Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
Timyyy
őstag
Sziasztok!
Ma megpróbáltam összekötni az Acer Aspire one D270 netbook-omat a Blaupunkt hd tévémmel, de csak az írja, hogy nincs jel.
A tv forrásai között szerepel hdmi 1 2 és 3, de csak 1 hdmi csati van az oldalán... wtf?!Persze végigpróbáltam mindet többször is, mindenhol fekete képernyő nincs jel felirattal.
Netbook vagy a tv igényel valami külön beállítást?
Sokaknál olvasom hogy plug and play alapon megy, hát én rohadtul csodálkoztam volna ha ez csak ilyen egyszerű, és lám, nem az.
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
Timyyy
őstag
Nos, ez megoldódott, de adódott egy újabb gond, a felbontás...
Csak a noti monitorjáét tudom állítani, sehogy sem bírom rávenni hogy HD-t adjon a tévére.... mégis merre találom ezt?A vezérlőpultban csak ennyi van, és ez édes kevés (na meg persze pixeles a 82 cm-es tévén):
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
Timyyy
őstag
Na akkor kérdezek jobbat.
Mivel a laptopot nem akarnám minden nap hazacipelni melóból, mi lenne, ha a gépemet akarnám összekötni a tévével?
Mondjuk hogy ne kelljen állandóan pendrive-ra másolgatni a filmeket, és mindenféle ultra csúcs szuper verziót is megnézhessek, mert egy 60 gb-s filmhez nincs elég nagy pendrive-om.Ehhez éppenséggel 10 méteres HDMI kábelre lenne szükségem, de pontosan milyenre is? Ebayen nézelődök, és annyiféle csati van hozzá, meg ilyen olyan átalakítók, hogy megkeveredtem picit.
A netbookot meg a tévét most ilyennel kötöttem össze, ez megfelelne a géphez is?
És ezzel mi a helyzet, beválhat? Vagy felesleges?Ja, a gépemben lévő cuccok az adatlapomon olvashatók.
Volt aki azt mondta, hogy minél hosszabb a kábel, annál szarabb lesz a kép. Ez látható különbség, vagy csak szőrszálhasogatás és elhanyagolható (alig észrevehető)?Ezesetben viszont úgy lenne jó megoldani, hogy miközben megy egy film a tévén, a gépen zavartalanul lehessen netezgetni például.
-
mgaben
senior tag
Kábel ügyben ezt olvasd el: [link]
Aki azt mondta rosszabb lesz a kép elég nagy hülyeséget mondott. Vagy lesz kép vagy nem. Annak se higgy aki azt mondja, hogy a drága a jó. Az ugyan úgy megszívathat.
Elvileg 10-15 m-ig nem lehet gond. Azon felül jelerősítő, abból is a külső táposak. A lényeg, hogy high speed with ethernet és audio return legyen a kábel. De a linken bővebben olvashatsz róla.[ Szerkesztve ]
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
mgaben
senior tag
Na, most még megnéztem a vga-d.
Azon ugye nincs hdmi kimenet. tehát vagy a középen lévő analógot használod (asszem hangot ez sem visz), vagy tényleg a dvi-hdmi átalakítót. de az meg ugye hangot nem visz, tehát kell külön egy analóg vagy digitális hangkábel is. Esetleg kártyát cserélsz, amin már van hdmi.A HDMI topikban pont volt szó most ezekről a dvi-hdmi átalakítókról.
Utolsó hsz-ek: [link]Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
Timyyy
őstag
Akkor a linkelt leírásnak megfelelően ez minden szempontból tökéletes választás lenne, ugye?
Az internet megosztás hogyan is lesz majd ennek köszönhetően? Mert direkt ethernet-eset kerestem, addig oké...Szerk.: az kimaradt, hogy a tévémhez (Blaupunkt) van egy külső hangfal is, ami jack dugón csatlakozik. Az a HDMI tévézés közben is működni fog, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Timyyy
őstag
-
mgaben
senior tag
A kábel szerintem teljesen okés, ha van hdmi csati a gépeden. De az asztali gépeden nincs a vga kártyád alapján, tehát oda egy dvi-hdmi átalakító is kell. Vagy van, csak amiket találtam képeket róla nem ugyanolyan kártya? De mint írtam is az átalakítókat nem ismerem. Arra adtam egy másik topik linket.
Ha a géppel van összekötve a tv hangban akkor az jó lesz.
-
Timyyy
őstag
Valóban, viszont itt legeslegalul azt írja, hogy ez az átalakító benne kell hogy legyen a dobozában. Melóból ha hazamegyek előkotrom és átnézem. Ha meglesz, akkor már minden adott, ugye?
-
mgaben
senior tag
Igen, azt írja. Elvileg akkor már működőképes kell, hogy legyen. Ha mondjuk nem lesz képe a hosszú kábel miatt, akkor egy jelerősítő lehet megoldja a dolgot. Én is arra várok, meg a cégtől viszek próbára egy másik hosszú kábelt.
-
Fradika69
újonc
Sziasztok! Összekötöttem HDMI kábellel a számítógépet a Samsung lapos tévével. Meg lehet azt oldani, hogy míg a számítógépről megy pl. egy film a tévén, addig a monitoron mást nézzek?
[ Szerkesztve ]
-
mgaben
senior tag
válasz Fradika69 #2113 üzenetére
Elvileg igen. Gyakorlatilag nem próbáltam.
A tv-n vlc-vel nézd és annál külön lehet állítani, hogy melyik hangkimenetet használja (jelen esetben a hdmi digitális hangját), míg te a gépen egy másik lejátszóval az alapértelmezett hangkártyáról hallgatod a hangot.
Remélem érthetően írtam. :-)Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
Fradika69
újonc
Mi az a vlc?
-
t.imi
addikt
-
mgaben
senior tag
válasz Fradika69 #2117 üzenetére
1. dugd be a hdmi-t, a sima jack hangot is, majd a vezérlőpultban állítsd be hangbeállításokban alapértelmezettnek a hangkártyád (ne az spdif digitálisat!!!!).
2. vlc-vel elindítod a filmet, majd a hang menüben a hangezzközt átállítod a digitálisra.
3. másik média playerrel elindítasz egy másik filmet ami majd az alapértelmezett pc-s hangkártyádon fog szólni.
Így kellene működnie a dolognak.
-
mgaben
senior tag
válasz mckangi #2097 üzenetére
Sajnos Neked lett igazad. A kábel kuka... Nem megy erősítővel sem.
Másik hosszú kábellel megy (erősítő nélkül), bár csak 10m-es.
Hétfőn megkérdezem kollégám, hogy honnan lett beszerezve,
ha nem túl drága akkor onnan megpróbálok egy 15m-est.
Ha ez nem műxik akkor máshol kell beszereznem.Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
mgaben
senior tag
válasz Fradika69 #2117 üzenetére
Tehát akkor képekben is. Így állítsd be, első és második lépés. Majd harmadik lépésként egy másik videólejátszóval elindítod a másik filmet. Értelem szerűen nálad más lesz a tv neve. De teljesen jól működik függetlenül a két hang.
-
-
mgaben
senior tag
válasz Fradika69 #2122 üzenetére
De, az elsődleges monitort vagy klónozod vagy kiterjeszted. Én utóbbit használom, mert akkor ha egyiken filmet néz valaki, akkor én a másikon csinálhatok mást. De erről most nem tudok screent adni, mert vissza léptem osx-re.
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Még nem döntöttem el, de valami olyasmin gondolkodok, hogy:
- vagy veszek egy Samsung UE40JU6400-at monitornak (nem írnak róla rosszat, és a legalacsonyabb az ára az általam kinézett opciók közül)
- vagy egy Panasonic 40CX700E-t (dicsérik, de drágább)
- vagy egy szintén 40-es Philips BDM4065UC monitort. Szintén jókat írnak róla, végülis monitor, kb a Panával van egy árban, de sokan panaszkodnak, hogy a PWM-es világítás miatt fáj a fejük. Ami viszont nagy előnye, hogy - monitor, ugye - elég jól LE lehet venni a fényerőt, azaz nem égeti ki a az ember retináját, főleg este/éjszakaIgazából arra lennék kíváncsi, hogy a - akár a fenti, nyilván az érdekelne elsősorban, de bármilyen tapasztalat jöhet! - tévéken mennyire lehet levenni a fényerőt? Sokat dolgozok éjszaka, ezért érdekelne.
Szinte csak e miatt vacillálok már...Köszönöm!
-
törölt tag
A Samsung topik[link] véleményeket kérdezd meg a JU6400-ról. De tudtommal nem ajánlott, még az ottani topik összefoglaló szerint sem. Ennél is a 7-es szériás UHD-t javasolják inkább. UE40JU7000. Mint a Pana CX700, ami biztos hogy jobb minőségű, de kipróbálni kötelező, bármelyiket is vennéd.
A tévéknél is jól lehet venni a fényerőt és a háttérfényt is, de a próba majd megmutatja. A monitorokat viszont sokkal jobban lehet pozicionálni. A tévé meg általában fix. Nem jobb lenne munkára egy 21:9-es monitor? Van itt monitoros topik is. -
brian-w
csendes tag
Sziasztok.
Kérdésem lenne. Az alábbi 2 db linken jól értelmezem, hogy a samu pc módba 4:4:4 képes az lg pedig nem?
Sokat számít ez?
32" méretben, ugyan annyiba kerülnek, csak nem tudok dönteni. Valakinek valamelyikkel tapasztalata?
Kizárólag monitorként lenne használva olvasásara, netezésre, yt. Semmi játék.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz brian-w #2126 üzenetére
Sokat számít, mert pl ha 4:2:0 YUV-ban fogadja a tv a jelet, akkor az olyan vékony vonalak, mint amik itt a fórum szövegében vannak, elég furán néznek ki. Pl a piros feliratok szellemképesek.
Fura, hogy az LG nem tudja, mert otthon pont LG tv-n használom a számítógépet, azon meg működik.
Sajna a tv manualja nem egyértelmű ebben a témában.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
válasz #94529552 #2128 üzenetére
Nekem is van LG. RGB 4:4:4 PC szabvány (teljes) beállítással etetem.
Szóval, ha nem tud 4:4:4-et, ezt hogy lehet leleplezni?Csak azért kérdezem, mert a korábbi Panasonic tévémnek is ilyet küldtem, és ott ordított az apró részleteknél, hogy gáz van.
Adalék: Ha nem 60Hz-el etetem az LG-t, hanem 24-el, akkor látszik, hogy csak 4:2:0 YUV-ot hajlandó megjeleníteni. (randák az apró piros szövegek pl, ahogy korábban említettem)[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
törölt tag
válasz -=RelakS=- #2129 üzenetére
Nem tudom, lehet, hogy tudja az LG is csak ezt sehol nem jelzik? Szerintem ha normálisak a betűk, akkor mindegy. De 24p csak a filmeknél kell, akkor mindig vissza kell állítani. Mondjuk a MPC HC magától is átvált.
Igazából én a matt kijelzős, és rendesen pozicionálható monitor híve vagyok, főleg, ha munkára kell.
Azt az amcsi tesztoldalt nem tudom, mennyire jó, mert egész más elektronika és panel lehet az ottani tévékben.
Meg nem egy esetben az azonos számozás más dizájnt is takar. -
-=RelakS=-
veterán
válasz #94529552 #2130 üzenetére
Matt kijelző ... jajjistenem ...
Hogy vágnám nyakon azt a majmot, aki kitalálta, hogy a kijelzőnek tükröznie kell a környezetét. Így ha nem sötétítek be eléggé, akkor egy-egy sötétebb jelenetnél magammal nézek farkasszemet
Amúgy pont LG UHD tv-nek a leírásában volt ilyen, hogy a HDMI bemenetek UHD felbontásban csak 4:2:0-t fogadnak, kivéve az egyiket, ami vagy YUV vagy RGB 4:4:4-et is hajlandó fogadni. Már nem emlékszem, ahhoz mit írtak.
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
bcl
senior tag
válasz #94529552 #2125 üzenetére
Szia, köszönöm a választ!
Megnéztem a linkelt topicot (igazából már néze-gettem korábban is... ), de tényleg csak nézegettem, mert pl. az összefoglalóban írtak valahogy elsikkadtak - amit a Samsung gariról írtak pl. nagyon elgondolkoztató.
Az a bajom, hogy
- kitaláltam, hogy 4k-n férek el igazán
- ehhez legalább 32", de inkább nagyobb méret kéne (*)
- 40"-nél kisebb UHD tv nincs (pontosabban: nem találtam)
- monitor 32"-től fölfelé horror áron van
- kivéve az általam említett Philipset: 40"-es, 210k huf körül van...
- de PWM-es...
- és szintén nem állítható, pont olyan talpa van, mint a tévéknek...Ráadásul a TV-n egy-egy filmet meg lehet nézni dlna-ról (van egy Asus AC-s routerem, pipa), vagy usb-ről, a gép sem kell hozzá -> csöndes. Van tabom, telefonom, amit tudnék hozzá vezeték nélkül csatlakoztatni -> néha jól jönne.
Ha eléggé le lehet venni a fényerőt a tévéken (azt mondod, hogy igen, ez jó, köszönöm! - de nyilván ki fogom próbálni is: ezért fogom netről rendelni, pedig lenne itt helyben is ), az már oké. Sokat ülök előtte esténként-éjszakánként.
Szóval igen, próbálgatni mindenféleképpen szeretném, fogom.Hajlok a Pana irányába, a Samu 7000-es sorozat már kezd a projektre szánt összegből kilógni; nem csak monitort vettem...
(*): kb úgy számoltam, hogy a mostani Samu T260HD (25,5", 1920x1200) pixelmérete lenne a 4k 40"-on. Talán egy picit kisebb, de nem vészesen - ez pont jó lenne.
Sokat olvasok, tehát a kisebb 4k-t fel kéne skálázni, ekkor meg a felbontásból adódó desktop méret egy részét elveszteném. (vö 4k 28"-on)
Aztán kiderült, hogy nem vagyok egyedül az ötletemmel, ez a topic is erről szól, meg a neten is sokfelé lehet morzsákat összeszedni, így belevágtam... -
bcl
senior tag
válasz -=RelakS=- #2133 üzenetére
Igen, valami olyasmi jött ki, úgy kábéra, hogy 100 vs 110 dpi, vagy talán 115; tehát olyan 10-15% különbség - már pontosan nem emlékszek.
Nagyjából, ahogy írod.
Azért 48" másfél méterről elég durva lenne... -
törölt tag
válasz -=RelakS=- #2135 üzenetére
Az nem valami szemkímélő dolog lehet, vagy csak szemtornára használod?
-
bcl
senior tag
válasz -=RelakS=- #2135 üzenetére
Ja, most néztem, hogy inkább olyan 1 körül lesz az a másfél... esetleg lehet még picit több, ha hátrébb húzódók, van még kis hely.
Azért 80 centiről a 42"-es...
-
bcl
senior tag
válasz -=RelakS=- #2139 üzenetére
...amúgy az lehet, hogy nem is olyan nagy baj ám...!
Mondom ezt én, vagy 4 (ebből kettő nyaki) gerincsérvvel, teljesen komolyan! -
bcl
senior tag
válasz #94529552 #2141 üzenetére
Köszi, ez jó táblázat volt!
A 680-as egészen jónak tűnik, 3d úgyse kell.
Viszont a BMR az mi is? A 700-ason 800Hz, a 680-on 200 HZ.
Ha valami frame-interpolációs megoldás, az úgyse érdekes a monitorként használatkor, ha PWM (-szerű), akkor gáz a 200Hz...Megkérdezem a Pana topicban is, de ott most másról csevegnek...
Az LG eddig valahogy kiesett a szórásból, arról nem találtam infót, hogy melyik HDMI2-es, illetve 4:4:4-es 4K 60Hz-en.
A Samut láttam, hogy tudja, MM-ban megnéztük a menüjében, még írja is a TV a magyarázó szövegben, hogy PC-hez van ez az üzemmód (UHD Color), a Panát meg egy srác írta egy másik fórumban, hogy monitorként használja.
A többiről (márkáról) nincs megbízható infóm. -
bcl
senior tag
válasz #94529552 #2143 üzenetére
Letesztelni sajnos nem valószínű, hogy tudom, mert a gépet nem biztos, hogy a hónom alá akarom kapni + bill + egér...
Meg nem is mind van itt, Szegeden - legalábbis kiállítva. Eddig csak a 6400-as Samsungot láttam, de ott meg sima FHD ment rajtuk, nem sokat segített a döntésben...
Nyilván az lesz, hogy a legvalószínűbben jónak tűnőt megrendelem a neten, használom egy hétig, és meglátom. Ráadásul - mivel este nyomkodom sokat - a boltban olyan körülményeket úgysem tudok "szimulálni", mint itthon...Nehéz a döntés:
- Samu a legolcsóbb, és ugyan a topicnyitóban nem ajánlják, de pár hozzászóló nagyon is elégedett vele.
- Pana 680 csábító, de 700-ast ajánlják inkább. 3D nem kell, az a 700-asban amúgy is gyengus. A képét egyébként dicsérik. A Samsungtól picit drágább, de van 5 év gari. A multimédia része gyengébb. (néha nyilván igénybe venném)
- Philips monitor: kb CX700-assal egy árban. Izé... mégis monitor lenne, a teszteken jól szerepel, de ugyanolyan talpai vannak, mint a tévéknek - abszolút nem állítható. Nyilván nincs semmilyen multimédia lejátszás, WiDi/Miracast sem (tablet!). HDMI 14a csak, de DP 1.2 (UHD monitornak másképp nem is nagyon lenne értelme... ) A PWM 240 Hz-es, ami kicsit kevés lehet, viszont a fenti tévéknél lehet, hogy még kevesebb...
Kábé nem tudok dönteni...
-
toto222
tag
Sziasztok!
Számítógép monitornak szeretnék venni egy UHD-s TV-t, ehhez kérnék tanácsokat.
80 % százalékban szöveges dokumentumok kezelésére,20 %-ban filmnézésre lenne használva a TV.
40-50 col közötti átmérőre és kb max 220 000 FT- ra gondoltam .
Jelenleg év végéig fulHD-ben használnám 60 HZ-en,utána viszont szeretném az UHD-s felbontást használni 60 HZ-en,ezért fontos,hogy HDMI 2.0 legyen a TV-n.
Legyen rajta számítógép csatlakozási mód,hogy lehetőleg a számítógép videó kártyáján keresztül tudjam a fényerőt,kontrasztot stb beálitani
A filmezés szempontjából,ha már UHD képes a TV,akkor tudjon az internettenkeresztűl ,UHDS műsor szolgáltatokon vagy akár youtubon keresztűl UHD-s felbontást lejátszani.
Fontos,hogy ne csak USB 2.0 ás hanem USB3.0 ás csatlakozó is legyen rajta,jó lenne ha ezen keresztül is tudna UHD-s felbontást lejátszani és nem csak a HDMi portokon keresztül.
elsősorban azok tanácsára lennék kíváncsi akik már használnak a fenti paraméterekkel rendelkező UHS-s TV-t számítógép monitorként.Az internetes munka miatt jó lenne ha lenne rajta játék mód is az alacsony inputlag miatt.
-
bcl
senior tag
válasz toto222 #2145 üzenetére
Hát, én körbejártam a témát az az elmúlt hetekben, itt láthatod lentebb, illetve a Panasonic és Samsung topicban is nyűglődtem, de a Samuban nulla, a Panában pedig nagyon minimális segítséget kaptam.
Volt egy topicom a HUP-on is.Végül a hét elején lement az eMAG-nál a szintén lent emlegetett Philips monitor ára, és megrendeltem.
Így a médialejátszásról lemondok (kb kéthetente egy film, na bumm...), ellenben nem 120Hz-es a PWM, hanem 240, ami még mindig nem túl sok,de mégis több...
Közben lett még egy jelölt, az Iiyama egyik modellje (ami PWM free, azaz villogásmentes), de Magyarországon nem találtam sehol (a neten), ebay-en van egy bontatlan, elég elérhető áron (~230k-ból itt lenne Mo-n, UK-ből), de a garival kapcsolatos kérdésemre a cég hétfő óta nem válaszolt(*) - hát, toll a fülükbe...
(*) Mármint hogy Mo-n érvényes-e a gari, ha UK-ből jön, vagy oda kell visszaküldeni - pedig nem nehéz kérdés...
Persze a fenti opciók mind 40"/4k-s dolgok, tehát ebből a szempontból egy ligában játszanak.
-
bcl
senior tag
-
bcl
senior tag
válasz -=RelakS=- #2148 üzenetére
Bruttó 221-222 ezer forintra írta az úr, aki felvette velem a kapcsolatot, az Iiyama hazai forgalmazójától írt.
Kb egy hét a szállítási idő.Szerk: ha már... a Philips meg most 189900 Viszont az Iiyama előző 40"-es modellje az arukereso-n olyan 270 körül kezdődik. Na így jó ár, amit írt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest