Hirdetés
Aktív témák
-
dabadab
titán
-
Mercutio_
félisten
37"-os LCD-hez olcsó, korrekt falikonzol témában valami ajánlat?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
dabadab
titán
válasz bigdigit #24396 üzenetére
Ideznek a FAQ-bol:
"* És mi van, ha nem jó a kábel?
A színek akkor se fakulnak ki, ellenben durva képhibákat fog produkálni a TV"
Szerinted a rossz kabellel durva kephibakat produkalt a TV.
Na, most akkor csak az van hatra, hogy ramutass, hogy a ketto kozott hol van ellentmondas.
Ja, es ne alazd mar magad azzal, hogy megprobalsz muszaki kerdesekhez hozzaszolni. A nagy bitrate-nek semmi koze a HDMI kabelhez, mivel azon nem a tomoritett, akarmilyen bitrate-u stream megy at, hanem tomoritetlen adat, ami adott felbontas es szinmelyseg eseten fix adatmennyiseget jelent.
DRM is theft
-
Capella
senior tag
Korábban már ajánlottam egy jó minőségű kábelt.
Delock kábel, HDMI 1.3b 10,2 Gbps cat2 kábel. Dolby akármi meg Tru HD hangátvitel.Valószínű az x.v.Colourt vagy ennek megfelelőt is tudná, ha lenne.
Mindez 5 méteresben 6000-ért borravalóval együtt a futárnak fizetve. Keressetek rá.
A rövidebb persze kevesebbe kerül.
Aki még olcsóbbat akar, az próbálkozzon nyugodtan. Esetleg 2-3 gagyi kábel után többe kerül a végszámla.
Lehet azért, hogy a Tesco gazdaságos is bejöhet. Egyik fórumtag írta, hogy összecsomagoltan vett egy akármilyen 1,8 méteres noname kábelt egy melléadott hasonló DVI-HDMI átalakítróval, és az átalakító gond nélkül vitte a hangot HDMI-n
keresztül ATI 3650 kártyáról.
Ez bejött. Az átalakítónál biztos.[ Szerkesztve ]
-
BITBOYS
addikt
Vettem egy A/V erősítőt ami hdmi-s. Rákötöttem a pc-t, így az erősítőből megy ki a jel a tv-re. Mikor bekapcsoltam a tv-t totál más lett a képe, jobb. Megnézem a videokártya beállításait és 120Hz-n van alapból a képfrissítés. Jó ez így? Mert a kép az valami hyper jó így.
-
gyuribá
csendes tag
Szia !
Na átpakoltuk a nappalit a helyén van.
Már rádugtam egy sima dvd lejátszót is. A divx-ek és a DVD- is a várt, közepesnél valamivel jobb értékelést kaptak tőlem. Tudni kell, hogy nem vagyok egy sasszem, de a lecserélésre került 84 cm, 100Hz, Pana képe SD csúcsnak is mondható és én ahhoz képest pontoztam.
Mégegyszer mondom, ezzel számoltam. Kevesebb sugárzás, HD élmény, közelebbi nézhetőség ezért döntöttem a csere mellett.
A hellohd már telefonált is, holnap futár hozza a tányért meg a beltérit, karácsony előtt felszerelik. És mindezt 100 Ft-ért. Meg a 3 év samsung gari... szóval úgy érzem jól döntöttem.
Ha meglesz a HD vételi lehetőség írok, ha gondolod, de szerintem ebben meg a számítógépes használatban drámai különbségek nem nagyon lehetnek.Már letöltöttem a novemberi frissített softot, de még nem nem raktam fel rá.
Állítgatom , barátkozok vele. A kábelről a csatornákot szépen benyalta, utána a sorrendet simán át lehet variálni.
Lehet egy felkonvertálós lejátszóval jobb kép lenne, de megvárom míg mkv-s lejátszók is
lesznek a piacon normál áron, azok biztos fognak javítani divx,dvd lejátszás minőségén.[ Szerkesztve ]
-
BemAnyó
senior tag
válasz bigdigit #24396 üzenetére
Nekem egy picit más tapasztalatom volt hdmi kábellel, vettem egy profigold 2m es hdmi kábelt és rákötöttem a pc-t (galaxy88GThdmi) a tv-mre(Philips 42PFL5603D), állandóan eltünedezett a kép és kiírta hogy nincs jel. Egy havertól kölcsön kértem kértem egy noname kábelt azzal kép sem volt és még a tv-t se ismerte fel, aztán kipróbáltam egy kölcsönkért hdmi kimenetes dvd lejátszóval, ott mind2 kábel működött, és nem láttam igazán különbséget, vagyis nem igen voltam biztos benne hogy van egyáltalán. Én úgy gondolom mindkettőtöknek igaza van valahol, én nem bántam meg hogy 8k kiadtam ezért a kábelért, de lehet hogy elég lett volna egy 3k -is, mindenesetre úgy tűnik hogy ezzel egy gyengébb jelet adó cucc is jobban megy.
A Philipsemről meg csak annyit hogy biztos sok jobb tv van azóta piacon hogy ez megjelent, de én személy szerint nagyon elégedett vagyok vele, meglepődve tapasztaltam hogy a costumer support mennyire jó, mivel írtam nekik is a problémáról, és rögtön válaszoltak (bár nem segített, de legalább reagáltak), próbának még a legelején letöltöttem a legújabb firmeware -t is hátha az segít, ami szintén a costumer supportot dicséri hogy a vevők által oda beírt megjegyzéseket figyelembe véve állítgattak a tv menüjén és fényérzékelőjén.
[ Szerkesztve ]
-
hangya7
tag
válasz Templomegere #24387 üzenetére
OK, hogy a HDMI2-t kell PC-re használni (meg PS3 is), de akkor az oldalt elhelyezett mire jó (mondjuk én ott is FullHD felbontással próbáltam)? Esetleg ott max HD felbontás mehet?
Csak érdekel, hogy másnál is van-e ilyen jelenség. -
bigdigit
addikt
válasz dabadab #24403 üzenetére
"* És mi van, ha nem jó a kábel?
A színek akkor se fakulnak ki, ellenben durva képhibákat fog produkálni a TV"
hát pedig pont kifakultak és zajosak lettek.
és hiába is tömörítetlen adat megy a kábelen egy kis bitratajú anyagnak kicsi lesz a tömörítetlen adatátvitele is.
nem tudom ma még hányszor akarsz belemászni személyeskedésbe de okosabbnak akarsz tűnni mint ami vagy.
minden második írásoddal becsmérlésbe mész bele.
számomra ezzel a stílusoddal nem sokra mész.ha nem volt gyerekszobád sírt ki valaki vállán magad.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz bigdigit #24410 üzenetére
"hiába is tömörítetlen adat megy a kábelen egy kis bitratajú anyagnak kicsi lesz a tömörítetlen adatátvitele is."
Megis, mitol lenne az? Honnan jonne ez a kulonbseg?
Egyebkent, meg ha szerinted nem jo dolog a kotozkodes, akkor miert kotottel belem? Nem lett volna muszaj, egyalatalan.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
bigdigit
addikt
válasz dabadab #24411 üzenetére
egyszerűen csípi a szemem ez a 3:2 pulldownon lovaglásod.amíg nem láttad adott tv-én,hogy is néz ki minden vélemény nyilvánítás csak fikció.
a legtöbb mkv kb 10 max 15mbit-es.planet earth néha megugorja akár a 60mbit-et is 1080p esetén.
szerinted erre a több képi információra miért van szükség?csak úgy elveszik a semmiben a különbség?
az elméleted szerint csak füst marad belőle.akkor csinálják ezt is 15mbit-re és kész.úgyse lesz több(jobb).még egy lehetőség még lehet de ezt direkt eddig fel sem vetettemlehet a 656 nem bírja
mert ugye a tesztünkben ha kizárjuk a hdmi kábelt már csak 656 lehet hunyó a 756-al szemben. -
dabadab
titán
válasz bigdigit #24414 üzenetére
"egyszerűen csípi a szemem ez a 3:2 pulldownon lovaglásod."
Egyeni szoc. prob. (Egyebkent milyen "lovaglasom"? Most irtam rola eloszor.)
Ha majd teves infot adok, akkor javits ki, de addig ne itt eld ki a szemelyes frusztracioidat."csak úgy elveszik a semmiben a különbség?"
Ajjaj. Nezz utana, hogy hogyan mukodnek a veszteseges tomoritesek: a kulonbseg nem a kodolas-dekodolas utan kapott adatok mennyisegeben, hanem azok szubjektiv minosegeben van. Ha egy CD-t atkodolsz mp3-ba, aztan azt kitomorited WAV-ba, az pont ugyanannyi helyet fog foglalni, mint az eredeti CD, az mp3 bitrate-jetol fuggetlenul: a kulonbseg annyi lesz, hogy a kisebb bitrate-u mp3-bol kapott wavokban jobban hallhatoak az mp3 tomorites altal okozott "hibak".
DRM is theft
-
BITBOYS
addikt
-
hattorihanzo
aktív tag
Bcsi srácok, nem állt szándékomban ilyen vitát kirobbantani.
De volna még egy kérdésem:Megvettem a DVI-HDMI kábelemet, persze olcsón (2300/1.5m). Ennek a DVI csatija DVI-D, 18+1, tehát single, nem dual. Elegendő lesz e 1080-as anyagok szállítására? Mert végül is a HDMI-ben is 19 érintkező van tehát a 24+1 DVI-D dual feleslegesnek tűnik, mindazonáltal sehol nem láttam dualos kábelt ebben az árfekvésben.
-
Lacix29
őstag
válasz bigdigit #24414 üzenetére
Igaz philipsen nem láttam 3:2 pulldown-t,
de saját tapasztalat:
ps3-on 3:2 pulldown-al 60Hz-en lejátszott film Samsung 40R81-en nagyobb kamerapásztázáskor jól láthatóan / érzékelhetően egyenetlen a mozgás,
addíg
ps3-omról 24 Hz-en lejátszott film Samsung 46A656 -on teljesen folyamatos a mozgás.És egyébként egyedül ez az egy dolog, amiért irigylem az A656-ost, meg a gyorsabb csatornaváltás.
-
dabadab
titán
válasz hattorihanzo #24417 üzenetére
"Ennek a DVI csatija DVI-D, 18+1, tehát single, nem dual."
Hazimozinal dual linket sehol nem hasznalnak, minden single linken megy, a csatlakozok is ilyenek (vayis dual linket nem is lehet hasznalni), ne aggodj emiatt.
DRM is theft
-
Scoobyka
addikt
válasz dabadab #24415 üzenetére
a kábel igen is számít....és ideje lenni a hdmi faq-t frissiteni vagy modosítani...amikor még nem értettem hozzá elolvastam és naívan mondtam oké .....aztán később kiderült,hogy nem úgy van az.....a kábel legalább annyira fontos mint az elektronika.....
valaki említette a delock kábelt...jelentem ez sem tökéletes..mivel a TrueHd hangot néha elcsusztatja a képhez kéépest.....,de ettől függetlenül nagyon megéri!...én 2kért vettem 1,8mest 1.3as mindent tud és a célnak megfelel ettől olcsobban nincs minőségi kábel.....
egyedül ez a truehd hang ami lehet gond,de szerintem ez azért nem sok embert fenyeget egyenlőre....(hogy normálisan kihajtsa....valamint az erősítőn is lehet állítani)
bigdigit:a másik ha a 656os nem bírja akkor a 756os sem...mivel ott azonos az elektronika....(a chip legalábbis).......a szoftver lehet még lúdas,de nekem jelentem alássan nem volt gond a fullhd planettal.....valamint az eredeti kéklemezzekkel sem...
jeleneleg egy gondom van az új htpcm integrált vga kártyája (3200) nem viszi ki a hangot hdmin keresztül xp alatt csak vista alatt.....,vagy legalábbis még nem oldottam meg...
ja megjegyzem halkan a DXVA támógatást kötelezővé tennném![ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz Scoobyka #24420 üzenetére
"aztán később kiderült,hogy nem úgy van az"
Egesz konkretan mi derult ki?
"valaki említette a delock kábelt...jelentem ez sem tökéletes..mivel a TrueHd hangot néha elcsusztatja a képhez kéépest....."
Ugye tudod, hogy HDMI-n egyetlen adatfolyamban megy a hang es a kep, tehat a kabel fizikailag keptelen arra, hogy csusztassa a hangot a kephez kepest? (Raadasul egy par meteres kabelben olyan rovid ideig tartozkodik a jel, hogy ezalatt eselye sincs annyi kesleltetest osszeszedni, amit eszrevehetnel).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Scoobyka
addikt
válasz steveetm #24422 üzenetére
fent ilyet nem írtam.....már mindenki lehet ph! addikt ?
korábban jegyeztem meg(pár hete),hogy hdmi 1.2es és 1.3as között van színben az 1.3-as javára különbség...1.3ason szebbek a színek....aki ezzel vitatkozni akar....az hozzon létre egy topikot,vagy pmben keressen meg ,de 100% alúl marad. Garantálom,hogy az 1.3as kábel szebb színeket eredményez,mint egy 1.2es kábel...ehhez viszont megfelelő feltétel is kell....a.1.3as port ,megfelelő felvétel,jó kábel és egy jó készülék.....
nem megfakulnak amúgy a számok,hanem több szám tud átmeni....nem hiába emelkedett az 1.2 után az 1.3as kábelek sávszéle....továbbá az 1.3as támogatja a 120hzet is tőkéletesen az 1.2es meg zsákbamacska....
a hanghoz csak annyi köze van,hogy az adatfolyamban az 1.3as kábelek nagy elönye az is volt,hogy a hangot és a képet szinkronizálta.......tehát nem engedte elcsuszni.....,de ez nem csak a kábel,hanem a port maga az 1.3as szabvány adta lehetőség a kábelben az adatfolyam meg a húzalok minősége és a kivitelezés ....
nekem még az 1,8mes kábelem is aranyozott és szűrővel szerelt....pedig ilyen távon nem is tud annyi zajt összeszedni...,de avki meg korábban azt írta 2mig nem kell.....erre van egy jó példám is képpekkel igazolva saját tapasztalattal.....hétvégén ha lesz igény felrakom.
ezért is írtam,hogy a hdmi faq úgy ahogy van hatalmas tévedésekkel van tarkítva....amíg nem lát bele az ember elhiszi ami ott van,de később ha jobban belemélyed akkor meglátja a hibáit.....és mindneki a saját kárán tanul...így nekem most van 4féle hdmi kábelem különbőző hosszúságú.....akit érdekel van eladó
[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
válasz Scoobyka #24423 üzenetére
HDMI 1.3 által nyújtott új lehetőségek is. Az interfészen un. „single-link” sávszélessége 165MHz-ről (4,95 Gigabit/sec.) 340MHz-re (10,2 Gigabit/sec.), azaz több mint duplájára emelkedik (technikailag akár 450MHz is elérhető). Így lehetővé válik az 1080 soros, 60Hz képváltású képmegjelenítőkön a 36-bites RGB színfelbontást, vagy a 1080p képernyőkön a 90Hz-es képfrissítést. Az új specifikáció támogatja a 30-, 36- és 48-bites úgynevezett „Deep color” (azaz mély szín) RGB vagy YCbCr színfelbontást, ami az eddigi alapszínenként 8, összesen 24-biteshez képest az emberi szem számára már szinte érzékelhetetlen szín- és világosságárnyalati eltérések ábrázolását teszi lehetővé.
A szélesebb színskála információk átvitelének korlátait lebontva a HDMI 1.3 támogatja akár az 1,8-szor több szín megjelenítésére képes „xvYCC” színtartományt is.(ugye tudjátok,hogy a 656osbn is van ilyen? ) film üzemódnál be is kapcsolható.....
Az említett szolgáltatásokat a Blu-ray Disc-re és HD-DVD-re gondolva adják a specifikációhoz, de eddig egyik formátum tábora sem jelentette be formálisan annak támogatását.
ohh jeah.....néha annyira okos vagyok.......
[ Szerkesztve ]
-
Capella
senior tag
válasz hattorihanzo #24417 üzenetére
A kábel képet biztosan átvisz. Hangra ne számíts.
Szerintem hosszabb távon jobb és gazdaságosabb egy DVI átalakító + HDMI kábel megoldás. A HDMI a kábelt más készülékhez is használhatod a PC-n kívül.[ Szerkesztve ]
-
steveetm
őstag
válasz Scoobyka #24425 üzenetére
Az a lényeg, hogy egy hdm 1.3 cat2-es kábelről ami 15ezer forint és egy hdmi 1.3-as cat2-es kábelről ami 5ezer forint, totál ugyanazt a jelet fogja leszedni a rákötött eszköz, mint amit kapott a másiktól. Ha nem, akkor a kábel szar.
Most tök jó, hogy nagybetükkel nekem vágtad, hogy a hdmi 1.3-as cat2-es kábel több adatot képes átvinni garantáltan, mint az az előttiek. És?
Üdv.: steveetm
-
torma1981
veterán
Sziasztok! Philips 42PFL5603D-röl van valami véleményetek? Most 208k a MM-ben! Érdemes megvenni? Monitornak lesz,csak néha tévéznék rajta! Gond hogy nem 100hz-s? Mire jó különben a 100hz? Létfontosságú vagy annyira nem? Tudtok ajánlani jó wep shop ahonnan bátran lehet rendelni? A garanicia stb-re értem!
-
vmatyko
tag
Segítsééég!
Ma bekapcsoltam a tv-t, és olyan mintha el lenne állítódva vmi rajta
(de ellenőriztem mindent és nincs semmi)az egész sokkal pixelesebb lett mint volt.
Csináltam photoshoppal egy "ilyen volt ilyen lett" dolgot:
tehát elvileg így kéne kinéznie
mi lehet a baj???
jah és nem lehet set top box hiba (digitv) mert a pc-s hdmi jelre ugyanolyan szar képet ad.
[ Szerkesztve ]
-
vmatyko
tag
Samsung LE32R41
CGA módba a TV-t nem tudom berakni max a set t boxot. azon meg RGB van. (de megnéztem már a többivel is és semmi sajna)
A TV firmwire-jét frissíteni? van neki olyan? De kül is tegnap este még minden jó volt.
vagy szervizmenüvel gondoljátok? (mi is annak az elérése?)
szerk: radi8tor1: a sima menüben nincsenek ilyen színmódok max a meleg, hideg stb...
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Sziasztok! 220volt-tól érdemes rendelni tv-t? Digitalko.hu-ról mi a vélemény? Megbízható webshopok ezek? Garancia stb-re értem?
-
őstag
Sziasztok!
Biztos lámaságot kérdek de azért felteszem Vettem egy lcd tv-ét amibe van digitális tuner is,azt hogy tudom használni?vagy mi kell hozzá?vagy még nem is lehet használni Teljesen hülye vagyok hozzá ,csak gondoltam megkérdem
[ Szerkesztve ]
-
Tom82
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám. Nemrég vásároltam a Neten egy Samsung T260 Hd Monitort. A heves költözködés eredményeként sajnos megrepedt a burkolata. :-( A kijelzőnek nem lett baja, mert azonnal kipróbáltam, de így elég rondán néz ki. A Netes cég, ahonnan vettem nem foglalkozik alkatrészek eladásával. Tudna valaki mondani nekem egy helyet, ahol viszonylag olcsón be tudnám szerezni az eltörött alkatrészt? Megpróbálnám magam megszerelni vhogy.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest