Új hozzászólás Aktív témák

  • Grillo

    senior tag

    Olvasgatom a topikot, sajnos csak most találtam rá, lenne pár kérdésem, illetve a tanácsotokat kérném.

    Adott egy zuglói 2 szobás lakás (1. emelet, tégla 1+3 szintes, 53 nm+saját pince), amit eladnánk. Összes nyílászáró 5 éven belül cserélve műanyagra, konyha felújítva, villany újrahúzva, 3 fázis, földelt minden. Fűtés az a szobákban hérás kályha, máshol nincs állandó, villannyal oldottuk meg eddig. Ezt áruljuk 11 alatt éppen, de 10 fölött valamennyivel már vihető. Tehát számoljunk ebből 10 millió bevételt.

    Vennénk Dunakeszin kertkapcsolatos lakást, de inkább kisebb házat, házrészt, olyan 18 millióig. Ki is van nézve egy, de nem tudom meglesz-e mire elmegy a lakás, erről majd kérdés később.
    3-3,5 millió van még önerő, plusz 10 m ugye az eladásból, tehát olyan 5 milliót vennénk fel, ebbe bele kell férnie illetéknek, mindennek.
    Ha 10-ért megy el a lakás, és 17.3-ért veszünk, akkor lenne 260k illeték, adó nincs, és marad az ügyvédi költség, meg ami a hitelhez kell.

    Hol, milyen hitelt vennétek fel, mennyi időre? Mi az 5 milliót 10 évre gondoltuk, annak olyan 55-65k a havi törlesztője, a jelenlegi helyzet szerint is belefér, pedig asszony még gyeden van. 2 gyerkőc van, harmadikat nem tervezek.

    Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák