Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
-
Szabadh
tag
válasz -=RelakS=- #2051 üzenetére
Köszi. Win10 el még nem próbáltam. A Win8 nál nem nagyon jött fel semmi extra beállítás.
-
mycharspeck
csendes tag
Tisztelt RelakS!
Látom te vagy itt a legnagyobb penge. rendeltem egy LG 49LF632V tv-t
Képátló. 123 cm
Felbontás Full HD, 1920 × 1080 képpont
Képfrissítés 800 PMI
Tuner típusa DVB-T/C MPEG-4 AVC (H.264), DVB-S2 MPEG-4 AVC (H.264) tuner
Hangrendszer DTS 2.0 + Digitális kimenet
Hangsugárzók teljesítménye 20 W, Virtual Sorround
Smart TV igen (webOS 2.0)Szeretnélek megkérdezni, hogy mennyire alkalmas ez a tv pc játékok használatára.
Inputlagtól félek, nem tudom mennyire érzékelhető. Nem versenyzek amolyan casual játékos vagyok.
Előre is köszi ha megtisztelsz az időddel és vetsz rá egy pillantást.Üdv:András
-
-=RelakS=-
veterán
válasz mycharspeck #2054 üzenetére
Penge ....
Tudom használni, kb ennyiEgy kis guglizás után találtam ezt a táblázatot.
Ezek szerint az idei tévéknél a samsungok a legjobbak játékra.Ami biztos: Sokat játszottam Panasonic tv-n, aminek látható késése volt a monitoromhoz képest (kétképernyős mód). A mostani LG-n is látszik a késés, de résen kell lenni, hogy észrevegyem Játék közben talán (!) kicsit jobban teljesítettem, de erre nem mernék megesküdni, lehet, hogy placebo... (Half-Life 2 konkrétan)
Prohardver találat, nem bíztató
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
törölt tag
válasz mycharspeck #2054 üzenetére
Sztem ha annyira fontos lenne a játék, akkor csakis monitoron tolnád. Majd ne felejtsd el átrakni a tévén a HDMI-t konzolra, vagy PC-re.
-
mycharspeck
csendes tag
válasz #94529552 #2056 üzenetére
Fontos is esdig csak monitoron játszottam de nagyon jó lehetőségem volt tv vásárlásra.. Jelenleg nincs gépem és vaciláltam hogy a nagy tv mellé veszek egy konzolt de vannak fenntartásaim eddig mindig online játszottam pc-n és félek hogy hamar megunnám a konzolt nincs tapasztalatom vele de úgy gondolom a pc sokkal nagyobb teret ad online játékok terén.. Mindenesetre most tanácstalan vagyok, hogy mit vegyek a tv mellé.. Még egy komoly monitorra nem akarok pénzt kiadni..
-
-=RelakS=-
veterán
válasz mycharspeck #2058 üzenetére
Szerintem egyértelmű
-
dokibácsi987
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot de a problémámra nem találtam választ(vagy nem vettem észre).
Adott egy pc win 7-el. lg tv/monitor HDMI-vel összekötve. Kép megjelenik frankón megy.
Ha ugyan erre a kijelzőre ugyan azzal a HDMI -vel egy Dell 3543 laptopot kapcsolok nem ismeri fel, nincs jel jelenik meg.
A laptopot egy samsung PS 50c430 tévén használom szintén HDMI-vel tökéletesen működik.
Hol a hiba mert az ideg lassan megöl
A válaszokat előre is köszönöm -
Svédország
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy LCD Tv-t (Sony X9305C) és szeretném összekötni HDMI csatlakozón keresztül a laptopommal (videokártya: NVIDIA GeForce GT 525M).
De egyszerűen nem jelenik meg kép a TV-n.
Ha csatlakoztatom a HDMI kábelt a géphez, illetve a TV HDMI/MHL vagy a HDMI/ARC bemenetére a kábel másik végét, akkor az "észlelés" parancs kiválasztása után (A laptop képernyő megjelenítési beállításain belül) megjelenik a SONY TV *02. Ha egyéb más HDMI bemenetet választok, akkor még ez sem jelenik meg.
De ennek ellenére is ha kiválasztom a képernyő legördülő menüjéből a SONY TV *02 -t, nem történik semmi.
Néztem a TV beállításán belül a "Külső bemenetek" résznél a BRAVIA Sync beállításokat, majd kiválasztottam a BRAVIA Sync eszközök listáját, de a gépet ott nem látta. Mintha nem is lett volna csatlakoztatva. A kábel biztosan jó, mert más eszközt meg lát a TV ugyan azzal a kábellel.
Van bárkinek is bármilyen ötlete arra, hogy mi lehet a probléma? Mert lassan már kezdek agyvérzést kapni. Eddig a gagyi szar Philips TV-met simán rákötöttem a laptopomra egy VGA kábellel, most meg nem tudok megnézni semmit
-
ITrex
tag
Sziasztok!
Nyáron gamer gépet fogok vásárolni és mivel a keretből monitor már nem jön ki arra gondoltam hogy ideiglenesen a tvmet(LG 32LB650V)-t használnám egy fél évig utána meg vennék ips monitort.
Játékra ideiglenesen mennyire lenne megfelelő? -
mckangi
senior tag
válasz Svédország #2061 üzenetére
Rossz a kábel.
Olvass vissza egy pár hozzászólást pontosan én is így jártam.
Olyan kábelt vegyél aminek van neve.
Mióta beszereztem egy fapados Valueline kábelt (ez a legolcsóbb) azóta az Akira csúcsszuper 😀hd ready tv-men full-hd-ben nyomom pc-ről a gamét.
Igaz a kép körben kb fél centit hiányzik.Arra figyelj, mikor vásárolsz, hogy a következő specifikációkat tudja
" High Speed "
" with Ethernet "
" backward audio channel "Az utolsó nem biztos, hogy pontosan ez, már nem emlékszem.
A high speed -et nem összekeverni a high quality -vel!Az enyém teljesen meztelen (csomagolatlan) volt, csak két helyen műanyag pánttal összefogatva ,meg egy fehér papír szalag ráragasztva .
Nem mindig 2x 3x drágább a jó.Poco F3
-
Svédország
csendes tag
válasz mckangi #2063 üzenetére
mckangi erre én is gondoltam, mármint arra, hogy lehet a kábel rossz. De az a helyzet, hogy ez a kábel egy felső kategóriás darab és rákötöttem a TV-re egy másik laptopot, ott már volt kép, csak hang nem. Utána rákötöttem a MacBookomat aminél már volt hang is, kép is.
Szóval valami a Dell laptopommal nincsen rendben. Próbáltam frissíteni is a videókártya szoftvert, hátha segít rajta, de semmi... A régi tévémmel összekötve a gépet egy sima VGA kábellel minden probléma nélkül bejön a kép. A hangot meg külön kábellel kötöm rá, így azzal sincsen gond.
Tehát az a bajom, hogy a gép egy régi TV-vel összekötve tökéletesen működik, míg az új tv-re kötve semmi.
Az új tv a MacBook-al összekötve szintén hibátlanul megy.Szóval ezért is vagyok meglőve...
-
mckangi
senior tag
válasz Svédország #2065 üzenetére
Sok utána olvasás után mint kiderült, a felső kategóriás hdmi kábel ugyanúgy lehet nem megfelelő mint bármelyik más mezei kábel.
A kábel ára vagy minősége nem befolyásolja azt, hogy az adott eszközhöz (megjelenítőhőz) és adott géphez (laptop) jó lesz e.Mindig a kábelre írt paraméterek a fontosak.
Még az sem igazán fontos, hogy 1.3 vagy 1.4-es verzió.Macbook rendszerét nem ismerem teljesen (linux alap),de windowsnál a videokártya képernyő detektáló képessége miatt nem mindegy hogy az adott kábelen keresztül milyen jelet tud érzékelni.
Vga-val meg teljesen mindegy javarészt, hogy milyen a gép és a megjelenítő.
Annál annyira "fapados" az átvitel.Hdmi-nél viszont nem mindegy.
Némely hdmi kábel csomagolására a minőségétől és árától függetlenül rá sincs irva, hogy "for pc". Nem véletlenül!!
Az új tv-n a Dell lehet azért nem megy, mert:
A windows és a tv hdmi bemenete közötti hdmi kábel elégtelensége illetve a Dell képernyő felbontása talán túl nagy ( azért nincs kép rajta, mert kevés a kábel sávszélessége illetve nem egyezik a tv és a laptop felbontás/freki párossal.)A másik laptopon meg ezért van kép hang nélkül, mert adott felbontás mellett ennyit tudott átvinni a kábel.
A Macbook a rendszere miatt még azért működhet, mert az apple (linux) képes akár a bios-ból is hardvert detektálni, a windows teljesen szoftveres rendszerével ellentétben. Adott felbontás és frekvencia mellett. Ami ilyen szempontból egyenértékű egy konzollal vagy beltéri egyseggel, tv box-al.
Személy szerint én még mindig a kábel csere mellett döntenék.
[ Szerkesztve ]
Poco F3
-
Sztenn
tag
Hali!
Szerintetek egy ilyen TV második monitornak megfelelő lehet?
-
törölt tag
Nem, mert mind görbe a J63xx. A J62xx már nem az, de most sehol nem kapható. De ennyiből sztem már hiper-szuper monitort lehetne venni, nézz be a monitor topikba. Ráadásul a 40"-os nem ívelt kijelzőset olcsóbban megvehetnéd. Samsung UE40J6200 Van több helyen is raktáron.
-
mckangi
senior tag
válasz #94529552 #2069 üzenetére
Semmi baj nincs vele.
5 napja vettem ,és elárulom hogy olyan mélység érzete van a tv-nek ,hogy valami csuda .
A 30 évvel ezelőtt forgatott filmek is úgy néznek ki rajta mintha tegnapelőtt lettek volna itt magyarországon forgatva.( Barátok közt , Jóban Rosszban , stb).
( Vissza a jövőbe 1 volt a hétvégén ).[ Szerkesztve ]
Poco F3
-
Moric
aktív tag
Mit kell állítanom, hogy a számítógép képe pixelhelyesen jelenjen meg a Samsung tv képernyőjén?
A számítógép ati HD8300 videokártya hdmi porton keresztül megy az erősítőbe, majd innen hdmi-n keresztül a tv hdmi/dvi portjába.
A portot átneveztem már PC-re, AV-re és DVI PC-re is. Kikapcsoltam az összes képjavító funkciót ami lehetséges volt. Ennek ellenére a kép nem pixel helyesen jelenik meg.
A tévén 16:9-es képarányt beállítva alul/felül illeszkedik a kép akkor oldalt marad fekete keret. Oldalt illesztve felül és alul is kilóg a kép.
Kikapcsolva a kép illesztést a tévén, akkor fekete keret van körbe. Ati CCC-ben állítva a képet ugyan az a helyzet mint a tévén állítva, nem tudom úgy beállítani a képet, hogy pont akkora legyen minta tévé képernyője.Kifogytam az ötletekből.
-
törölt tag
válasz mckangi #2070 üzenetére
A J6300-as mélységérzetet ad? A nem ívelt tévén meg gagyi ugyanez a film, vagy mire gondolsz? Te vagy akkor a kivétel, ami erősíti a szabályt, és végre valakinek bejön. Többen is visszaadták az ívelt tévét Pl. asszem egy óriási 75"-ost is(Samu topik), mert nem tudták elviselni,hogy a gyenge betekintési szöget még az íveltség is tovább rontja. A sportnál, vagy monitor használatnál a görbe vonalakról ne is beszéljünk.
Moric A tévén keress olyat, hogy eredeti méret, vagy levágás nélküli, a kép módoknál esetleg a PC-módot kell választani, ha van ilyen, és ezekkel már jónak kellene lenni, ha átméretezés sincs beállítva a videokártyán, és a felbontás is rendben. Próbáld a Samu topikot, de a tv típusát nem árt beírni.
[ Szerkesztve ]
-
mckangi
senior tag
válasz #94529552 #2072 üzenetére
Nekem nincs bajom vele,lehet azért mert csak 32colos.
Szokni kell ,mert a mozifilm elvesztette a mozi feelinget ,átváltott "játékfilm" élménybe .
Nem tudom máshogy leírni az érzést . Mintha ott lennél a kamera túloldalán ....
Sport módot nem használom , a pc-m meg jelen pillanatban tetszhalott állapotban van,így majd a jövő héten beszámolok a tapasztalatokról .Esetleg még talán annyi ,hogy nem közvetlen antenna csatlakozásról megy a tv.hanem műholdas beltéri egység van rákötve a hdmi aljzatra .
Sem a vonalélességgel ,sem a betekintési szöggel nincs bajom .
A régi buta lapos tv-men mind a kettő rosszabb volt .[ Szerkesztve ]
Poco F3
-
tupacamaru
veterán
-
mckangi
senior tag
válasz tupacamaru #2074 üzenetére
Mit kapcsolják még ki ?
Dig. Tiszta megj. / mpeg zajsz. ?
Film mód és az auto motion plusz-t kikapcsoltam .
Mit nézzek , vagy keressek ?Jelenleg 2 méterről néztem a tv-t .
[ Szerkesztve ]
Poco F3
-
Sztenn
tag
válasz #94529552 #2069 üzenetére
kösz a választ mindkettőtöknek, akkor eddig 0,5:1.
azért 0,5 Pumma-nak, mert nekem 32"-os ami épp ideális méret lenne, ott pedig monitorból se kap az ember olcsót. Illetve 40" előtt fél méterre ülni szintén nem olyan kellemes. És Mo-n lehet nem kapni j62xx-et, de én nem Mo-n vásárolok és itt van bőven mindenből.
-
törölt tag
válasz mckangi #2075 üzenetére
PC módban se jó?
Sztenn Van itt is néha J62xx. Csak hivatalosan nem forgalmazzák, biztos azért, mert itt gyártják. Minek is a hülye magyarnak jó tévé? Vegye az alap 4-es 5-öst vagy a túlárazott UHD-t.
Így van, még a 32" előtt se kellene fél méterre ülni. Túl közelinek tartanám. -
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Hátha tudtok segíteni.
Adott egy régebbi LG tv, 32LG3000 típusú. Van rákötve egy upc direct set top box hdmi-vel. Működik rendesen. Ugyanezzel a kábellel (rövid, ~1,5 m) kipróbáltam gépre kötve (behoztam a tv-t a másik szobába), csattra működött kép és hang is (nem mellesleg hackintoshon is, dual boot-os gép).
Ezen felbuzdulva vettem egy 20m-es hdmi kábelt, hogy lehessen tv-n nézni a számgépről filmet.
Erre nincs kép a tv-n, az nvidia control panel látja a tv-t, beállítja a natív felbontást, egér átmozok a másik asztalra, stb, de a tv-n a nincs jel felirat villog. Ugyanez hackintohson is. Viszont ha a set top box-ot kötöm rá tv-re a 20m-es kábellel, az bezzeg működik...
A videókártya egy Gigabyte GeForce GT630 1GB, windows 8.1 os (meg egy yosemite 10.10.5)Előre is köszi a válaszokat!
Üdv, és BÚÉK Mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Rá kötöttem a LED tv-met (Samsung J5100) a gépemre ( HD 7790).
Elég fakult,éles,világos,próbáltam a tv-n állítgatni,de sajnos nagyon jóra nem sikerült belőnöm,netezésre elég zavaró az apró betűk olvasása.
Esetleg tudnátok segíteni,hogy az AMD Catalyst-ban mit kéne beállítanom,hogy jobb legyen....?Köszöntem előre is,Buék!
-
mgaben
senior tag
válasz mckangi #2084 üzenetére
Sajna sokkal nem lettem okosabb, mint írtam a kábel biztos jó, mert a set top box működik a 20m-es kábellel.
Az sem zavarhat be, hogy a tv nem hdcp kompatibilis, mert a rövid kábellel ugyanúgy nem hdcp-s és mégis megy, lejátsza a filmeket, van hang, stb.
Szerintem itt azzal lesz a baj, hogy a videókártya nem ad ki olyan erősségű jelet ami kellene a tv-nek és így eldobja a jelet a tv. Erre jutottunk egy villamosmérnök barátommal. Próbáltam egyébként kisebbre venni a felbontást is, de azzal sem működött. Egyelőre rendeltem egy jelerősítőt, meglátjuk. 14 napig vissza lehet küldeni minden indoklás nélkül, ha kipróbáltam és mégsem jó. Egyébként 15 m-ig elvileg nem szabad semmi zavarnak lennie, tehát enyém már azon felül van, így tényleg esélyes lehet.Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
mckangi
senior tag
Hidd el a kábel lesz a ludas.
A nem jó kábel nálam is átviszi a beltéri egység, az x360 és az androidos tv-box jelét is.
Itt az a baj, hogy a pc detektálni akar, nem úgy mint a többi készülék ahol is már adott a felbontás és a frekvencia.
A kábel képtelen átvinni azokat a jeleket amivel a pc kommunikálna a tv-vel.
Ezért "vak" marad.
Valamelyik hozzászólásomban van egy link, azt is elolvastad?Poco F3
-
mgaben
senior tag
válasz mckangi #2087 üzenetére
Mindjárt elolvasom akkor. Egyébként az lesz, hogy megpróbálok a melóból is hozni egy hosszú kábelt, ha van, akkor az tuti jó minőségű. Aztán ha azzal megy viszem vissza a kábelt az edigitalnak, hogy kenjék a hajukra. Ja, és a beltérivel is szórakozott, mer igazgatnom kellett kicsit a kábelt és akkor lett jel, aztán megint elment. Egy bajom van, hogy lefaragtam ~ 1,5 mm-t az egyik hdmi dugóból mert így fért a pc-be, de ettől vissza viszem nekik ha nem jó.
-
mgaben
senior tag
válasz mckangi #2087 üzenetére
Na, elolvastam.
Ezeket nagyjából eddig is tudtam. Valamint a kábel is HIGH Speed widh Ethernet.
Egyébként ilyen kábel: [link]
Itt mondjuk nincs kiírva, de a kábelen rajta van, hogy, HIGH Speed widh Ethernet.
Ettől függetlenül ki akarom próbálni másik hosszú kábellel.
Meg ezt is egy erősítővel, aztán ha az nem használ vissza tudom küldeni 14 napon belül.
A kábelre meg a sima 3 év garit fogom érvényesíteni.Köszönöm egyébként a segítséget.
-
-=RelakS=-
veterán
Ezt valami előadóteremben használod, hogy 20m kábel kell?
Tudom, plusz költség, de lehet jobban járnál, ha vennél/csinálnál egy apró számítógépet, amit kizárólag filmnézéshez használsz, és a tv körül tárolsz.
[ Szerkesztve ]
-
mgaben
senior tag
válasz -=RelakS=- #2090 üzenetére
Nem, itthon, csak messze van a nappaliban a tv. A fal mellett van végig vezetve.
Aztán most mondtam az asszonynak, hogy ha a kábel lesz a ludas, akkor rövidebbet veszek és keresztbe áthúzom ha filmet akarunk nézni. Lehet akkor 10 m is elég lenne.Egyébként inkább a tv-t akarom lecserélni amin van ethernet csati, mert a házban van gigabit hálózat, meg akarok egy nas szervert. De ezekről még nem bírtam egyelőre meggyőzni az asszonyt. TV csere az elsődleges. Meglátjuk...
[ Szerkesztve ]
-
mgaben
senior tag
válasz -=RelakS=- #2092 üzenetére
Én mondjuk csak pár ilyennel találkoztam. Sógornőméké ethernetes, haveroméknál a boltban USB-ről nyomja, de egyik sem panaszkodott még. Minden esetre ha oda érek tuti viszek USB-n több fajta filmet és kipróbálom mielőtt megveszem. Ha azt akarják, hogy megvegyem úgyis belemennek, ha nem, megyek másik boltba.
Köszi minden esetre a figyelmeztetést.Még fateroméknál várok a próbára, de amíg nincs távirányító nem tudom megtenni. Ott is mondjuk csak USB van.
[ Szerkesztve ]
-
Svédország
csendes tag
válasz mckangi #2066 üzenetére
mckangi, a (2065)-ös bejegyzésemben írtam a problémámról, hogy a laptopomat hiába kötöm össze HDMI kábelen keresztül a TV-vel mégsem látja egyik a másikat.
A megoldás 5 különböző HDMI kábel kipróbálása volt, mire az ötödikkel működött a dolog. A probléma szerintem ezzel az, hogy egyik kábelen sem volt feltüntetve semmi extra megjegyzés vagy jelölés amiből arra lehetne következtetni, hogy ezzel majd működni fog a dolog. Így, ha nem lett volna szerencsém az ötödik kábellel, akkor lehet, hogy még a mai napig sem tudom, miért nem látja egyik eszköz a másikat.
Szóval ezt azért is írtam le ide, hogy hátha másnak is majd tanulságként szolgál az eset, és ez úton köszönöm még egyszer a tippet.
-
mckangi
senior tag
-
mgaben
senior tag
Az a durva, hogy megint csak egy sima 1000 ft-os kábelt vetettem (1m-es) az asszonnyal, hogy ha más nem lesz jó, akkor haza hozza a céges laptopot és azzal nézünk filmet, és lám működik. Én még bízom abban, hogy nálam a jel erősítő megoldja a 20 m-es kábel problémám. Mindenképp jelentkezem ha a végére jártam a dolognak.
-
-=RelakS=-
veterán
-
mgaben
senior tag
válasz -=RelakS=- #2098 üzenetére
Hát ez a kábel konkrétan 1 cm vastag, már mint a 20 m-es.
Na de tényleg többet tudunk jövő héten ha megjön a jelerősítő, meg a cégtől próbálok hozni egy 20, de legalább 15 m-es kábel kipróbálni azt is.Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
t.imi
addikt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással