakit nem érdekel egy Samsung 32LEB551? -
ThorsHUN
őstag
válasz nightshadow #17491 üzenetére
LED-es TVbol (100 Hzes) melyik a best buy?
40-42 colosban.3D szempontjabol melyik az ami preferalhato? Az aktiv vagy a passziv?
-
pomk
őstag
válasz nightshadow #17512 üzenetére
A Samsung UE40D5000-hez is 100Hz-et ír a termékleírás.
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz nightshadow #17515 üzenetére
Az új LG-k (LM sorozat) már mind 100 Hz-es? A hivatalos oldalon ezt nem tüntették fel.
-
pomk
őstag
válasz nightshadow #17515 üzenetére
Értem. Ezt jó tudni. Köszönöm! Mindig újat tanulok az ilyen fórumokban.
Mivel nem ragaszkodom a LED-hez, drágább, a LAN-t nem használnám ki(egyenlőre), és kisebb is, úgy tűnik az LG 42LK530 lesz a befutó. -
jobbacsabba
aktív tag
válasz nightshadow #17531 üzenetére
Köszi a választ.
Azt is jelenti a válaszod, hogy samsung és lg tvket érdemes nézni?[ Szerkesztve ]
-
jobbacsabba
aktív tag
válasz nightshadow #17538 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, ezek alapján már eltudok indulni a keresgélésben.
-
igmond
tag
válasz nightshadow #17548 üzenetére
Köszi szépen! Még annyit megkérdeznék, hogy kb 200ezer ft-ig mely tv-k lennének a legjobb választások??? Köszi
-
törölt tag
válasz nightshadow #17569 üzenetére
Az , bár HX sorozat. Idén mindenkinél elszálltak az árak.
-
törölt tag
válasz nightshadow #17571 üzenetére
Így van. A linkelt árad már akciós , ahhoz képest, hogy most jelent meg ... manapság már semmit nem lehet az odahazudott akciók nélkül hirdetni, eladni.
-
ginola
addikt
Azért az NX se volt rossz!
-
ginola
addikt
válasz nightshadow #17575 üzenetére
Én 40 NX710-et 200e alatt vettem, így az NX720 nem ér meg bő 80 e Ft plusz kiadást, annyival nem tud többet, mint amennyi az árkülönbség... Egyetértünk?
-
ginola
addikt
válasz nightshadow #17577 üzenetére
Ahogy mondod, sztem jó boltot csináltam.....
-
törölt tag
Jött ma még egy "drágaság" review. Samsung ES8000 Szép darab ez is. Elláttak minket idén néhány kiváló tévével, s horror árral. 40" 500k, 46" 600k.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nightshadow #17583 üzenetére
A review site-ok azzal főznek, amit a partnercégektől kapnak. Lehet, hogy ugyanazt az ES8000-et kapta mindegyik, adták tovább egymásnak. A valódi okát nem tudom, talán kedvcsinálónak, a felső kategória mindig érdekes. Bár LG-ből előbb jött a közép, számos 670 és néhány 760, utóbbi inkább felső közép, vagy alsó csúcs. A 960 csak mostanában jelent meg itt-ott. Egy Samsung ES6710 körüli kategória engem is érdekelne már.
-
ThorsHUN
őstag
válasz nightshadow #17583 üzenetére
Ave Night!
Az LG LV4500 es LV5500-as kozott konkretan csak a smart funkciok meglete a kulonbseg? Ha van infod az LV4500 es LW4500as tvk kozotti kulonbsegrol (2d), akkor tudnal mondani roluk valamit? Thx!
2D tekinteteben van infod arrol, hogy milyen fejlodes jelentkezik a 2011 es 2012es modellek eseteben? -
Rekro
aktív tag
válasz nightshadow #17591 üzenetére
Szerintem az emberek nagyrésze így van ezzel(én is)
-
BBéci
legenda
válasz nightshadow #17591 üzenetére
Félreértesz, a tesztelők kíváncsibbak a csúcsmodellekre.
A szolgáltatások többsége engem sem izgat, magáncélból sem netre, sem hálózatra nem kötöm a tévéket.
Mindenkitől előre elnézést kérek a következőért!
A 6-os sorozat annyira hidegen hagy, hogy még a kicsomagolására is sajnálom az időt. Akit érdekel, nézze meg a boltokban.(#17592) regger
Amit a képminőségről írtál, azt cáfolom. Szerintem jelentős a különbség, ezt Ed Parker fórumtársunk is megerősíti, aki D6750 helyett vett D8000-et. Még a privátjaim között van a levele, amit a csere után írt, megköszönte a tippet és igazat adott mindenben, amit mondtam róluk.
Aztán a D8000 helyett VT30-at vett, azóta tudja, milyen az igazán jó képminőség.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nismoka
addikt
A Samsung ES7000 vagy 8000 is ennyibe kerül, akkor inkább Sony..
-
nismoka
addikt
válasz nightshadow #17579 üzenetére
Nemrég teszteltem egymás mellett egy Samsung D6500-at és egy Sony EX721-et. A látószög, a kontraszt és leginkább a szinek mélysége látványosan jobb a Sony-nak. Kb egy árban is vannak, tehát nem drágább a sony.
-
nismoka
addikt
-
TazLeacher
nagyúr
válasz nightshadow #17667 üzenetére
Samsung UE46D5000 Full HD LED TV
Erről mi a vélemény? Ez most 189.900 Ft...vagy az 5-ös széria elég alap? Vagy ennyi pénzért ne is várjunk mást?Az LG már nem fér be neki, mert szélességben max 110-ig mehetünk, de megkérdezem, hogy az kis elétérés hátha még belefér. Ha meg LG 47, akkor ott van még ez is: LG 47LE5310 ez valami régebbi modell? Ez is 179.900.
A háromból melyiket ajánlanád?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz nightshadow #17673 üzenetére
Köszönöm, téma lezárva, hallgatunk rád.
-
Panthera
őstag
válasz nightshadow #17682 üzenetére
Köszi!
Ha egy üzletben megnézem ez alapján a kiszemelt tv-t, akkor ott is le tudom ellenőrizni, hogy zavaró-e számomra? (Gondolom ezt nem tudják manipulálni, maximum hátrányos tartalmat nem küldenek rá).
Vagy ha zavar, akkor plazmával kikerülhető ez a probléma? -
poczabence
tag
válasz nightshadow #17685 üzenetére
Köszi szépen a válaszodat!
Igen, sejtettem, hogy hasonlóan a 2011-es D5xxx szériához csak CMR 100Hz-et tud, ezért is nézegettem inkább a 6-os szériát, illetve az előző tv-nk is a 6-os szériából való (A656).
Azt is látom, hogy ez nagyon új tv, azért kérdeztem, hogy valakinek van-e már tapasztalata vele. Elvileg, akkor ezek az új LED-es tv-k nem is felhősödnek?
Tudom, hogy rossz az időpont, viszont mostanra jött össze a pénz... Nagyon szart nem szeretnék venni, ezért tulajdonképpen várni is tudok még, de azért már nézegetem az irányt.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.