Hirdetés
Aktív témák
-
Fidel76
tag
Számítógépre köthetőség minden márkánál megvan.(az ideieknél biztos). A net az meg amelyiken van azon is korlátozott ugynevezett widgeteket tudsz csak nézni.(mellesleg ha számítógéppel össze van kötve akkor teljesen felesleges használni ezet a szolgáltatást)
Utolsó mondathoz meg tudni kellene milyen méretbe akarod(nagyobb mindig jobb alapelv érvényesül), mennyi pénz van rá, mire akarod használni, valami márkához ragaszkodsz-e vagy előítéleted van valamelyikkel szembe,+ garanciák,különböző + szolgáltatások érdekelnek-e,fogyasztás számít-e,külső megjelenés,stb.
A legjobb ha 1 nagy áruházba(akba) el tudsz menni és körbenézel. Ugyanakkor vigyázni kell a hiénázó céges eladókra + lehetséges, hogy valamilyen márkájú tv-k szándékosan jobb képet adnak mert a forrás és a beállításai olyanok. Majd amikor teljesen elbizonytalanodtál mit kellene venni akkor az 1iket megveszed. -
dh66e
veterán
-
dh66e
veterán
válasz guriga1234 #36505 üzenetére
Jahhhh hogy te tudod a választ.
-
dh66e
veterán
válasz guriga1234 #36508 üzenetére
Akkor nehogy megoszd vele!
-
Csabi8507
tag
Srácok,lenne egy olyan kérdésem,hogy:Ha ugye olyan tv-ét veszek amelyben van mpeg4-es tuner akkor tudom fogni azt a 7 adást ingyen(mindig tv) más nem kell hozzá.
Megnéztem Sopronban elvileg fogható. -
Fidel76
tag
válasz guriga1234 #36503 üzenetére
Arra akartam utalni ha valaki 32-37est akar venni és ugyan abból nagyobbat vesz nem bánja meg, vagy utólag ha mégis 32-37est vesz azt mondja nagyobb is lehetett volna.
pld ismerősömnek is azt ajánlottam inkább vegyen 42es a 32-37es helyett. Pedig az ágy végébe rakta a falra, olyan 220cmre tőlük és nem bánta meg, pedig az elején nagyon mondta, hogy nagyon nagy lesz olyan közelre 1 akkora tv. Szerintem mostmár ha lenne pénze még nagyobbat venne oda.
Csabi8507: Még kell hozzá 1 antenna, vagy olyan szobai ami képes rá vagy tető.[ Szerkesztve ]
-
Lui76
őstag
Tehát pontosabban megfogalmazva mi a legolcsóbb normális márkában (pl samsung,Lg) ami a számítógéppel nem csak képátvitelre képes,hanem pl onnan mkv (HD) anyag lejátszására, és vagy pendrive-ról.
Ez a nethasználatos dolog - amit most tud a tv adott pillanatban annál többet nem is fog tudni vagy csak idő kérdése meg a szolgáltatások fejlődése...
Mivel vsz monitor kiváltása is lenne a cél tán elég lenne 32" is.www.kezmuveskeramia.hu
-
Csabi8507
tag
válasz guriga1234 #36512 üzenetére
www.mindigtv.hu
Itt írja,hogy 7 csatornát tudsz befogni elvileg. -
guriga1234
addikt
válasz Csabi8507 #36517 üzenetére
Köszi, erről most hallok először. Eddig úgy tudtam, hogy az AH csinálja a földfelszíni digitális adást.
Szerintem menj el egy üzletbe, és próbálj rákeresni azokra a csatornákra. Tudod, a papír mindent elbír, de a puding próbája az evés. Ha tudod fogni, akkor nyertél, ha nem, akkor peched van. -
Csabi8507
tag
Köszi srácok.
-
guriga1234
addikt
válasz Fidel76 #36513 üzenetére
Szerintem van mindenkinek saját szeme, tudja, hogy milyen messziről fogja nézni a tévét, így az üzletben is olyan távolságról kell nézni a tévéket. Mindenki el tudja dönteni maga, hogy mekkora kell neki. Persze ehhez az is kell, hogy az üzletben ne csak a csodálatos demo anyagokat nézze, hanem valós tévé adást is. Ott már nem lesz mindegy, hogy mekkora a tévé, ugyanis a hibák nagyon elő fognak jönni. Míg egy Full HD-s műsort 40 centiről is nézhetsz, és jó lesz a kép, addig egy nem Full HD-s műsorhoz már messzebbre kell menned, hogy a hibákat ne lásd olyan erősen. Minél nagyobb a tévé, annál messzebbre kell menned.
-
dh66e
veterán
válasz guriga1234 #36520 üzenetére
Jól tudtad az AH csinálja a földfelszíni digitális adást.
-
poirot
őstag
válasz guriga1234 #36497 üzenetére
Az exe mérete 48.6 MB
1 GB- pendrive-al próbáltam.
Az exe egy önkicsomagoló file, szerintem mindegy hogy hol csomizom ki.
Köszi a hozzászólásokat, majd még prólkozom vele.
-
guriga1234
addikt
válasz poirot #36524 üzenetére
Értem. Megtennéd még, hogy a tévé jobb oldalán lévő kis matricáról leírod a Model Code-ot? A fw méretéből az következik, hogy te egy W-set töltöttél le, de ha nem fogadja el, akkor neked P-s van. Ha leírod a Model Code-ot, akkor adok egy linket, ahonnan le tudod a megfelelőt tölteni. De megteheted azt is, hogy visszaolvasol, mert egyszer már beírtam, hogy az összes samu tévé fw-ét honnan lehet letölteni.
[ Szerkesztve ]
-
csilla145
tag
Sziasztok.Nem értek a tévékhez azért inkább töletek kérdeznék :
Van egy Orion LCD tévém(tesco gazdaságos) és elromlott.a képrernyöje rendben van mert néha felvillan a kép,hang pedig van.Azon gondolkodunk itthon hogy bele lehet-e tenni a kijelzöt egy másik tévébe aminek pl csak a kijelzövel van baj.törött vagy ilyesmi. A tévém tipusa : K3235M7E 82 cm-es.Elöre is köszi a segitséget
[ Szerkesztve ]
-
csilla145
tag
válasz guriga1234 #36528 üzenetére
Még nem volt szervizben.Telefonon kérdeztem a szervizest mi lehet a baj és azt mondta hogy panelhiba lehet.Cserélni kell egy panelt. Állitása szerint az ára nem kedvezö ezért jobb ha veszek egy ujat .Egyébként ez is 75k volt ujonnan. Csak a garija már lejárt.Kidobni nem akarom,panelra nem akarok 50.000-forintot fizetni,esetleg ha át lehet rakni a kijelzöt akkor lehet veszek egy 82-es tévét
-
csilla145
tag
válasz guriga1234 #36530 üzenetére
De ilyen tipusu tévét sehol nem találok a neten,ráadásul rosszat mégugysem.Azért kérdeztem hogy lehetséges-e az hogy pl lg vagy más tévébe átrakjam a kijelzöt.mert akkor veszek egy sérült tévét és beviszem a szervizesnek hogy csináljon a 2 rossz tévéböl egy jót
-
csilla145
tag
válasz guriga1234 #36530 üzenetére
szerintem a képernyö csatlakozóján mulik a dolog. de nem értek annyira hozzá ezért inkább kérdezek. Tudom hogy laptopoknál is lehet lcd panelt cserélni.ott is a csatlakozo a lényeg. 30pin stb.... de a tévéknél nem tudom hogy van
-
Fidel76
tag
válasz csilla145 #36532 üzenetére
Sőt lcd monitoroknál is így van, kollégám így javítja meg a monitorokat és adja el. Meg azért az inverter se mind1 talán, hogy milyen.
Elméletileg lcdtv game modban ugyan az mint az lcd monitor, én lehetségesnek tartom. Mintha láttam vagy hallottam volna már lcd kitről is ahol otthon rakod össze a tv-t. A tvszerelőnek tudnia kellene, szerintem kérdezz rá.[ Szerkesztve ]
-
Zoo123
senior tag
válasz guriga1234 #36491 üzenetére
guriga1234: Az csak egy sima névszerkesztés, nem pedig jelforrás típus. Gyk: meg tudod adni (név szerint egy listából), hogy pl. a HDMI1-be mi van bedugva. De ettől még semmilyen paraméter nem változik,
Engedelmeddel ezt cáfolnám!
Én is azt hittem hogy az "csak egy sima névszerkesztés", rákötöttem a PC-re és órákat szenvedtem vele hogy ne legyen "tullőtt" a kontraszt és olyan "beégett" a fényerő, plusz ne legyen már minden kontúr "körberajzolva".
Mondanom se kell hiába állítgattam nem lett igazán jó a kép, amíg valaki meg nem súgta hogy a DVI1 aljzathoz -ahova a PC-t kötöttem- hozzá kéne rendelni hogy "DVI-PC" és voila! Egyből jó lett a kép!
Utána direkt megnéztem a menüben és egy csomó beállítást úgymint: kontraszt, fényerő, digit.zajcsökkentés, dinamikus kontraszt, élsimítás, anyámkínja beállított!
Legalábbis nálam.''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
Fidel76
tag
válasz guriga1234 #36522 üzenetére
Igaz, de ne felejtsd ő monitornak is használja(vagy főleg annak? ki tudja? Ideális esetbe 30/30 fokot kellene bezárni szemeidnek a képernyő szélével. Na most pld 26os tv-t nézhetsz 3 méterről vagy 55öst nézed 3ról, az élmény nem ugyan az.(még sima adásnál is bárkit megkérdeznél az 55öst választaná azonos nézési távolságnál) Ha meg tvzni akrsz csak, minek full hd? Oda bőven elég a hdrdy, vagy olyan tv-t veszel aminek az elektronikája a sima adásból is képes élvezhetőt létrehozni(pld Philips).
[ Szerkesztve ]
-
Peat76
őstag
Sziasztok!Na ez mi volt? A Philips 42PFL8404-es tv-m reggel nem akart bekapcsolni,kb 2 percig vártam és ezidő alatt folyamatosan pulzált a visszajelző fehér led,nem kapcsolt be.Nyomkodtam a távirányitót,majd nem sokkal ezután 2 piros villanás hosszú szünet és igy tovább,ez ismétlődött,kép fekete volt végig.Kihuztam a csatlakozót/220v/ majd bekapcsoltam és jó lett!Érdekes,valakinek hasonló élmény?Mi lehetett ez???
Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
Peat76
őstag
Ja és egyszer már volt hasonló dolog,ott akkor 1 percig vártam mire a tv elindult,ennyi idő alatt mi történhet?
Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
Zoo123
senior tag
válasz guriga1234 #36536 üzenetére
Ott van az adatlapomon: Samsung LE32B530 és jogos a kérdés nincs rajta DVI, van viszont "HDMI(DVI)1" csak pongyolán fogalmaztam.
De a többi úgy van ahogy mondtam.''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
Peat76
őstag
Csak belenéztem,nem állitottam el semmit.Ettől is lehet ilyen gond?
-
guriga1234
addikt
válasz Fidel76 #36537 üzenetére
"Ha meg tvzni akrsz csak, minek full hd? Oda bőven elég a hdrdy, vagy olyan tv-t veszel aminek az elektronikája a sima adásból is képes élvezhetőt létrehozni(pld Philips)." - Pl. azért, mert én tudok Full HD-s adást is nézni. Meg van egy csomó 1080p-s filmem, és a kamerám is Full HD-ban vesz fel. Monitornak nem használnék tévét. Egyébként a monitorom felbontása is nagyobb, mint a HD Ready-s tévéké.
Hidd el, hogy elég jól látható különbség van a 720-as és 1080-as között! -
-
Peat76
őstag
Most el kell mennem,de ha hazajöttem irok mi történik,kicsit para vagyok!
-
Fidel76
tag
válasz guriga1234 #36543 üzenetére
Pont ez az...ha van 1 szoba ott mindig fix távolságról nézed. Gondolom sima adásnál nem viszed távolabb az ülőgarnitúrát vagy a tvt, mert annak rosszabb a minősége. Azért, mert a sima adást jobb messziről nézni attól még a full hd-s tartalmakhoz fogod belőni a távolságot(ha van pénz rá), ha már ahhoz veszi az ember. Mint írtam 26os hd-rdyn jó a sima analog adás 3 méterről, de attól még mindenki az 55öst választana ugyan erről a távolságról ha tehetné és vissza is jöttünk a nagyobb mindig jobb témához. Amugy ez se tőlem származik hanem még Cifu-tól aki a topic indulásánál a fő tudor volt. Tehát vásárlásnál 1 adott pénzből mindig a nagyobbat probáljuk megvenni és itt már lehet vitatkozni hogy LG 42 vagy samu 40, de jobb fekete pld.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest