Aktív témák

  • Cifu

    félisten

    válasz füldoki #8855 üzenetére

    Az LCD TV-k jellemzően 60Hz-ig meghajthatóak, tehát ha ennél magasabb freki kell, akkor problémás a dolog, de a 60Hz mindegyiknél megy. Hogy melyik modell, az leginkább elhatározás és pénztárca kérdése. Ha a Sharp bevált, és tetszett, az sem rossz választás, a Sony, Samsung és LG modelleknél sincs probléma a számítógéppel való összekötés terén. A Toshibáról kevés információm van, valószínűleg tudják az új FullHD modellek (XF355/356 és XV505). A Philipsnél kisebb problémákkal találkoztak a topiclakók, de megoldhatóak ezek. A JVC és Thomson készülékeket kerüljétek messzíre.

    Ha az olcsóság számít, akkor az LG 42LF65/75 modellek, a Samsung LE-37M87, LE-40M86/M87 körül nézzetek szét. A Sharp-ból az X20E széria bőven elég, bár az már nem olcsó modell. A Sony-ból a KDL-40D3500 vagy KDL-40V3000, de ezek semmi extrát nem nyújtanak az LG vagy Samu TV-khez képest ismét (hiába jobb a tuner vagy az SD kép minősége, ha monitornak lesz használva). Tudni kell, hogy a 37" modellekbe több gyártó is gyengébb specifikáció LCD panelt szerel, például a 37" Samsung LE-37M87 gyengébb, mint az LE-40M87.

    Ha a színek megjelenítése fontos, akkor esetleg érdemes lehet a 10bites panelel szerelt TV-k körül szétnézni, mint az LG 40LY95 (a 37" LY95-ös ismét gyengébb, csak hagyományos 8bites panelt kapott) vagy a Sharp LC-42X20E. A 10 bites panelek több árnyalatot képesek valóságosan (vagyis inkább a valóságoshoz közelebb lévő színekkel) megjeleníteni.

    A meghibásodásra nehéz mit mondani, nekem LG-ből volt 42LF65-ösöm, de fél év után egy oszlopnyi pixel meghalt benne, relative sok LF65-ös van a környékemen, de egyiknél sem volt semmi gond amúgy. Most Sony-m van, azzal sincs semmi problémám.

    A garancia leginkább a forgalmazótól függ. Ha fontos, akkor nem biztos, hogy a webshopok a jó választások, hiába adják olcsón a terméket. Én személyes tapasztalatot az LG-ről tudok mondani, Auchanban vásárolt készülék volt, hazai LG papírral, mikor tönkrement, hívtam az LG ügyfélszolgálatát, ők megadták egy viszonylag közeli, Székesfehérvári szervíz telefonszámát, akik még aznap elvitték (ekkora TV-k esetén a szervíz köteles garanciális javításnál a szállításra elvileg), és nem egész két hét múlva felhívtak, hogy a TV cseregaranciás, a papírért be kellett mennem, amiért az Auchanban visszakaptam a vételárat és vehettem bármilyen más új készüléket. A szervíz terén ki kell fogni sajnos, vannak pozitív és negatív tapasztalatok is a különféle szervízek hozzáállása terén, ez sajnos kicsit lutri.

    Probléma például akkor van alkalmazás terén, ha egy LCD monitorral van párhuzamosan hajtva (klón üzemmód, tehát mindkét kijelzőn ugyanaz látható), mivel a monitorok és a TV képaránya nem egyezik meg (a monitorok ugye jellemzően 4:3, 5:4 vagy 16:10 képarányúak, a TV-k 16:9), ezért a két kijelző egyikén vagy torz lesz a kép,

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Aktív témák